افلاطونی رئیس اداره فنآوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: در روش کشت مستقیم هیچگونه نیازی به عملیات خاک ورزی شامل شخم و دیسک نبوده و بذر کاری با دقت در فاصله، روی ردیف و بین ردیف انجام میگیرد و همچنین عمق کاشت و میزان بهم خوردگی خاک در عمق قابل کنترل است، دراین روش با ایجاد شیار نفوذ آب باران، به عمق و در محل کشت بذر افزایش مییابد.
او افزود: دراین روش بدلیل حداقل بهم خوردگی خاک و قرار گیری کود در زیر بذر از انتشار و رشد علفهای هرز جلوگیری شده و باعث افزایش تولید میگردد.
رئیس اداره فنآوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی استان یزد اظهار داشت: در روش دستی هیچ گونه کنترلی در فاصله بین بذرها و ردیفی کشت وجود ندارد، عمق کاشت نیز دقیق نبوده وبه این علت درصد سطح سبز کاهش مییابد، ولی سطح سبز در کشت مستقیم یکنواخت و خوبی کشت محصول رابه همراه دارد.
دهقانپور رئیس مرکز جهاد کشاورزی بنادکوک نیز در این خصوص بیان کرد: این روش به علت حداقل خاک ورزی با کمترین جابجایی خاک در یک تردد، ایجاد تماس مناسب بین بذر و خاک، بیشترین درصد جوانه زنی بذرها ومناسب بودن جهت کاشت در دیم زارها ارجحیت بیشتری نسبت به کشت دستی دارد.
گفتنی است باهماهنگی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تفت و مرکز جهاد کشاورزی بنادکوک برای اولین بارکشت مستقیم نخود، عدس و جو با دستگاه با هدف افزایش عملکرد محصولات زراعی و حاصلخیزی خاک در مقایسه با روشهای مرسوم وسنتی، در اراضی مزرعه جلیل آباد بنادکوک انجام وکشت زیره وآنغوزه به همین روش در برنامه هفته آتی این مرکزقراردارد