سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاندوزی:

اصلاح ساختار و کاهش ناترازی مهم‌ترین اولویت وزارت اقتصاد است

وزیر اقتصاد گفت: وزارت اقتصاد سعی خواهد کرد ساختارهای موجود در اقتصاد کشور را اصلاح و ناترازی‌ها در این بخش را کاهش دهد.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش اقتصاد ایران  گفت: اقتصاد ایران از سده‌های گذشته تا امروز در دوره‌های زمانی مختلف درگیر ناترازی بوده است. در دوره پهلوی ناترازی‌ها با وابستگی به درآمد نفتی و کمک کشورهای غربی به ایران پوشش داده می‌شد، در دوره جنگ تحمیلی با الگوی تلفیقی کنترل دولتی و حرکت جهادی پوشش داده شد.

وی ادامه داد: از سال ۹۱ با تحریم‌های نفتی و بانک مرکزی، پرده از سیاست‌هایی که مولد ناترازی‌ها بودند برداشته شد و ناترازی‌ها بیشتر خود را نمایان کرد.

خاندوزی با بیان اینکه اصلاح ساختارها می‌تواند در الگوها و با پیامدهای مختلفی صورت گیرد تاکید کرد: تمرکز ما بر انتخاب الگوی بهینه‌ در اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌هاست که انتخاب الگوی بهینه در شرایطی که اقتصاد ما چندین سال تورم را پشت سر گذاشته بسیار حساس است.

وزیر اقتصاد همچنین با بیان اینکه در کنار ناترازی‌های بانکی، بودجه، صندوق‌های بازنشستگی، انرژی و … ساختارهایی داریم که مولد ناترازی هستند، یادآور شد: از مداخلات قوای سه گانه که مخل نظام تصمیم گیری بوده تا دیوان سالاری و مدیریت اجرایی که در مقابل اصلاح مقاومت کرده است تا ضعف مدل بومی اجرایی و همچنین ضعف پیوند سیاستگذاران و دانشگاهیان همگی وجود داشته است.

وی ادامه داد: به این موارد می‌توان ضعف توان کارشناسی، ضعف سرمایه اجتماعی و تصویری که به افکار عمومی القا می‌شود را اضافه کرد که همه مولد ناترازی هستند.

خاندوزی با اشاره به اینکه در این همایش به شرایط بین المللی و جانمایی ایران در اقتصاد جهان نیز توجه شده است تاکید کرد: در تقسیم نقش سنتی، نقش ما صادرات نفت و تضمین امنیت انرژی از طریق ایران و از سوی دیگر دسترسی به ارزهای جهان‌روا و کالا بوده است. خروجی این نقش سنتی این بوده که منابع ارزی با هزینه کم در اختیار سیاستگذار بوده و انگیزه‌ای برای مازاد درآمد نبوده است و سیاستگذاران دولت متمرکز بر تخصیص و دیوان سالاری برای محدود و کنترل کردن تولید داخل حرکت می‌کردند.

وزیر اقتصاد گفت: سه اتفاق اکنون رخ داده؛ یکی نقش سیاسی، امنیتی، اقتصادی کشور که با تحولات جهان در حال تغییر است و باید نسبت به این تغییرات آگاه باشیم، دوم منابع ارزی مازاد برای توسعه کشور کاهش یافته است و سوم دسترسی اقتصاد به ارزهای جهان‌روا کم شده است.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: خنثی سازی تحریم‌ها نیازمند راهی برای غلبه بر این سه چالش است که یکی در هم تنیدگی سیاست‌ها متناسب با تغییر نقش، دوم ایجاد درآمد مازاد و سوم ساختار تسویه جدید با شرکای راهبردی که به افزایش قدرت از طریق نقش آفرینی در کمربند اقتصادی جدید می‌انجامد.

وی تصریح کرد: این دولت غیر از اقداماتی برای خروج بنگاه‌ها از رکود، حل معضل بیکاری، پیشبرد پروژه‌های عمرانی و …،  نگاهی به اصلاح عیوب ساختاری که محور گام دوم انقلاب بوده نیز داشته است.

خاندوزی به همگرایی تیم اقتصادی برای حرکت در این راستا اشاره کرد و گفت: نمونه این همگرایی کاهش تراز عملیاتی بودجه سال ۱۴۰۳ که از بیش از ۴۰۰ همت به قریب به ۳۰۰ همت رسیده است، اصلاح باگ‌های ناتراز و تصویب بندهای کاهنده ناترازی در برنامه هفتم به سرانجام رسید که نشان می‌دهد اراده مغز اقتصادی دولت بر اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌ها جدی است و مصوبات بر روی کاغذی محدود نمی‌شود.

وی  گفت: در همین حال ایده به اشتراک گذاری این اقدامات و برنامه‌ها با اساتید دانشگاه برای رفع نقایص احتمالی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های نخبگانی برای اصلاح ساختار ‌ها نیز به کار برده شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
دروغ و فریب و خشونت و بی رحمی و بی قانونی و حکم به اختیاری و مسئولیت ناپذیری در قدرت مطلق که شالوده سیاستهای حکومت ناکارامد دینی در ایران است، الگوی رفتاری جامعه و موجب بحرانهای متعدد و پایان ناپذیر شده. برخلاف تصور خودباوران، با مسلمانی و ایمان و عبادت، هرگز مرغ بریان از اسمان نمیرسد و مشکلات معیشتی بشریت که در هر رفاه نسبی بسرعت افزایش جمعیت دارد، حل نخواهند شد و حکومت دینی تلخ ترین و مخرب ترین تجربه تاریخ بشریت خواهد بود. ازادیهای جنسی و برهنگی هیچ اسیبی به ثبات و پیشرفت و قانونمندی یک جامعه نمیزند اما دروغ و دزدی و بی قانونی در عین پوشش و محدودیت روابط زن و مرد، همه چیز را متلاشی میکند. اقتصاد مهمترین و حیاتی ترین رکن بقای یک جامعه براساس صداقت و تلاش و مسئولیت پذیری و برنامه ریزی و همکاری است که در جامعه تحت فرمان حکومت دینی همه چیز برعکس است و دروغ و دزدی و شیادی و قانون شکنی و مسئولیت گریزی ، زندگی انسانی را ناممکن کرده و افراد فرومایه در پرتو گرانیهای هدفمند به زندگی شاهانه و فرهیختگان باوجدان و متنفر از دروغ و زندگی انگلی در زندگی محقرانه بسر میبرند.
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
با حاکمیت تفکر نادرست درحالیکه در تمام عمر هرگز دغدغه معیشت نداشت که اهمیت کار و اقتصاد را بداند و کسانی هزینه های زندگی وی و امثال وی را تامین میکردند که بعد از انقلاب با رها شدن کنترل قیمتها و استارت گرانیهای مستمر و شتابان با کمترین زحمت به ثروتهای افسانه ای رسیدند و همینطور سیل ثروتهای ملی که اشکار و پنهان تحت عناوین اختلاس و قرارداد و خرید و کمک و غیره روانه خارج است تا افکار مخرب تندروها در جهان محقق شود و همینطور افرادی که حقوقهای نجومی و یا چکهای سفید امضا میگیرند و دست قدرتهای ماندگار و فراقانون درکار است و دادگاهها قادر به محاکمه انها نیستند، جستجوی عوامل مشکلات لاینحل اقتصادی و کارشناسی انها است.
کیان
۱۵:۴۷ ۲۰ آذر ۱۴۰۲
از ژاپن
وزیر بیاورید
کره جنوبی
شما اینکاره نیستید