سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زمان توقف مازوت سوزی نیروگاه شازند مشخص نیست !

معاون استاندار مرکزی گفت: مازوت سوزی نیروگاه شازند بستگی به شرایط آب و هوایی و ناترازی گاز در کشور دارد و نمی‌توان زمان دقیقی را بیان کرد.

علی اکبر اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی در نشست مطبوعاتی پیرامون مسئله استفاده از مازوت در نیروگاه حرارتی شازند، با تاکید بر اینکه باید با نگاه علمی و رویکرد حل مسئله به موضوع نگاه شود و بدون تخریب باید پیش رفت، گفت: اهتمام استان حل این موضوع است، اما قطعا بخشی از اقدامات، خارج از اختیار و تصمیمات استان است، ولی با این حال پیگیری‌ها در جریان است.

وی با اشاره به اینکه شب گذشته با وزیر کشور جلسه داشتیم و مسئله آلودگی هوای اراک و شازند و مازوت سوزی نیروگاه مطرح و مقرر شد که پیگیری‌های لازم انجام شود، گفت:، اما اینکه چه زمانی به نتایج مثبت برسیم و بتوان ناترازی را حل کرد، شاید به زودی انجام نشود.

اسدی درخصوص به روز رسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوا با بیان اینکه سیاهه انتشار این طرح، مربوط به سال ۹۶ است و گزارش این سیاهه بر این بود که ۴۳ درصد منابع آلاینده، متحرک و ۵۷ درصد منابع آلاینده، ثابت هستند عنوان شده است، افزود: اینکه بیان شد مازوت سوزی در هیچ کلانشهری وجود ندارد، مورد اعتراض و نقد مسئولان استان و اراک قرار گرفت چراکه در کلانشهر اراک مازوت سوزی در جریان است و شاید داده‌ها درست به رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور داده نشده بود که چنین صحبتی مطرح شد در حالی که نیروگاه شازند در حال مازوت سوزی است و اثرات این مازوت سوزی مستقیم بر شهر اراک و شهروندان این کلانشهر است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک واحد از ۴ واحد نیروگاه شازند در حال اورهال است و روزانه ۶ میلیون لیتر مازوت سوزی و ۸۰۰ هزار مترمکعب نیز گاز مصرف می‌شود و باید پیگیری کنیم این میزان کمتر شود، اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ نفر در سال به واسطه تصادفات جاده‌ای از بین می‌روند و قاعدتا توسعه معابر و جاده‌ها برای کاهش تصادفات امر مهمی است، اما به دلیل مباحث مالی نمی‌توان کار را پیش برد، در بحث آلودگی هوا نیز خودرو‌ها نقش موثری دارند که مسئله نوسازی مدنظر قرار گرفته است، اما این امر نیز منابع مالی نیاز دارد.

اسدی با تاکید بر اینکه قطعا جانمایی نیروگاه حرارتی شازند ایراد دارد و راه منطقی رفع آلودگی آن، جابجایی است و این امر منابع مالی بالایی نیاز دارد، گفت: گوگرد موجود در مازوت مصرفی نیروگاه شازند، ۲.۵ تا ۳ درصد است و باید به مازوت با گوگرد ۰.۸ درصد برسیم که برای تحقق این امر سه سال به وزارت نفت مهلت داده شده است.

وی در خصوص تعطیلی مدارس و اعلام دیرهنگام آن، گفت: سال گذشته ساعت اعلام تعطیلی دیرهنگام بود، ولی امسال تلاش شد که حداقل تا ساعت ۲۰ اعلام شود، البته گاهی به دلیل برخی از پیش بینی‌های هواشناسی اعلام تعطیلی قدری زمان می‌برد.

اسدی افزود: درخصوص تعطیلی با توجه به حساسیت گروه‌های هدف تصمیم گیری می‌شود و عموما به دلیل حساس بودن کودکان، تعطیلی صرفا شامل حال دانش آموزان دبستانی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر ناترازی برق و گاز نداشته باشیم حتما مازوت سوزی نخواهیم داشت، گفت: روزانه ۲۲ میلیون مترمکعب گاز در استان مصرف می‌شود و سهم نیروگاه از این مصرف ۲۵ درصد است و با توجه به افزایش مصرف خانگی ناچار به مصرف مازوت هستیم.

معاون استاندار مرکزی در خصوص اعلام مسئولان مبنی بر عدم مصرف مازوت در نیروگاه شازند بیان کرد: مجموعه معاونت عمرانی استان هیچ گاه اعلام نکرده است که مازوت سوزی نخواهیم داشت چراکه نمی‌توان این موضوع را پیش‌بینی کرد و تمام تلاش خود برای جلوگیری از مصرف به کار گرفته است.

وی اضافه کرد: اینکه تا چه زمانی مازوت سوزی نیروگاه ادامه خواهد داشت، بستگی به شرایط آب و هوایی و ناترازی گاز در کشور دارد و نمی‌توان زمان دقیقی را بیان کرد.

وی در خصوص اعمال محدودیت برای منابع آلاینده متحرک بیان کرد: اولین قدم در شهر اراک مسئله معاینه فنی خودرو‌ها بود که همکاری خوبی از سوی شهرداری صورت گرفت، اما در خصوص اعمال طرح زوج و فرد یا محدودیت در رینگ‌های اصلی شهر فعلا تصمیمی نداریم چراکه با وجود پایداری شرایط جوی و مازوت سوزی، آلودگی بحرانی در اراک نداشتیم.

اسدی در ارتباط با اعلام برخی از صنایع مبنی بر سبز بودن، بیان کرد: مرجع تشخیص سبز بودن یا نبودن یک صنعت، سازمان محیط زیست است و براساس آن نیز باید عوارض آلایندگی پرداخت شود و اعلام سبز بودن یک مجموعه از سوی مسئولان آن صنعت، ملاک قرار نمی‌گیرد و صرفا نظر کارشناسان محیط زیست ملاک است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۳ ۲۷ دی ۱۴۰۲
باید برنامه دائمی برای کاشت درختان پهن برگ اطراف نیروگاه حرارتی اجرا شود برای تصفیه آلودگی هوا
صدرالساداتی
۱۴:۱۱ ۰۶ دی ۱۴۰۲
.زنده باد مسئولین انقلابی ومردمی
ناشناس
۰۲:۱۰ ۰۶ دی ۱۴۰۲
صادرات گاز را قطع کنید تا مجبور نباشید مازوت بسوزانید .