حجت الاسلام محمد امیر ابراهیمی در نشست با جانشین سازمان بسیج حقوقدانان کشور و شورای بسیج حقوقدانان استان کرمان گفت: هدف اصلی و اولیه در آموزههای دینی، آیات نورانی قرآن و احادیث معصومین این است که همه کارها با صلح و سازش انجام شود و جایی که به بن بست رسیدیم، سراغ حکم قضایی برویم و در توصیههای مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه و قانون بنا بر این است که قاضی در بدو امر، دعوا را با صلح و سازش خاتمه دهد.
معاون توسعه حل اختلاف استان کرمان با اشاره به ثمرات ماندگار و ماندنی صلح و سازش افزود: حکم دادگاه هرچند حکم عادلانهای باشد، اما در هر صورتی یک نفر ناراضی است؛ اگر چه مقصر اصلی بوده و طرفی که محکوم می شود به دنبال این است که تقاص این کار را از طرف مقابل بگیرد؛ اما در باب صلح و سازش حقوق طرفین با میانجی و راهنمایی آنها رعایت میشود؛ حتی در سازش پروندههای قتل قاتل با جبران ضرر و زیان مالی شاکی می تواند حقوق طرف مقابل را ادا کند.
این مقام قضایی تصریح کرد: آرامش روحی و روانی، میان کسانی که صلح و سازش بین آنها بوجود میآید برقرار است و این آرامش موجب امنیت اخلاقی جامعه می شود و درجامعهای که امنیت اخلاقی وجود دارد کسی احساس خطر نمی کند و جامعهای که آرام است ثمره آن به خود افراد و نسل و کارهای اقتصادی جامعه برمی گردد.
معاون قضایی رئیس کل ضمن قدردانی از صلح یاران بسیجی که توانسته اند تعداد ۳۸۸ فقره از پروندههای ارجاعی مراجع قضایی را به سازش برسانند، گفت: اقدامات خوب بسیج حقوقدانان می تواند نقش مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضایی داشته باشد.
رئیس کانون بسیج حقوقدانان شهید بهشتی دادگستری افزود: رهبر کبیر انقلاب اسلامی که شجره طیبه بسیج را پایه گذاری کرد، بزرگترین خدمت و بالاترین قدم را برای بهینه کردن انقلاب انجام داد؛ یعنی بسیج اگر در همان چهار چوبی که امام تعریف کرده است پیش رود در هر خانهای دو الی سه نفر نماینده دارد. در حال حاضر ما می توانیم از ظرفیت بسیج حقوقدانان با توجه به خدماتی که ارائه می دهند برای رضایت مندی وآگاهیهای حقوقی و امید آفرینی عموم مردم گام برداریم.
در ادامه این نشست جانشین سازمان بسیج حقوقدانان کشور و رئیس سنجش و ارزیابی مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: صلح یاران بسیجی می توانند در خصوص صلح و سازش در پروندهها قبل از رسیدن پرونده به محاکم قضایی به مجموعه توسعه حل اختلاف کمک کنند.
سرهنگ امین مهدی پور افزود: یکی از مهمترین کارهایی که در سال جدید به طور جد پیگیری می شود آموزش همگانی حقوق است و انجمنهای علمی مجموعه بسیج حقوقدانان در پنج شاخه حقوق عمومی، حقوق خصوصی، فقه و مبانی حقوق، حقوق خانواده و بین الملل می توانند کمک خوبی به هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج حقوقدانان کنند.
وی گفت: کار مهمی که در چند سال اخیر صورت گرفت آزاد سازی ۱۴ هزار زندانی جرائم غیر عمد و محکومین مالی در سراسر کشور بوده است.
این مقام مسئول افزود: وظیفه ما این است که در بسیج حقوقدانان نسبت به ارتقای سطح اگاهی حقوقی مردم بیشتر تلاش کنیم؛ زیرا آگاهی نداشتن نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین مشکلات است و نیازمند آن است که همه دست به دست هم دهیم و نسبت به ارتقای سطح اگاهی مردم کاری انجام دهیم تا مردم نسبت به مسائل حقوقی در همه راستا بیشتر اطلاع داشته باشند.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که سازمان بسیج حقوقدانان پیگیری می کند برگزاری دادگاههای مجازی است که این برنامه در سطح کشور به خوبی برگزار شده و امید است با توجه به اینکه دانشجویان و تحصیل کردههای زیادی وجود دارد و نیازمند پیگیری مسائل مربوط به علم و دانش حقوق میباشند ما بتوانیم با برگزاری کارگاه دادگاه مجازی در راستای ارتقای سطح دانش حقوقی به حقوقدانان موفق عمل کنیم.
در ابتدای این جلسه رئیس سازمان بسیج حقوقدانان سپاه ثارالله استان کرمان با ارائه گزارشی از عملکرد بسیج حقوقدانان در شش ماه ابتدای امسال گفت: بسیج حقوقدانان در راستای انجام ماموریتهای سازمانی علاوه بر جذب و سازمان دهی اعضای بسیجی، در راستای خدمات عمومی و اجتماعی هم فعالیتهایی را انجام داده است از جمله آموزش همگانی حقوق و آزاد سازی زندانیان به طوریکه در بحث صلح و سازش در شش ماهه اول امسال، ۳۸۸ فقره پرونده به صلح و سازش رسیده و ۲۹ هزار و ۲۹۷ مشاوره حقوقی رایگان صورت گرفته است.
سرهنگ مسعود رفیعی بیان داشت: ارائه خدمات قضایی و معاضدتی به ۲۸۴ نفر و آزاد سازی ۶۵۷ نفر از زندانیان جرائم غیر عمد و سبک نیز از اقدامات مهم بسیج حقوقدانان در سال ۱۴۰۲ بوده است.