سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش دیوان عدالت اداری به استعفای رئیس سازمان سنجش

روابط عمومی دیوان عدالت اداری هشدار داد تضعیف مرجع قضائی حتی اگر با نیتی خیر خواهانه همراه باشد؛ جز آشفتگی ذهنی برای مردم، ماترک دیگری به همراه ندارد.

در پی انتشار برخی مطالب پیرامون استعفای رئیس سازمان سنجش، روابط عمومی دیوان عدالت اداری طی اطلاعیه در این خصوص توضیحاتی منتشر نمود.

مشروح این اطلاعیه بدین شرح است:

دیوان عدالت اداری به دلیل پا فشاری بر اجرای قانون اساسی کشور که میثاق ملی ملت بزرگ ایران است، چندی است مورد تهاجم برخی از رسانه‌ها قرار گرفته که متأسفانه تدارک آن توسط برخی افراد در سازمان سنجش محیا شده است. این در حالی است که؛

۱- به موجب اصول ۳۴ و ۱۷۳ قانون اساسی، دادخواهی حق مسلم هر فرد و دیوان عدالت اداری مرجع تظلم خواهی از اقدامات و تصمیمات واحد‌های دولتی است لذا با توجه به اصل تساوی همگان در مقابل قانون، تبعیت از آرای قطعی دیوان تکلیف همه‌ی دستگاه‌های اجرایی است و این موضوع هیچ استثنایی را شامل نمی‌شود.

۲- در ارتباط با مسئله شبهه‌ی تقلب در آزمون‌های سراسری که جناب آقای پور عباس رئیس مستعفی سازمان سنجش آن را بهانه‌ای برای استعفای خود اعلام کرده است در ماه‌های اخیر جلسات متعدد کارشناسی با حضور وزیر محترم علوم، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان سنجش و معاونین آن‌ها و تعداد کثیری از کارشناسان و اهل فن برگزار گردید و مبانی قانونی عملکرد دیوان و سازمان سنجش مورد بررسی و مداقه قرار گرفته که در قریب به اتفاق موارد، مواضع دیوان عدالت اداری از سوی حاضرین مبتنی بر قانون تشخیص داده شده و از سوی سازمان سنجش بجز تکرار برخی نکات فاقد مبانی حقوقی، مستند قانونی قابل قبولی جهت اثبات ادعا ارائه نشده است.

۳- مجلس شورای اسلامی در تفسیر ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری اعلام کرده که شبهه در آزمون‌های سراسری شامل کسانی که پذیرفته شدگان نهایی و سالیان سال از تحصیل آن‌ها می‌گذرد نخواهد بود. به عبارت دیگر طبق قانون کسانی که در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل شده‌اند و سالیان سال از تحصیل آنان گذشته است یا حتی کسانی که فارغ التحصیل شده‌اند نیز نمی‌توان به اتهام شبهه در تقلب در آزمون یا ظن تقلب در آزمون اتهام آنان را مورد رسیدگی قرار داد. اگر غیر از این باشد در هر زمانی می‌توان مدارک تحصیلی اشخاص را ابطال کرد.

از سوی دیگر شورای محترم نگهبان در پاسخ استعلام اخیر دیوان عدالت اداری طی نامه شماره ۱۰۲/۳۹۱۴۴ مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۰۹ اعلام کرد که تشخیص قانون و قاعده حاکم در دعوا از اختیارات مقام قضائی رسیدگی کننده به پرونده می‌باشد.

۴- در ضمن در خصوص ادعای رئیس محترم سازمان سنجش و آموزش کشور در متن استعفا مبنی بر اینکه سازمان سنجش توانایی اجرای این حجم از برگشت به تحصیل متقلبان را ندارد ذکر این نکته ضروری است اولاً افراد موضوع احکام دیوان عدالت اداری متقلب نیستند و دلیلی نیز بر وجود تقلب توسط آنان تاکنون ارائه نشده است. ثانیاً: چگونه است که بیش از ده برابر همین افراد با همین شرایط به موجب استفساریه مجلس با مجوز آن سازمان جهت اشتغال به تحصیل به دانشگاه‌ها راه پیدا کرده‌اند؟

