سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خبر داد:

آغاز سفر عمره از ابتدای دی‌ماه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب گفت: امیدواریم که با تامین نیاز‌های سفر عمره تا ابتدای دی ماه اعزام به عمره آغاز شود.

 حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: همه فرصت‌ها جهت اعزام تعداد بیشتری از زائرن به سرزمین وحی مورد تاکید است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده سفر معنوی عمره مفرده از اوایل دی‌ماه آغاز خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب همچین با اشاره به افزایش هزینه اجاره هتل‌ها نسبت به سال گذشته و شکل گیری شرکت‌های واسطه در این زمینه گفت: ۸۰ درصد ظرفیت هتل‌ها برای حج آینده اجاره شده و مسئولان برای تکمیل این ظرفیت در تلاش هستند.

وی همچنین با اشاره به گزارش‌های حج گذاری برخی از کشور‌ها، استفاده از تجربیات دیگران را کار پسندیده‌ای دانست و از تلاش کارگزاران حج جمهوری اسلامی ایران با همه مشکلات و تحریم‌ها تقدیر کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه متقاضیان حج مالزی به سه گروه کم برخوردار، متوسط و برخوردار تقسیم می‌شوند اظهار داشت: به گفته مسئول حج این کشور تعداد متقاضیان در نوبت ۹ میلیون نفر هستند که وقتی سپرده سرمایه گذاری شده و منافع آن و یارانه دولت به مقدار هزینه حج شود اعزام خواهند شد البته اعزام این تعداد با توجه به سهمیه این کشور یکصد و پنجاه سال طول می‌کشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح زاده عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری نیز در ادامه نشست به جلسه‌ای که با موضوع بررسی استطاعت جسمی زائران در فرهنگستان علوم پزشکی با حضور پزشکان فوق تخصص در رشته‌های مختلف پزشکی باتفاق کارشناسان برجسته فقه و مناسک حج برگزار شده است اشاره کرد و گفت که به زودی برای هر نوع بیماری کارگروهی تشکیل و این بیماری‌ها بررسی خواهند شد.

وی افزود: اعضای این کارگروه‌ها با توجه به شاخص‌های موجود و شناختی که نسبت به اعمال حج دارند نظر خود را درباره توانایی یا عدم توانایی انجام حج اعلام می‌کنند تا دغدغه برخی از افراد که توانایی ندارند و حج بر آن‌ها واجب نیست، در این زمینه برطرف شود.
در بخش دیگری از این نشست دکتر طاهر درودی قائم مقام مرکز پزشکی حج و زیارت از تهیه جدولی برای تشخیص استطاعت زائران خبر داد و گفت: بر اساس این جدول، زائران از لحاظ جسمی و بدنی آزمایش می‌شوند و گروهی متخصص موضوع استطاعت حج را بررسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه پس از تأیید استطاعت فرد توسط کمیسیون پزشکی، مدیر کاروان کار‌های مربوطه را جهت اعزام انجام می‌دهد، افزود: اگر پزشک موضوع استطاعت را تأیید نکند، فرد متقاضی از گردونه حج خارج می‌شود، اما چند مرحله قانونی برای اعتراض در این زمینه وجود دارد.

 درودی اظهار داشت: در حال حاضر فردی که استطاعت او برای حج تأیید نشده است می‌تواند اعتراض خود را در کمیسیون‌های استانی و در صورت عدم تأیید در کمیسیون کشوری مطرح کند تا رأی نهایی نسبت به استطاعت و یا عدم استطاعت برای او صادر شود.

وی با اشاره به چالش‌های موجود درباره موضوع استطاعت، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا مستندات علمی و قانونی لازم در فرهنگستان علوم پزشکی بررسی و پس از ارائه نظر نهایی علما تصویب شود تا کسی را از سفر حج منع نکنیم که منع شرعی نداشته باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.