موسی خانی گفت: حدود ۵۰ هزار هکتارکلزا در استان کشت شده که در حال حاضر سطح سبز آن از وضعیت خوبی برخوردار است.
او ادامه داد: به دلیل شرایط آب و هوایی که بیش از ۲ درجه دمای هوا نسبت به بلند مدت گرمتر شده که این موضوع باعث شده مزارع به لحاظ رشد رویشی نسبت به سال های قبل جلوتر بوده و برخی مزارع وارد فاز زایشی شده اند.
موسی خانی افزود: بر این اساس کشاورزان باید نکاتی را رعایت کنند چرا که محصولاتی مانند گندم، کلزا و چغندرقند نیاز به یک مرحله سرما نیز دارند، چون هوای خنک باعث طولانی تر شدن دوره رشد و رشد رویشی بهتر و نهایتا عملکرد بیشتر می شود.
او بیان کرد: کشاورزان در مرحله داشت اقداماتی مانند کوددهی و استفاده از علفکشها برای مبارزه با آفات را انجام دهند.
موسی خانی ادامه داد: کشاورزان در مبارزه با علف هرز عقب نیفتند و قبل از اینکه مزرعه از برگ پوشیده شود این کار را انجام دهند و همچنین کوددهی پس از سرمای آذر و دی باید شروع شود و از کودهای سرک مانند ازته، اوره و سولفات آمونیوم استفاده کنند.
او گفت: چنانچه کشاورزان در ابتدای کشت از کودهای پتاسه استفاده نکردند حتما آن را استفاده کنند، چون باعث میشود گیاه از لحاظ شاخه بندی و استحکام برگ ها وضعیت بهتری داشته و در مقابل تنش های محیطی از جمله سرما مقاومتر می شوند.
موسی خانی گفت: افزایش دما موجب ظهور آفات با جمعیت بالا شده لذا کشاورزان در صورت مشاهده آفات به ویژه لارو بید کلم ، با مشورت کارشناسان نسبت به کنترل آفت اقدام کنند.
رئیس اداره پنبه ودانههای روغنی جهاد کشاورزی گفت: همچنین اگر کشاورزی تاکنون گیاه کلزا را کشت نکرده فرصت کشت گیاه کاملینا وجود دارد و میتوانند نسبت به آن اقدام کنند.