سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستاورد‌های سفر هیئت گیلانی به روسیه چه بود؟

استاندار گیلان گفت: مدیران دستاورد‌های سفر اخیر به روسیه را تبیین کنند و به مردم گزارش دهند.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان با تأکید بر افزایش ظرفیت‌های اقتصاد دریامحور و رفع موانع و چالش‌های موجود، چشم انداز آینده صادرات گیلان را دستیابی به درآمد یک میلیارد دلاری اعلام کرد و گفت: این مهم با هماهنگی بین دستگاه‌ها و اتاق بازرگانی حاصل خواهد شد.

او همچنین به تأکیدات مقام معظم رهبری در کاهش وابستگی‌های کشور به صادرات مواد نفتی با استفاده از تولیدات داخلی اشاره و از تلاش‌های همه دست اندرکاران و اتاق بازرگانی استان در اعزام هیئت بلندپایه اقتصادی به کشور روسیه تقدیر کرد.

استاندار هدف از سفر اخیر به روسیه را تحصیل بازار از دست رفته گیلان در حوزه اوراسیا برشمرد و تصریح کرد: حق مردم است که از دستاورد‌های این سفر بیشتر بدانند.

عباسی دستاورد‌های این سفر در راستای تقویت مبادلات تجاری گیلان با روسیه را قابل توجه دانست و گفت: موفقیت در عرصه صادرات منوط به بازاریابی و حفظ بازار خارجی در قالب یک برنامه راهبردی بلندمدت است و این مهم در سفر اخیر به درستی هدف گذاری شده است.

او افزود: در این سفر همراهی دستگاه‌های اجرایی، اتاق بازرگانی، تولیدکنندگان و صادر کنندگان موفق در قالب هیئتی اقتصادی و برقراری ارتباط بین تجار و بازرگانان ۲ کشور توانست فضای موجود را برای حضور بیشتر گیلان و شناساندن محصولات تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی، دانش بنیان و و فرهنگی فراهم کند.

راه اندازی سرای تجاری ایرانیان در روسیه 

استاندار گیلان در مورد راه اندازی سرای تجاری ایرانیان در آستراخان نیز گفت: راه اندازی این سرا فرصتی طلایی برای تجار و بازرگانان ایران است لذا اتاق بازرگانی می‌تواند با انسجام همه تجار و بازرگانان فعال، سهم بیشتری از این بازار کسب کند.

عباسی با اشاره به ابلاغ اقتصاد دریامحور از سوی مقام معظم رهبری افزود: گیلان پنجره و قطب تجارت و صادرات محصولات کشاورزی است، اما اکنون تنها از ظرفیت جاده‌ای به صورت محدود استفاده می‌شود.

او تصریح کرد: مشکلات موجود در ترانزیت کالا موجب می‌شود محصولات کشاورزی ما در زمان مناسب به دست خریدار و بازار هدف نرسد؛ باید فضایی ایجاد کنیم که با اتصال ریل به بنادر، رونق کشتیرانی و ایجاد خطوط منظم کشتیرانی ظرفیت اقتصادی کشور را افزایش دهیم.

استاندار گیلان فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه را یکی از بازار‌های بسیار مهم و راهبردی برای تولیدات کشور اعلام کرد و گفت: یکی از مشکلات تجار و بازرگانان ۲ کشور نبود شناخت صحیح از ظرفیت‌های یکدیگر است که موجبات سوء استفاده برخی را فراهم می‌کند؛ اتاق بازرگانی می‌تواند واسط خوبی برای اتصال تولیدکنندگان و صادر کنندگان ایران و روسیه باشد.

عباسی با اشاره به سهم بسیار اندک ایران از بازار ۲۹۵ میلیارد دلاری روسیه یادآور شد: در سال‌های گذشته تفاهم نامه‌هایی در این زمینه منعقد شد، اما هیچکدام عملی نشد؛ اما این سفر راهبردی، کاربردی و عملیاتی بوده و مدیران باید دستاورد‌های آن را منعکس کنند و اصرار براجرای تفاهم نامه‌های منعقده بین طرفین داشته باشند.

