سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۵۱ هزار هکتار مرتع زیرکشت گیاهان دارویی رفت

مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: سال گذشته ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های مرتعی زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.

ترحم بهزاد مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سیاست‌گذاری‌ها در حوزه طرح‌های مرتع‌داری انجام گرفته به طوریکه سال گذشته ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار در عرصه‌های مرتعی زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.

به گفته او، در عرصه‌های طبیعی کشور حدود هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۷۶۰ گونه انحصاری  است که در عرصه‌های منابع طبیعی کشور رویش دارد.

بهزاد با تاکید بر اهمیت مراتع در حفظ آب و خاک، توسعه پایدار و امنیت غذایی و زیستی گفت: در راستای ممیزی مراتع به عنوان زیربنای مدیریت مراتع لازم است دستگاه‌های استانی، تهیه، تصویب و احاله و اجرای طرح‌های مرتعداری را با نگرش تلفیقی در چارچوب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع در دستور کار قرار دهند.

مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به وضعیت نامطلوب مراتع ناشی از تغییرات اقلیمی کشور گفت: وضعیت مراتع در کشور نامطلوب است و ۵۶ درصد از وسعت عرصه‌های مرتعی کشور را مراتع کم‌تراکم و فقیر تشکیل می‌دهد.

او ادامه داد: طبق آخرین مطالعات ۷.۲ میلیون هکتار از عرصه‌های مرتعی کشور متراکم و ۲۱.۴ میلیون هکتار نیمه‌متراکم و ۵۶.۲ میلیون هکتار کم‌تراکم و فقیر است.

بهزاد افزود: سال ۱۴۰۱ به طور میانگین حدود ۳۰ درصد کاهش بارندگی در مراتع کشور ثبت شد و این میزان کاهش بارندگی بر تراکم پوشش گیاهی موثر بوده است.

او گفت: ۳۰ درصد کاهش بارندگی در کشور موجب کاهش ۳.۱ میلیون تن علوفه قابل برداشت شد و میزان علوفه قابل برداشت هم به ۷.۶ میلیون تن رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.