رئیس پژوهشکده حکمرانی دانشگاه شیراز گفت: مدرسه ملی انتخابات رویدادی علمی - ترویجی است که بهمنظور بررسی انواع نظامهای انتخابات و مطالعه تطبیقی آنها، فرایند رسیدگی به احراز صلاحیتها، جرائم انتخاباتی و آسیبشناسی نظام انتخابات ایران برنامهریزی شده است.
محمد جواهری طهرانی در خصوص اهداف برگزاری این رویداد گفت: هماکنون کشور در ماههای منتهی به انتخابات به سر میبرد و مقولهی انتخابات از مهمترین مسائل کشور ماست. بهگونهای که طبق رهنمودهای همیشگی رهبر معظم انقلاب (مدظله) تلاش همگانی برای گرم و سالم نگهداشتن فضای انتخابات است.
او افزود: در همین راستا یکی از ظرفیتها و ضرورتهای مهم فضای دانشگاه بهدلیل ارتباط و مواجهه وسیعی که با جوانان در داخل دانشگاه و با عموم مردم در خارج از دانشگاه دارد؛ ترویج و توضیح دانش مربوط به حوزه انتخابات اعم از موازین و سازوکارهای احراز صلاحیت و عملکرد مجریان و ناظران است. درنتیجه هدف اول ما از برنامهریزی این رویداد، افزایش آگاهی هرچه بیشتر افراد نسبت به مبنا، اساس و روش تصمیمگیریِ شورای نگهبان در فرایند انتخابات است تا از این رهگذر شاهد افزایش اعتماد، درک و مشارکت آنها در برگزاری انتخابات باشیم.
جواهری طهرانی ادامه داد: در بسیاری دانشکدههای حقوق کشور به دلایل مختلف واحد درسیِ مربوط به حوزه انتخابات ارائه نمیشود، از آنجایی که مسئله انتخابات از مهمترین مسائل هر نظام سیاسی است؛ علم به موازین و مبانی آن ضروری است؛ بنابراین بهعنوان دومین هدف، در تلاش هستیم تا برای دانشجویان سراسر کشور فرصتی فراهم آوریم تا با شرکت در این دوره بتوانند در این حوزه نیز تا سطحی، علم و دانش خود را تأمین کنند و افقی رو به مطالعات آینده خود بگشایند.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز سومین هدف از برنامهریزی مدرسه ملی انتخابات را فراهمکردن حضور مجریان انتخابات عنوان کرد و افزود: همیشه گفته میشود عالم نظر، عالم حقیقت است و عالم عمل، عالم واقعیت. با همین نگاه بهعنوان هدف سوم، تلاش کردهایم حضور کسانی را فراهم آوریم که در کنار مسائل نظری، در بدنه اجرایی انتخابات نیز فعال هستند، تا از این رهگذر درک عمیقی از مسائل انتخابات را به مخاطبان دوره ارائه دهیم.
جواهری طهرانی به ضرورت برگزاری این رویداد پرداخت و اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائل کشور ما انتخابات است؛ چراکه طبق اصل ششم قانون اساسی اداره امور کشور با اتکا به آراء عمومی و از طریق انتخابات است. سلامت، کیفیت و بازدهی انتخابات از مسائلی هستند که بهدلیل اهمیت بالایی که دارند همیشه مدنظر عموم مردم است. با این اوصاف علم به ساختار انتخابات بهگونهای اهمیت مییابد که تمام اقشار جامعه از داوطلبان تا رأیدهندگان و مسئولان اجرایی و نظارتی باید نسبت به کسب اطلاعات در باب آن تلاش کنند.
او اضافه کرد: اصولا اطلاعاتی که در فضای عمومی جامعه در مورد انتخابات وجود دارد، اطلاعات دقیق و جامعی نیست و عموم مردم دسترسی راحتی به اطلاعات دانشگاهی ندارند، در ضمن همانطور که گفته شد درس انتخابات به دلایل مختلفی در بسیاری از دانشگاههای کشور تدریس نمیشود. قانونگذار نیز اهمیت ترویج هنجارهای انتخاباتی و نهادینهکردن آنها را دریافته و در آخرین اصلاحیه قانون انتخابات برای برخی نهادها ازجمله دانشگاهها تکالیفی در این باره مقرر کرده است.
جواهری طهرانی گفت: با جمیع موارد ذکر شده، ضرورت برنامهریزی رویدادی که بتواند ارائۀ حداقل اطلاعات پیرامون انتخابات را پوشش دهد و در سطح ملی و برای عموم مردم اعم از دانشجویان و طلاب، فعالان حوزه انتخابات و.. برگزار شود؛ مشخص و مبرهن است.
رئیس پژوهشکده حکمرانی دانشگاه شیراز ضمن دعوت از عموم برای شرکت در مدرسه ملی انتخابات، افزود: این رویداد در روزهای ۷و ۸ دیماه در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد و امکان شرکت در مدرسه ملی انتخابات به دو صورت حضوری و مجازی فراهم گشته است تا تمامی علاقهمندان به حوزه انتخابات از سراسر کشور بتوانند از این برنامه بهره ببرند.
او اظهار کرد: با هماهنگیهای صورتگرفته برای شرکتکنندگان این رویداد، گواهی پایان دوره معتبر، مورد تایید شورای نگهبان و دانشگاه شیراز صادر خواهد شد.
جواهری بیان کرد: در مدرسه ملی انتخابات افرادی، چون عباسعلی کدخدایی (عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان)، محمد بهادری جهرمی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس)؛ حامد نیکونهاد (دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران)؛ مصطفی منصوریان (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی) و افشین محمدی دره شوری (معاون دادستان مرکز استان فارس) حضور خواهند داشت.
بهگفته این مقام مسؤول، هزینه ثبتنام آزاد ۵۰۰هزارتومان و برای دانشجویان با ۸۰ درصد تخفیف ۱۰۰هزار تومان است که علاقهمندان میتوانند از طریق آدرس اینترنتی https://survey.porsline.ir/s/LzHhlrvD برای ثبتنام در این رویداد اقدام کنند.