غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن گفت: ساماندهی و بهسازی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی در حیطه وظایف وزارت راه وشهرسازی است که در راستای آن ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار در تشکیل شد.
به گفته وی با توجه به تجربیات بنیاد مسکن در حوزه ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی طی سال های گذشته در ۹ استان و ۱۵ شهرستان تفاهم نامه امضا شده است.
صالحی بیان کرد: در همین راستا ستادهایی را تشکیل داده ایم تا بافت های ناکارآمد و چگونگی تصرف این واحدهای غیر مقاوم را بررسی کنیم چراکه بخش عمده ای از این واحدها غیر قانونی و خارج از حریم شهرها شکل گرفته بود حتی بسیاری از این واحدها هم پروانه ساخت ندارند بنابراین برای دسترسی به آنها اقداماتی تعریف شده است.
رئیس بنیاد مسکن افزود: سكونتگاه های غیر رسمی به صورت قانونی و خارج از محدوده و در حریم شهرها شكل میگیرند؛ بنیاد مسكن موظف به ساماندهی این سكونتگاه ها است.
وی بیان کرد: دو چالش مهم و ناپایدارکننده شهری سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده است و در سکونتگاههای غیررسمی که عمدتا در اطراف کلانشهرها شکل گرفته کار مقداری سختتر از بافتهای فرسوده است؛ زیرا در بافتهای فرسوده زیرساختها موجود است و ضوابط و مقررات رعایت شده است. در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، ساخت و سازها غیرمجاز و فاقد استحکام است، عمدتا سرانهها رعایت نشده و اختلاف طبقاتی عمیقی نیز در این مناطق وجود دارد.
صالحی گفت: با توجه به اینکه در حاشیه روستاها و حریم کلانشهرها زمین در اختیار داریم یا زمین مسکن محرومان را از طریق وزارت راه و شهرسازی تملک میکنیم امکانات بیشتری برای کسانی که در موضوع ساماندهی قرار میگیرند تامین میکنیم. به خیلی از افراد زمین اختصاص میدهیم، به برخی واحد مسکونی میدهیم و با کمک اعتبارات دولتی، منابع خیرین و اعتبارات حساب صد امام (ره) این افراد را ساماندهی میکنیم.