سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رسم و رسوماتی که در سایه گرانی کمرنگ شده‌اند/ گلایه مردم از گرانی آجیل و خشکبار شب یلدا

با توجه به افزایش قیمت آجیل و خشکبار شب یلدا و کاهش توان خرید این محصولات از سوی مردم، شاهد کمرنگ شدن سنت‌ها و آداب و رسوم شب یلدا و شب چلگی در بین خانواده‌ها هستیم.

 آخرین روز‌های پاییز امسال نیز روبه پایان است و در انتهای هفته، طولانی‌ترین شب سال یا همان «شب یلدا» را خواهید داشت. از قدیم الایام این شب رسم و رسوم‌های خاص خودش را داشته که شاید بهترین آن در خانه بزرگتر‌ها جمع شدن و استفاده از خشکبار بوده است.

ولی این روز‌ها قیمت‌های نجومی این محصولات توان خرید را از مردم بریده است. یکی دیگر از از آداب و رسومی که در شب یلدا برگزار می‌شد در خراسان رضوی برای دخترانی که سال اول عقد و نامزدیشان است «شب چلگی» برگزار می‌شد که معمولا خانواده داماد برای عروش میوه و آجیل و خشکبار و دیگر هدایای مرسوم این شب را خریداری می‌کنند و در مراسمی شب یلدا خانواده عروس و داماد دورهم جمع می‌شوند، اما این رسم و رسوم هم به دلیل گرانی آرام آرام دارد از بین می‌رود.

سری به بازار آجیل و خشکبار در هفته پایانی پاییز زده‌ایم تا گزارشی میدانی از حال و هوای این روز‌های آن داشته باشیم.

خانم مسنی، اظهار داشت: بیش از ۳۰ سال است که در شب یلدا عروس و داماد به همراه نوه‌ها به خانه ما می‌آیند و دور هم جمع می‌شویم و شب بلند سال را به خوشی تمام می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: چند سالی است با این قیمت‌هایی که در بازار وجود دارد و با حقوق بازنشستگی توان خرید نداریم و شرمنده بچه‌ها می‌شویم. انجیر خشک کیلویی ۶۶۸ هزار تومان یا کشمش ۳۶۹ هزار تومان حالا وقتی ۲۰ نفر شب یلدا میهمانمان هستند چقدر توان خرید داریم تا پذیرایی کنیم؟

مرد دیگری گفت: قیمت‌ها واقعا بالا است و دست روی هر محصولی می‌گذاریم توان خرید نداریم. معمولا در شب یلدا برگ زردآلو، آلو خشک، پسته، گردو و ... استفاده می‌کنند، ولی با این قیمت‌ها که اصلا نمی‌توان خرید کرد.

وی ادامه می‌دهد: قیمت‌ها را ببینید هر کیلو آجیل چهار مغز بالای یک میلیون تومان، پسته احمد آقایی کیلویی ۴۸۵ هزار تومان یا گردو ۲۷۰ هزار تومان با یک حقوق کارمندی چقدر می‌توان خرید کرد؟ باید رسم شب چلگی برای عروس‌ها را فراموش کرد.

یکی از فروشندگان آجیل اظهار داشت: متاسفانه امسال در مقایسه با سال‌های گذشته فروشی نداریم و بیشتر مردم تنها قیمت‌ها را پرس‌وجو می‌کنند.

وی ادامه داد: بالا رفتن هزینه‌های مختلف به طور یقین روی محصول تولیدی هم تاثیر می‌گذارد و قیمت‌ها بالا می‌رود و برخی از محصولات که وارداتی هستند با افزایش چشمگیری روبه‌رو هستند.

این فروشنده خشکبار بیان کرد: خانواده‌هایی که سال‌های قبل خرید می‌کردند، امسال توان خرید زیادی ندارند و برخی یک سوم سال قبل خرید می‌کنند و یا درخواست نسیه دارند.

قیمت‌ها تغییر زیادی نداشته است

علیرضا ارزانی ممقانی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: مقایسه قیمت‌های آجیل نشان می‌دهد نسبت به سال گذشته افزایشی نداشته‌ایم و در این خصوص حتی نظارت‌هایی را بر بازار شب یلدا اعمال داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بازار شاهد هستید که همه محصولات به فراوانی وجود دارد و افزایش تولید صورت گرفته از سویی ثبات قیمت ارز هم کمک کرد تا امسال افزایش قیمت نداشته باشیم.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با اشاره به قیمت‌های برخی از محصولات در بازار، گفت: محصولاتی مانند پسته که بیشتر استفاده می‌شود در حدود ۲۰ درصد یا تخمه جابانی تا ۶۰ درصد به نسبت قبل کاهش قیمت داشته است.

ارزانی ممقانی تاکید کرد: با نظارت‌های اعمال شده و همکاری خوب خشکباری‌های سطح شهر شاهد کاهش قیمتی ۵ تا ۱۰ درصدی در برخی اقلام هستیم و امیدواریم که با نظارت بیشتر بتوانیم شب یلدای خوبی را برای مردم رقم بزنیم.

برچسب ها: یلدا ، خشکبار ، گرانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.