سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بمب‌های فسفری چه مشخصاتی دارند و هدف از کاربرد آن‌ها چیست؟

ریختن ۶ تن بمب فسفری روی اردوگاه جبالیا تنها گوشه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها با تاکتیک کاربرد تسلیحات نامتعارف و کشتار جمعی است.

حمله‌های وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه که دیگر تبدیل به ویرانه شده‌است، همچنان با شدت قبل ادامه دارد؛ حمله‌هایی که به طور عمده بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مساجد و مدارس فلسطینی را هدف قرار داده‌است.

با نگاهی به آمار شهدای غزه که عمدتاً غیرنظامی هستند، هدف اصلی رژیم صهیونیستی که همان نسل‌کشی است، آشکار می‌شود. رژیم برای پیشبرد این پروژه شوم خود به سلاح‌های نامتعارف و کشتار جمعی متوسل شده‌است؛ تاکتیکی که از همان روز‌های آغاز جنگ غزه کلید خورد و تا به امروز تداوم یافته‌است.

بر پایه مستندات موجود، رژیم صهیونیستی در جریان چهارمین روز درگیری‌های نظامی با مقاومت فلسطین، ابتدا نوار غزه و سپس مرز لبنان و اسرائیل را با بمب‌های فسفری به آتش کشید.

حدود یک ماه پیش نیز رژیم در بیست و هفتمین روز عملیات «طوفان الاقصی» یک مدرسه دیگر وابسته به آن روا (آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد) در اردوگاه «الشاطئ» را بمباران کرد؛ مدرسه‌ای که شمار زیادی از آوارگان فلسطینی به آن پناه آورده‌بودند. الجزیره در این باره نوشت که ارتش رژیم اشغالگر در حمله به این مدرسه، از بمب فسفری استفاده کرده‌است.

اما یکی از بیشترین موارد استفاده رژیم از بمب فسفری در اردوگاه جبالیا واقع در شمال غزه رخ داده‌است؛ منطقه‌ای پرجمعیت که از برنامه صهیونیست‌ها مبنی بر نسل‌کشی پرده برمی‌دارد.

به تازگی وزارت کشور غزه اعلام کرده که ارتش رژیم صهیونیستی برای کشتار فلسطینیان ساکن در اردوگاه جبالیا از ۶ بمب یک تنی برای ویرانی کامل این منطقه استفاده کرده‌است. این وزارتخانه افزود: منطقه موردنظر بیشترین تراکم جمعیتی فلسطینیان ساکن در اردوگاه جبالیا را دارا بوده است و به همین دلیل هدف بمباران جنگنده‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

افزون بر مستندات موجود همچون تصاویر و فیلم‌ها، عوارض ناشی از بمب فسفری بر پیکر شهدا و مجروحان، مقام‌های حقوق بشری نیز بر آن مُهر تأیید زده‌اند.

«رامی عبدو» رئیس دیدبان حقوق بشر اروپا مدیترانه که مرکز آن در ژنو قرار دارد، گفته‌است که ارتش رژیم صهیونیستی در حملات به مناطق پرجمعیت شمال‌غربی غزه از بمب‌های فسفری می‌کند. همچنین دیدبان حقوق بشر مستقر در نیویورک نیز در گزارش‌های قبلی به استفاده رژیم از بمب‌های فسفری در حمله به نوار غزه اشاره کرده بود.


بیشتربخوانید


مختصات بمب‌های فسفری و خطرات آن

«فسفر سفید» از جمله مشتقات «فسفر» است که در امور نظامی برای اموری مثل ایجاد پرده دود به منظور استتار، مشخص کردن نقطه‌ای خاص به‌ویژه برای یگان‌های توپخانه و همچنین به عنوان سلاحی آتش‌زا به کار می‌رود. ماده فسفر از جمله موادی به شمار می‌آید که میل بالایی به ترکیب با هوا و ایجاد نور و گرمای شدید دارد؛ بنابراین فسفر سفید ماده‌ای هوا سوز است که وقتی در معرض هوا قرار می‌گیرد، شروع به سوختن می‌کند و دود سفیدی دارد. این ماده با آب خاموش نمی‌شود و همچنان در دل آب می‌سوزد. اگر این ماده روی اعضای بدن جانداری بریزد، تا عمق بدن وی را می‌سوزاند و هرگز خاموش نمی‌شود و حتی استخوان را هم می‌سوزاند.

اگر مواد روی سر و یا سینه فردی بریزد در کمتر از ۱۰ ثانیه کشته می‌شود، اما اگر مواد روی پا‌ها و یا دست‌های فردی ریخته شود، آنقدر سوزش در فرد ایجاد می‌شود که خون را به نقطه جوش می‌رساند و هنگام برگشتن به قلب تمامی اندام‌های نزدیک به قلب را می‌سوزاند تا به قلب برسد.