استاندار گیلان ادامه داد: ما نیز با همتایان خود در آستراخان، داغستان و تاتارستان و بسیاری از استان‌ها و جمهوری‌های دیگر روسیه رایزنی‌های لازم را خواهیم داشت.

عباسی همچنین ایجاد پرواز رفت و برگشت از رشت به آستراخان و رشت به ماخاچ قلعه را در ارتقاء بازرگانی بین کشور‌ها بسیار مفید عنوان کرد و گفت: با ایجاد خطوط منظم کشتیرانی و احداث کارخانه کشتی سازی باید در اقتصاد دریامحور تحول ایجاد کرده و ظرفیت بنادر را تا ۱۵ میلیون تن افزایش دهیم، در حالی که هم اکنون ۵ تا ۱۰ درصد اقتصاد دریا در گیلان شکوفا شده است.

او تصریح کرد: جمهوری داغستان نیز به لحاظ پیشینه‌های فرهنگی، دینی و مذهبی فرصت طلایی برای گردشگری و گردشگری سلامت در اختیار گیلان قرار می‌دهد که می‌توان از این ظرفیت به بهترین نحو بهره برد.

استاندار گیلان سرای تجاری ایرانیان و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در روسیه را فرصت مناسبی برای گیلان دانست و افزود: منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان همچون بنادر گیلان در این بخش می‌تواند فعال شود و زمین رایگان در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد.

عباسی تأکید کرد: مدیران و دست اندرکاران مرتبط با تولید، ترانزیت و صادرات گیلان با بهره گیری از فضای رسانه ای، به تبیین و روشنگری افکار عمومی در این خصوص بپردازند و اجازه ندهند تلاش‌ها در حوزه تسهیل مبادلات خارجی و تقویت صادرات غیرنفتی کمرنگ و کم اهمیت جلوه داده شود.

گیلان، پیشگام توسعه صادرات با کشور‌های حوزه خزر و اوراسیا به ویژه روسیه

استاندار همچنین ظرفیت اقتصادی و تجاری مناطقی، چون آستاراخان و داغستان را برای تقویت مناسبات همه جانبه با گیلان متنوع و قابل توجه دانست و گفت: در این سفر تلاش شد تا علاوه بر تبادل تجاری و اقتصادی، در خصوص گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی، صنعت کشتی سازی و توسعه زیرساخت‌های بندری و اسکله سازی نیز با طرف‌های روسی گفتگو و مذاکره شود تا زمینه بهره گیری حداکثری از اقتصاد دریامحور فراهم آید.

عباسی تلاش مجدانه برای تکمیل هرچه سریعتر خط آهن رشت کاسپین و همچنین ارتقاء زیرساخت‌های بندری را در راستای بهره گیری از اقتصاد دریامحور حوزه خزر تحلیل کرد و افزود: در حال حاضر تنها کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت‌های حوزه اقتصاد دریامحور برای گیلان تحقق یافته است.

به گفته او، با تقویت صنعت کشتیرانی و ترانزیت کالا در خزر می‌توان گیلان را به جایگاه مطلوبش بازگرداند و به عنوان پیشگام توسعه صادرات با کشور‌های حوزه خزر و اوراسیا به ویژه روسیه بدل ساخت.

استاندار گیلان تصریح کرد: در حال حاضر حجم مبادلات خارجی روسیه با کشور‌های خارجی حدود ۳۰۰ میلیارد دلار است که ایران تنها حدود ۷۰۰ میلیون دلار از این ظرفیت را در اختیار دارد.

عباسی افزود: قطار توسعه کشور و استان گیلان در حال حرکت است و مردم ثمره تلاش‌های دو ساله دولت را در روز‌های آینده مشاهده خواهند کرد و تا اواخر امسال و سال آینده نتایج عملکرد مثبت مدیران در استان برای مردم که شایسته بهترین خدمات هستند، ملموس خواهد بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.