در خاتمه پر واضح است که اقداماتی از این قبیل و تضعیف مرجع قضائی که حتی اگر با نیتی خیر خواهانه همراه باشد جز آشفتگی ذهنی برای مردم عزیز، ماترک دیگری به همراه ندارد لذا همانگونه که بار‌ها به ایشان و وزارتخانه متبوع وی اعلام شده است شایسته است امور از طریق مجاری قانونی مورد پیگیری قرار گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۴ دی ۱۴۰۲
هر کسی خلاف کرده به سزای کارش برسه
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۷:۵۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
دیوان عدالت
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
متقلب باید محروم از تحصیل بشه دیوان عدالت
ناشناس
۰۷:۰۸ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۷:۰۵ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
خب
ناشناس
۰۷:۰۵ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
استعفا رئیس سازمان سنجش ؟
ناشناس
۰۶:۵۹ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
یعنی مدرک روحانی هم دیگه مو لا درزش نمی ره - و در ضمن طول دادن به محاکمه و صدور رای هم دلیل و توجیه قانع کننده ای داشته که نمی دونستیم!
علیرضا
۲۳:۳۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
قبول دارم دیوان عدالت دراکثریت مواقع درست عملکرده است ولی بعضی مواقع هم به نظر شخصی من دیوان تحت فشار آرایی داده که جهت دار بوده من به یکی از آن رای ها اشاره میکنم .چندسال پیش دادخواستی مطرح شد که افزایش حقوق طبق قانون متناسب با تورم باید باشد و دیوان عدالت تحت فشار دولت و بعضی افراد خاص این دادخواست را رد کرد و گفت متناسب به معنی برابر نیست در صورتیکه همون سال افزایش حقوق اعمال شده حتی به اندازه نصف تورم هم نبود که فکر نمیکنم حتی تناسبی رعایت شده باشد.قانون راحت توسط حرفه ای ها خم میشه به جهت دلخواه.در کل نه حاضرم حق دانشجویی پایمال بشه چون اونم هزاران آرزو دارد و دوست هم ندارم که شاهد ورود افراد به رشته ای خوب باشم که با پول و پارتی انجام گرفته باشد.بررسی دقیق لازمه کار است.
ناشناس
۲۲:۴۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
خلاصه نباید جان و مال مردم فقیر و بیچاره که هیچ پشتیبانی جز خدا ندارند به متخصص نماها و نورچشمی های بیسواد و سهمیه ای سپرد چون صاحبان قدرت و ثروت باد آورده بعلت همین امکانات کلان حرام به بهترین خدمات درمانی جهان دسترسی دارند ولی مردم بیچاره فقط به این متخصص های بیسواد مدرک دار دسترسی دارند که با هزینه همین مردم فلک زده هم تحصیل کرده اند و هرکس از این افراد ناشایست پشتیبانی کند به هر دلیل ،خیانتکار محض می‌باشد و باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشد.
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
یکم دیگه باهم دعوا کنید فساد هاتون رو بشه

هر دوتا اداره فاسد هستن
ناشناس
۲۲:۱۱ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
عالی

حال که دیوان عدالت اداری منادی عدالت خواهی شده

بنده نسبت به اسدخدان و انتصاب غیرقانونی و رانتی آقای میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رییس سازمون امور اداری و استخدامی اعتراض و شکایت دارم پس با استناد به قانونین استخدامی کشور ایشان را عزل کنید و اخراج کنید. تا عدالت محوری شما شکل واقعیت بخود بگیرد

از جمله تخلفات غیر قابل گذشت و اغماض در استحدام نامبرد به شرج ذیل است

عدم شرکت در آزمون استخدامی و استخدام رانتی

انتصاب به مشاغل حاکمیتی که مطابق فقط به کارمندان رسمی تعلق دارد نه قراردادی کار معین

پس اگر راست می گویید و واقعا عدالت دازید این فرد رانتخوار را عزل و اخراچ نمایید.
ناشناس
۲۲:۰۸ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
به دیوان شکایت شد که مطابق با نامه شماره فلان وبهمان ارائه شده خوداین آقایان مسئول اقرار واعتراف کرده اندکه بخشنامه وزارتی رو "لغو"کردن وفلان حقوق روبصورت خودسر وخودرای پرداخت نکردن بعلاوه نامه دسته جمعی به امضای شاکیان اونوقت آقای قاضی شعبه درحالات مه آلوده ذهنی رای دادن که با غور درپرونده دلائلی مبنی برتضییع حقوق شاکی یافت نشد!!!!!دهن آقای وکیل شیش مترونیم بازموندهنک کردبدبخت!!!!!حالا انتظاربیشتری نمیره از این صاحبان کرامت !!
ایرانی
۲۰:۱۹ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
عزیزم این جنگولک بازی ها چیه سر این چیزای کوچیک اصلا مدرک تحصیلی یا رشته تحصیلی اهمیتی نداره این مدیران تو ادارات هستن که تصمیم می گیرن کی رو بردارن کی رو برندارن اصلا هم براشون تحصیلات و سواد هیچ اهمیتی نداره فقط رابطه فرد براشون مهمه که از خوشون باشه همین
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
احسنت و درود بر دیوان عدالت، سربازان امام زمان پشتیبان شما هستند. حق و عدالت پیروز است. پر واضح است اجرای عدالت پر تنش است.