سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه فناوری میکروفن با الهام از ابریشم عنکبوت

دانشمندان فناوری جدیدی را با الهام از ابریشم عنکبوت برای تولید میکروفن ابداع کردند.

در یک جهش پیشگام در علم شنوایی و فناوری صوتی، تیمی از دانشمندان از یک میکروفن‌ جدید با الهام از خواص منحصر به فرد ابریشم عنکبوت رونمایی کردند.

پروفسور ران مایلز، مهندس مکانیک که بر طراحی این میکروفن‌ نظارت دارد، تاکید کرده است که صدا اساساً حرکت ناشی از تغییرات جزئی در فشار اتمسفر است، و در حالی که میکروفن‌های سنتی حس شنوایی انسان مبتنی بر فشار را شبیه‌سازی می‌کنند، این میکروفن‌ بیومیمتیک مکانیسم‌های شنوایی مختلف طبیعت را که در حیوانات مختلف یافت می‌شود مانند: تار و موی بدن عنکبوت شبیه‌سازی می‌کند.

مایلز یک تار عنکبوت را مشاهده کرد که در باد تاب می‌خورد و پس از آوردن آن به آزمایشگاه، متوجه شد که ابریشم عنکبوت به شدت به صدا پاسخ می‌دهد و وضوح بی‌نظیری در طیف وسیعی از فرکانس از خود نشان می‌دهد و از میکروفن‌های معمولی فراتر می‌رود.

در روایتی از مکانیسم کار، میکروفن‌ جدید بر اساس ویژگی‌های ابریشم عنکبوت برای حس کردن صدا است، به گونه‌ای که عکس میکروفن‌های سنتی به جای فشار، بر سرعت و حرکت متکی است. ایده اصلی استفاده از ابریشم، مانند مو‌های ریز روی بدن عنکبوت، برای ثبت حرکت هوا است. هنگامی که صدا رخ می‌دهد، هوای اطراف تغییر می‌کند و مو‌های ریز حرکت می‌کنند، و این تغییر در حرکت را می‌توان اندازه گیری کرد و به سیگنال الکتریکی که نمایانگر صدای شنیده شده است تبدیل کرد. این رویکرد به میکروفن‌ اجازه می‌دهد تا با دقت بالایی به فرکانس‌های مختلف پاسخ دهد؛ که کیفیت صدای بهتر و محدوده فرکانس وسیع تری را نسبت به میکروفن‌های سنتی ارائه می‌دهد.

این گزارش تأیید می‌کند که این پتنت پیشگام نشان دهنده آغاز عصر جدیدی در فناوری صوتی است، زیرا شرکت‌های سازنده دستگاه‌های مصرف کننده به دنبال دستیابی به پیشرفت بیشتر بر اساس این نوآوری هستند. 

تأثیر بالقوه این تحقیق فراتر از برنامه‌های کاربردی مصرف کننده است و نویدبخش مراقبت‌های بهداشتی، تحقیقات و پیشرفت‌های فناوری است که می‌تواند تجربه شنوایی ما را متحول کند و آینده‌ای را شکل دهد که رقیب میکروفن‌ تلفن همراه و کیفیت استودیو ضبط باشد.

منبع: ارم نیوز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.