سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرانجام قیمت خرید تضمینی گندم به کجا رسید؟

با توجه به آنکه گندم مهم ترین کالای استراتژیک کشور محسوب می شود، از این رو مجلس برحسب وظیفه نظارتی خود باید پیگیر اعلام هرچه سریع تر قیمت خرید تضمینی گندم شود.

 براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، نرخ خرید محصولات مشمول قیمت گذاری باید قبل از آغاز سال زراعی اعلام شود تا کشاورزان بتوانند بر مبنای آن تصمیمات لازم برای کشت را اتخاذ کنند که متاسفانه با گذشت بیش از ۹۷ روز از آغاز سال زراعی این نرخ به طور رسمی اعلام نشده است. درحالیکه برمبنای قانون وزیر جهاد حداکثر یک هفته پس از تصویب باید نرخ را اعلام کند.

عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ۲۱ آذرماه اعلام کرد: کار کارشناسی قیمت گندم در مجلس انجام شده است و طبق مکاتبات که با رئیس جمهور و جلساتی که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، دولت مکلف است قیمت گندم را بزودی اعلام کند. براین اساس یک هفته به وزیر جهاد مهلت داده شد که متاسفانه با گذشت یک هفته از این موضوع، نرخ این محصول استراتژیک اعلام رسمی نشده است.

روز گذشته سخنگوی دولت اعلام مصوبه شورای قیمت گذاری برای قیمت گندم به دولت را از سوی وزیر جهاد تکذیب کرد که این امر با واکنش اعضای شورای قیمت گذاری روبرو شد.

در همین ارتباط رئیس بنیاد ملی گندمکاران و رئیس اتاق اصناف کشاورزی به عنوان ۲ عضو شورای قیمت گذاری اعلام کردند که ابلاغ قیمت گندم به دولت هیچ ارتباطی به اعضای شورای قیمت گذاری ندارد و براساس قانون وزیر جهاد باید این امر را انجام دهد و اکنون با گذشت بیش از ۳ ماه از آغاز سال زراعی بیان چنین موضوعاتی نکات انحرافی است.

امنیت سیاسی و اقتصادی کشور با گندم گره خورده است

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با توجه به آنکه گندم مهم ترین کالای استراتژیک محسوب می شود که امنیت غذایی، سیاسی و اقتصادی با آن خورده است، از این رو نباید با قیمت خرید گندم این گونه رفتار کرد.  با توجه به آنکه دولت به بهانه کمبود منابع مالی نرخ گندم را اعلام‌نکرده است، جای این سوال مطرح است که چطور منابع برای واردات دارد؟ گرچه اذعان می کنند که قیمت گندم خارجی ارزانتر داخلی است، اما رفتن به این سمت و سو امنیت غذایی کشور را در معرض خطر قرار می دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون افزود: گندم یک مولفه چند وجهی است که برخی افراد صنف و صنعت، واسطه گران و دلالان می خواهند از این آشفته بازار سود بیشتری بدست بیاورند، اما از آنجا که این‌ محصول مستقیما با امنیت غذایی کشور وابسته است، دولتمردان باید این موضوع را جدی بگیرند و هرچه سریع تر نرخ را اعلام کنند.

او با بیان اینکه خودکفایی در بحث محصولات کشاورزی با شرایط فعلی امکان پذیر نیست، گفت: برای دستیابی به خودکفایی در بخش کشاورزی باید بهره وری افزایش یابد تا با استفاده از بذر خوب به خوداتکایی می رسیم.

با توجه به مهلت یک هفته‌ای کمیسیون کشاورزی به وزیر جهاد و سرآمدن مهلت مقرر انتظار می‌رود که نرخ هرچه سریعتر برای خروج کشاورزان از بلاتکلیفی اعلام شود تا آینده تولید این محصول استراتژیک دچار آسیب نشود.

وزیر جهاد هرچه سریع تر باید نرخ گندم را اعلام کند

جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به آنکه شورای قیمت گذاری در جلسه ۲۲ شهریور نرخ مصوب گندم را ابلاغ کرده است، از این رو وظیفه وزیر جهاد به عنوان رئیس شورا باید نرخ را به دولت ابلاغ کند و این موضوع هیچ ارتباطی به اعضای شورای قیمت گذاری ندارد. براساس نظر کمیته کارشناسی سه ماه قبل از جلسه شورای قیمت گذاری، نرخ تمام شده هرکیلو گندم ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد که در نهایت در جلسه شورا قیمت گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب شد.