در زمان جنگ جهانی دوم به سربازان دستور داده شده بود که در صورت مورد اصابت قرار گرفتن با فسفر سفید به سرعت با سرنیزه خود ماده سوزان به همراه پوست و گوشت اطراف آن را جدا کنند در غیر این صورت، این ماده می‌تواند تمام بافت‌های سلولی بدن انسان را به طور کامل بسوزاند.

حتی به سربازان توصیه شده لباس‌هایی که به این ماده آغشته شده را به سرعت از بدن قربانی خارج کرده و دور اندازند. پس از خروج ماده مورد نظر از بدن مصدوم نیز توصیه می‌شود که اگر کمک‌های پزشکی در دسترس نبود به‌سرعت بخش‌های آسیب‌دیده با آب سرد به صورت دائم شست و شو داده شود تا درجه حرارت کاهش بیابد.

اما خطر فسفر سفید تنها به اینجا ختم نمی‌شود؛ دود حاصل از فرآیند اکسید شدن این ماده شدیداً سمی بوده و به می‌تواند به چشم، اندام‌های تنفسی، قلب، کلیه و جگر نیز آسیب وارد کند. دوزی در حدود ۱۵ میلی گرم از این ماده در صورت ورود مستقیم به دهان انسان کشنده می‌باشد.

تسلیحات کشتار جمعی در دست محور عبری- غربی از غزه تا اوکراین

بکارگیری سلاح نامتعارف جدید آمریکایی علیه فلسطینیان غزه تازگی ندارد و این نخستین بار نیست که استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های نامتعارف، نگرانی همگان را بر می‌انگیزاند.

پزشکان حاضر در غزه در سال ۲۰۰۶ و پس از حملات هوایی رژیم در آن سال نیز از زخم‌های درمان نشدنی مصدومان خبر دادند. تحقیقات گسترده رسانه‌های ایتالیایی در آن زمان نشان داد تل‌آویو از سلاح‌های مرگبار نامتعارفی استفاده کرده که باعث ورود ترکش‌ها و فلزات به عمق بدن قربانیان می‌شود.

همچنین در آن برهه گزارش‌هایی درباره استفاده از گلوله‌های سوزن‌دار در لبنان و غزه مخابره شد؛ گلوله‌هایی که هزاران دارت فلزی بسیار ریز را در فضا منتشر می‌کند و قربانیان از درد شدید و زخم‌های وحشتناک رنج می‌برند.

ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در جنگ با لبنان در سال ۲۰۰۶ از انواع سلاح‌های مرگبار، فسفری و حتی بمب‌های خوشه‌ای استفاده کرد؛ بمب‌هایی که آمریکا علاوه بر فروش به رژیم صهیونیستی، در اختیار اوکراین نیز قرار داده‌است.

در دو سال اخیر اخبار تأیید شده‌ای درباره ارسال تسلیحات نامتعارف و کشتار جمعی آمریکایی همچون تسلیحات اتمی تاکتیکی، مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده و بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف مخابره شده‌است و این تسلیحات بار‌ها در مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

آمریکا و متحدان آن در جریان جنگ جهانی و جنگ‌های پس از آن در حجم و مقیاس بالا از بمب‌های فسفری استفاده کرده‌اند. مردم فلوجه عراق در سال ۲۰۰۴ توسط نظامیان آمریکایی، شیعیان یمنی توسط نظامیان سعودی، مردم لبنان در جنگ ۳۳ روزه و همچنین مردم افغانستان و ویتنام از جمله دیگر قربانیان بکارگیری فسفر سفید بوده‌اند.

این در حالی است که بمب فسفری در رده «تسلیحات کشتار جمعی» (WMD) قرار دارد و بر اساس معاهده ۱۹۸۰ ژنو، نباید از فسفر سفید به عنوان سلاح در مناطق غیر نظامی استفاده کرد.

از آنجا که دود ناشی از بمب فسفری برای اموری، چون اختفا و استتار، پنهان کردن فعالیت‌ها و تحرکات نظامی یا مشخص کردن یک منطقه نیز کاربرد دارد و این مسائل از منظر حقوق بین‌الملل منع نشده‌اند، محور عبری- غربی برای توجیه کاربرد تسلیحات به این دلایل متوسل می‌شود در حالی که هدف اصلی آن‌ها نسل‌کشی و پیروزی در جنگ به هر قیمتی است.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۶ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
اگر غزه ایها یک ضد هوائی کوچک هم داشتند دیگر آمریکاهم جرات خود نمایی با وتو را نداشتند همین حالا هم جوبایدن در ابر قدرتی خود را خیس کرده ونیاز به پوشک مجدد دارد چه برسد به انگلیس وفرانسه وآلمان حتما پوشکها یتان را از کانادا بگیرید