سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از ذخیره سازی سیب‌زمینی تا آخرین جزییات از احداث واحدهای فرآوری در همدان

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از ذخیره سازی ۲۵۰ هزار تن سیب‌زمینی در این استان خبر داد.

حسن محمدی صبح امروز در کارگروه صنایع تبدیلی و غذایی کشاورزی در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی، چون سیب‌زمینی در استان گفت: عمده محصول تولیدی استان سیب‌زمینی است از همین رو به منظور ارتقای بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.

او با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیب‌زمینی بهاره و پاییزه در استان کشت می‌شود گفت: این رقم با احتساب سیب‌زمینی استان‌های همجوار که در استان ذخیره سازی می‌شوند به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامه‌ریزی لازم است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول استراتژیک است به طوری که با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه می‌شود.

محمدی گفت: ۱۵۰ جواز تاسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهره‌برداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجراست.

او در ادامه از توسعه ذخیره سازی سیب‌زمینی در استان خبر داد و گفت: این مهم سبب شده ضایعات از ۲۵ درصد به ۳ درصد تقلیل یابد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه در بخش سورت و بسته بندی نیز اقدامات شایان ذکری انجام شده است گفت: در این حوزه هفت واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را سورت و بسته بندی می‌کند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگ‌سازی و تلاش بیشتر است.

محمدی در بخش دیگر به حوزه فرآوری سیب‌زمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیب‌زمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول، قیمت تمام شده مناسب‌تری خواهد داشت از همین رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.

او گفت: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیب‌زمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تامین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در پایان ذخیره سازی، سورت و بسته بندی و فرآوری سیب‌زمینی را جزو برنامه‌های مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیب‌زمینی دانست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.