محمودزاده ادامه داد: با توجه به گذشت مهلت قانونی وزیر جهاد و همچنین مهلت یک هفته ای مجلس، هنوز وزیر جهاد نرخ خرید گندم را به طور رسمی اعلام نکرده است که براین اساس مجلس برحسب وظیفه نظارتی باید وارد موضوع شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در واکنش به بیان برخی اظهارات مبنی بر پایین بودن قیمت گندم خارجی نسبت به تولید داخل افزود: قیمت جهانی گندم خارجی بالاتر از داخل است و از طرفی امنیت غذایی کشور با وابستگی به دیگر کشورها به خطر می افتد. سالانه بیش از ۱۱ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی است که تاخیر در اعلام نرخ و کاهش تولید به ضرر خودکفایی تمام می شود که در نهایت دولت مجبور به واردات ۲ برابر قیمت خرید تضمینی است. بنابر قانون وزیر جهاد هرچه سریع تر باید نرخ خرید گندم را اعلام کند، هرچند وزیر در جلسات نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرده، اما این نرخ باید رسما اعلام شود تا کشاورز تکلیف خود را بداند.

در ادامه عطااللّه هاشمی گفت: در جلسه ۲۲ شهریور اصرار ما این بود که قیمت بر پایه نرخ تمام شده و سود متعارف بدهیم، اما نظر رئیس سازمان برنامه بر آن بود که شاخص تورم مدنظر قرار بدهیم. براین اساس برمبنای قیمت ۱۵ هزارتومانی گندم، تورم ۳۰ درصد و تبصره اصلاح قیمت در صورت بالارفتن نرخ تورم لحاظ شد.

هاشمی ادامه داد: نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم مصوب شد که در جلسه شورا هم ۲ نفر ناظر نماینده مجلس و وزیر اقتصاد حضور داشتند و حتی زارع نماینده مجلس روز بعد از جلسه شورا، قیمت را در رسانه ها اعلام کرد. حال اینکه نرخ به دولت ابلاغ شده یا نشده است وظیفه وزیر جهاد است و هیچ ارتباطی به اعضای شورا ندارد.

او افزود: اعضای شورا بعداز هر موردی که بحث شود، اعلام آن مصوبه بر عهده وزیر جهاد است که مصوبه را تنظیم و با امضای وزیر به دولت ابلاغ کند و روال بر آن نیست که مصوبه به همه ابلاغ شود. با توجه به آنکه کشاورزان برمبنای ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاشت کردند، امیدواریم دولت بیش از این مقاومت نکند تا بتوانیم به خودکفایی دست یابیم.

