سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امام جمعه ایلام:

تامین امنیت غذایی مردم در گرو حفاظت از خاک است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تاکید بر لزوم تلاش همگانی برای افزایش بهره‌وری و حفاظت از خاک به عنوان سرمایه ملی، گفت: تامین امنیت غذایی مردم به حفاظت از این سرمایه مهم زندگی بشر بستگی دارد.

 حجت الاسلام والمسلمین اله نور کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام اظهار کرد: آباد کردن زمین و استفاده درست و اصولی از خاک ماموریت انسان از سوی خداوند متعال است چرا که به نوعی می توان گفت آفرینش انسان با چندین واسطه به موضوع خاک در ارتباط است.

وی افزود: انسان باید تلاش کند که استعدادهای نهفته‌ای که در درون خاک وجود دارد را از نقطه بالقوه به بالفعل تبدیل کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه استفاده صحیح از منابع آب و خاک در کشور به ویژه در این استان به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد، یادآور شد: ادامه حیات انسان وابسته به حفاظت از خاک و محیط زیست است.

حجت الاسلام کریمی تبار با اشاره به اینکه برای مدیریت صحیح و اصولی درست از خاک و ادامه حیات باید برنامه ریزی منسجم انجام شود، گفت: اگر به خاک و جنگل توجه نشود، آثار مخربی به دنبال خواهد داشت که به طور قطع برای زندگی بشر تهدید کننده خواهد بود.

وی با بیان اینکه خاک هر منطقه، سرمایه ملی محسوب می شود و ارتباط مستقیمی با امنیت و استقلال غذایی هر کشور دارد، افزود: مدیریت آب و خاک در استان ایلام به دلیل کوهستانی بودن منطقه و جغرافیای آن نیازمند توجه ویژه از سوی مردم و مسئولان در راستای حفاظت از این سرمایه است.

به گزارش ایرنا، خاک منبع عظیم و ثروت گرانقدری است که بسیاری از مسائل حیاتی و نیازهای ضروری انسان و جامعه به آن وابسته است.

بیش از ۹۵ درصد نیازهای غذایی بشر و درصد قابل توجهی از پوشاک و سایر مایحتاج جمعیت رو به رشد انسان در بستر خاک تولید و تأمین می‌شود این در حالی است که بشر با اقداماتی که در راستای توسعه و زندگی راحت تر انجام می دهد باعث آلودگی و نابودی این مؤلفه زیستی مهم شده است.

در حالی که بسیاری از تغییرات و آلودگی‌های ایجاد شده در زمین توسط انسان قابل مشاهده است، آلودگی خاک تقریبا نامرئی اما بسیار خطرناک است.

در واقع آلودگی خاک یک تهدید پنهانی در زیر پای انسان است، آلودگی خاک از طریق کشاورزی ناپایدار، فعالیت‌های صنعتی، معدنی و زباله‌های مناطق مسکونی به وجود می‌آید.

خاک دارای پتانسیل بالایی برای فیلتر کردن و جذب آلاینده‌ها، تخریب و کاهش اثرات منفی آلاینده‌ها است، اما این ظرفیت محدود است.

تاکنون یک سوم از خاک کره زمین بر اثر توسعه ناپایدار فعالیت‌های انسانی نابود شده است، با توجه به پیش‌بینی افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر، آلودگی خاک به یک تهدید جهانی تبدیل خواهد شد.

بر این اساس و به لحاظ اهمیت خاک در زندگی موجودات زنده، دولت‌ها برای نگهداری آن طرح‌های متعددی اجرا می‌کنند و هر ساله سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در روز ۵ دسامبر (۱۴آذر) بزرگداشت روز جهانی خاک را برگزار می کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.