سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با گروه‌های جام ملت‌های آسیا؛

کانگورو‌های سختکوش در کناره‌های خلیج فارس

استرالیا یک سال بعد از درخشش در جام جهانی به دنبال اثبات خود در سطح قاره کهن است.

رقابت‌های گروه دوم جام ملت‌های آسیا با حضور تیم‌های استرالیا، هند، سوریه و ازبکستان برگزار می‌شود.

استرالیا

استرالیا در جام جهانی ۲۰۲۲ با تیم‌های ملی فرانسه، دانمارک و تونس همگروه بود و توانست به دور بعد صعود کند، ولی در نهایت برابر آرژانتین در دور یک‌هشتم نهایی شکست خورد و از آن رقابت‌ها کنار رفت. کمتر کسی از تیم گراهام آرنولد انتظار داشت به عنوان تیم دوم گروه راهی دور حذفی شود، ولی این تیم نشان داد در شرایط سخت بهتر عمل می‌کند.

کانگورو‌ها در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ توانستند در خانه جام قهرمانی را به دست بیاورند و در قطر به دنبال کسب دومین قهرمانی در این رقابت‌ها خواهند بود.

دروازه‌بان ۳۱ ساله تیم ملی فوتبال استرالیا در جام‌های جهانی ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ حاضر بوده و مهره قابل اتکایی برای کانگوروهاست. رایان یکی از بهترین دروازه‌بان‌های چند سال اخیر فوتبال آسیاست.

هدایت تیم ملی فوتبال استرالیا بر عهده گراهام آرنولد است. این مربی از سال ۲۰۱۸ هدایت تیم ملی استرالیا را بر عهده دارد. او در جام ملت‌های آسیا در امارات نیز حضور داشت. انتقاد‌های زیادی از سبک بازی استرالیا با هدایت او شده است و به همین خاطر این مربی تحت فشار قرار گرفته و حتی زمزمه‌های رفتنش نیز به گوش می‌رسد. او سه سال قبل از حضور روی نیمکت تیم ملی استرالیا هدایت تیم زیر ۲۳ ساله‌های این کشور را بر عهده داشت.

تیم ملی استرالیا در یک نگاه

افتخارات: حضور در یک‌هشتم نهایی جام جهانی، دوم و سومی جام کنفدراسیون‌ها، چهار قهرمانی جام ملت‌های اقیانوسیه و یک قهرمانی جام ملت‌های آسیا
بهترین گلزن: تیم کیهیل (۵۰ گل)
بیشترین بازی: مارک شوارتزر (۱۰۹ بازی ملی)

سوریه

سوریه برای هفتمین بار حضور در جام ملت‌های آسیا را تجربه می‌کند و در هر شش دوره قبلی از رسیدن به دور حذفی بازمانده است. هدایت تیم ملی فوتبال سوریه را هکتور کوپر کهنه‌کار بر عهده دارد. کوپر آرژانتینی سرمربی سرشناسی است و سابقه مربیگری در اینتر و والنسیا و تیم‌های ملی فوتبال مصر و ازبکستان را در کارنامه دارد.

این تیم عربی نیز قبل از جام ملت‌ها دچار یک شوک شد. عمر السوما قبل از جام ملت‌های آسیا اقدام به خداحافظی از تیم ملی کرد. او از بهترین و سرشناس‌ترین مهاجمان تاریخ فوتبال سوریه است. السوما سال‌ها با پیراهن الاهلی عربستان درخشید و در حال حاضر هم در العربی قطر بازی می‌کند.

اوج درخشش السوما به حضورش در الاهلی عربستان برمی‌گردد که توانست در ۲۴۰ بازی ۱۹۳ گل به ثمر برساند و ۳۰ پاس گل هم بدهد. با این حساب باید از عمر الخربین به عنوان ستاره سوری‌ها در جام ملت‌ها نام برد که او نیز در خط حمله زهردار است.

تیم ملی سوریه در یک نگاه

افتخارات: -‌
بهترین گلزن: فراز الخطیب (۳۶ گل)
بیشترین بازی: ماهر السید (۱۰۹ بازی ملی)

هند

هند پنجمین حضورش را در جام ملت‌های آسیا تجربه می‌کند و بهترین عملکردش نایب‌قهرمانی در سال ۱۹۶۴ است. هند با هدایت ایگور استیماچ کروات به دنبال شگفتی‌سازی در این دوره از رقابت‌هاست.

ستاره تیم ملی هند سونیل چتری است. او از سال ۲۰۰۵ تا امروز ۱۴۵ بازی برای تیم بزرگسالان هند انجام داده و ۹۳ گل نیز زده است. چتری که در آستانه ۴۰ سالگی است، همچنان یکی از بازیکنان کلیدی تیم ملی هند و باشگاه بنگالرو محسوب می‌شود و به همین زودی‌ها هم قصد ندارد کفش را بیاویزد و از فوتبال خداحافظی کند.

تیم ملی هند در یک نگاه

افتخارات: نایب‌قهرمانی جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۴
بهترین گلزن: سونیل چتری (۹۳ گل)
بیشترین بازی: سونیل چتری (۱۴۵ بازی ملی)

ازبکستان

ترکیبی چشمگیر از بازیکنان باتجربه و جوان باعث شده است ازبکستان یکی از تیم‌های خوب جام ملت‌های آسیا باشد. سرکو کاتانچ مربی بسیار باتجربه‌ای است و تجربه حضور در جام ملت‌های آسیا را دارد. او سال ۲۰۱۹ عراق را هدایت می‌کرد.

ازبکستان روحیه شگفت‌انگیزش را در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ برابر ایران نشان داد و در حالی که نیمه نخست با دو گل عقب بود توانست بازی را به تساوی بکشاند. ستاره این تیم الدر شاهمرادُف است که در سری آ بازی کرده و مهاجم شناخته‌شده‌ای است.

تیم ملی ازبکستان در یک نگاه

افتخارات: -
بهترین گلزن: الدر شاهمرادف (۳۸ گل)
بیشترین بازی: سرور جپاروف (۱۲۸ بازی ملی)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.