سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غربالگری سلامت بیش از ۶۴۵ هزار نفر در آذربایجان غربی

معاون دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: در اجرای طرح پویش ملی سلامت بیش از ۶۴۵ هزار نفر از مردم استان در خصوص فشارخون و دیابت غربالگری شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه غربالگری و پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد گفت: با اجرای طرح غربالگری طب حدود یک ماه گذشته ۲۰ هزار و ۲۴۶ بیمار مبتلا به فشار و قند خون در مناطق مختلف استان شناسایی شد.

دکتر احسان ریخته‌گر با اشاره به تداوم اجرای پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون اظهار کرد: از آغاز طرح تاکنون در یک هفته اخیر ۶۴۵ هزار و ۲۱۰ نفر در آذربایجان‌غربی همگام با اجرای پویش ملی سلامت در خصوص فشارخون و دیابت غربالگری شده اند.

این مقام مسئول دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: در این غربالگری، ۱۲ هزار و ۱۷ نفر مشکوک به فشارخون بالا و هشت هزار و ۲۲۹ نفر نیز مشکوک به دیابت شناسایی شدند.

وی ادامه داد: شهروندان می‌توانند برای بررسی وضعیت سلامت خود در قالب غربالگری بیماری‌های دیابت و فشارخون به مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت در استان مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه این غربالگری به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: غربالگری بیماری‌های دیابت و فشارخون در «پویش ملی سلامت» به‌صورت سراسری و در تمامی شهر‌های کشور در حال انجام است.

ریخته‌گر با بیان اینکه ۳۶.۱ درصد جمعیت استان شامل بر  یک میلیون و ۷۸۷ هزار و ۵۵ نفر جامعه هدف غربالگری و پویش ملی سلامت هستند، گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۱۴۱ هزار و ۸۴۵ نفر بالای ۱۸ سال نیز در صف غربالگری هستند.

وی با بیان اینکه این طرح در تمامی ادارات دولتی، غیردولتی و کارخانجات استان در حال انجام است، اضافه کرد: در صورت مشکوک بودن فرد به بیماری برای تحت نظر و درمان شدن به پزشک متخصص و درمانگاه‌ها ارجاع داده می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت غربالگری دیابت و فشارخون بالا، گفت: فشارخون و دیابت ریسک فاکتور ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند نارسایی کلیه، سکته قلبی و بیماری‌های چشمی هستند، بنابراین شناسایی زود هنگام و کنترل و درمان آن‌ها می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها داشته باشد.

ریخته‌گر با تاکید بر اینکه دیابت و فشارخون بالا درمان قطعی ندارند، افزود: تنها با درمان‌های موجود می‌توان آن‌ها را کنترل کرد و از بروز عوارض جدی جلوگیری کرد، بنابراین بهترین راه شناسایی زودهنگام این بیماری‌ها و کنترل موثر آن‌ها است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.