با توجه به آنکه گندم مهم ترین کالای استراتژیک کشور محسوب می شود که مستقیما با امنیت غذایی و نان مردم گره خورده است، لذا انتظار می رود که این نرخ هرچه سریع تر برای انگیزه کشاورزان به مرحله داشت اعلام شود تا با کاهش گندم تحویلی به مراکز خرید در سال آینده موضوع خودکفایی و تامین گندم در داخل زیرسوال نرود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
محند
۱۵:۳۰ ۱۰ دی ۱۴۰۲
مرد باشین و گندم تحویل دولت ندین امسال.
کشاورز
۱۰:۵۵ ۱۲ دی ۱۴۰۲
من مرد بودم امسال ندادم امسالم نمیدم
ناشناس
۰۲:۴۹ ۰۹ دی ۱۴۰۲
فقط بلدن نان گرون کنن با ایهمه رکورد هر سال برداشت گندم
کشاورز
۲۰:۰۵ ۰۸ دی ۱۴۰۲
آقای هاشمی کی میگه تو نماینده کشاورز هستی چه کسی تو را انتخاب کرده که نماینده کشاورز باشی قیمت گندم سال1402باید 20توان میشد که شما 15زدید امسال باید30باشه بااین وصعیت اسفناک اقتصادی
اندیمشک
۱۰:۳۵ ۰۸ دی ۱۴۰۲
بااین قیمت:کشاورز:گندم تحویل دولت نمی دهد
فقط مرزبازکنیدمیدم عراق:کیلو۳۰تومن
کشاورز
۱۰:۵۷ ۱۲ دی ۱۴۰۲
شما نمیدونی که مرزا عمدا می بندن !!!!!!!!
ناشناس
۲۳:۳۰ ۰۷ دی ۱۴۰۲
آقای وزیر اقتصاد و وزیر کشاورزی و رئیس جمهور محترم چرا آخه ما کشاورزها رو اذیت میکنید قیمت پایین تر از ۲۰هزار تومان برای ما ضرر هست ما جز کشاورزی دیم کار هم هستیم دیگه در آمدی نداریم مارو حمایت کنین ممنون از دولت محترم زنده باد ایران
حسین
۱۲:۳۹ ۰۷ دی ۱۴۰۲
کشاورز نمیتونه گندم جای صادر کنه ازش به قیمت خیلی پایین میخرن
مجید
۱۲:۱۸ ۰۷ دی ۱۴۰۲
امسال بعد از سه ماه پول گندم ها رو دادن اگه اینجور باشه کشاورز گندم رو تحویل دولت نمیده چون ضرره برا کشاورز به فکری به حال کشاورز بکنید
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۷ دی ۱۴۰۲
قیمت گندم را تعیین کنید تا تولید کننده داخلی با شکست روبرو نشه
رضا
۰۹:۲۲ ۰۷ دی ۱۴۰۲
از کشاورزان حمایت کنید به قیمت کم از اونا خریداری میشه و با مبلغ گرانتر به دست دیگران میرسه . ممنون
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۷ دی ۱۴۰۲
چرا همش میگن قیمت جهانی گندم کمتر از داخل هست؟ آیا شما واردکننده، برنج را با کیلوی 55هزار تومن کمتر به مصرف کننده میدهید واقعا؟ لطف کنید با این همه شرو، ور به شعور کشاورزان توهین نکنید، اگه بودجه ندارین یا میخواهین از خارج وارد کنید، بگذارید شورای صنف کشاورزی گندمی را نمیخایی مثل سایر محصولات کشاورزی صادر کنه، از همه جهات کشاورز را تحت فشار میگذارین، سهمیه کود در هکتار را 4کیسه کردین، این چه منطقیه که شما بی سوادها دارید؟ گندمی که در هکتار 8کیسه کود شیمیایی ازت لازم داره نصف کردین، منت میزاری سر کشاورزان بی سوادهای زبان نفهم.
مهدی
۰۸:۴۰ ۰۷ دی ۱۴۰۲
ممنون که به فکر خودکفایی خستید و کشاورز هم واقعا زحمت میکشه ولی برادر بزرگوار دوست گرامی خبرنگاری که این مطالبو تهیه میکنی کشاورز گندم تولید میکنه و و دولت خریداری، این وسط یه اشخاصی هستند که بهشون میگن مباشر خرید که کار خرید گندمو انجام میدن، من یه مباشر خرید گندمم که خرداد گندم خریداری کردم و تا زمان تحویل به دولت به طور کامل نزدیک شش ماه زمان برده، من تحصیلکرده بیکار و سی و دو ساله هستم و البته نخبه که مخترع هم هستم، حالا واقعا خدارو خوش میاد بعد هفت ماه که ما کار خرید گندمو انجام دادیم و کاملا تصویه کردیم حقوقمونو ندادن ماها خانواده داریم، حقوق که هیچی حتی یهمون نگفتن که چقدر کار کردیم، تازه بهمون گفتن برا شش هفت ماه کار بهمون حدود بیست میلیون تومن میدن ما فقط شصت روز خرید گندم انجام دادیم که خدا خودش شاهده روزی بیست و یکی دو ساعت کار میکریدم پولی که بهمون قراره بدن به اندازه نگهبانمون نیست تورو خدا پیگیری کنید چرا روز اول به ما کلی وعده دروغ دادن بعد الان زدن زیر همه چی و نمیگن حداقل چقدر کار کردیم، اگه ماها زحمت نمیکشیدیم این گندمو مردم چیکار میکردن؟ بخدا این ظلمه یه نفر نیست بدادمون برسه