معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلیسینا همدان با تاکید بر اینکه برآیند تحقیقات پژوشگران در اقتصاد کشور اثربخش است گفت: انعقاد قرارداد دانشگاه با صنعت موجب میشود در کنار تولید علم، برداشت مناسب برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و صنعت و حل مسائل جامعه از این محتواها صورت گیرد.
آرش قربانی با اشاره به اینکه مقالهها و دستاوردهای پژوهشی، کشور را به سطح برتر فناوری در جهان و اقتصاد مبتنی بر دانش بومی میرساند گفت: مقام معظم رهبری همواره به مساله پژوهش و فناوری تاکید دارند که میتوان از آن به عنوان یک ظرفیت مثبت برای پیشرفت فناوری کشور نام برد.
سه هزار و ۵۴۶ مقاله در پایگاه اسکوپوس و isc
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلیسینا همدان با اشاره به تاثیر کشور ایران در رشد علم جهان گفت: ایران با یک درصد جمعیت جهان حدود ۲ درصد از مقالههای علمی دنیا را تولید میکند و هم اکنون مقالات دانشمندان ایرانی در جهان بیش از پیش دیده میشود.
قربانی گفت: سه هزار و ۵۴۶ مقاله پژوهشی از استان همدان در سال ۲۰۲۲ در پایگاه اسکوپوس و isc به ثبت رسیده است.
او گفت: در دولت سیزدهم در بحث پژوهش و فناوری با هدف تولید علم به ثروت از دانشگاه ها، معاونت فناوری وزارت علوم از ۲ سال پیش برای اولین بار ایجاد شد و در این راستا شرکتهای دانش بنیان با رویکرد تحولی گسترش پیدا کردند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلیسینا همدان گفت: مصوب کردن طرح پژوهانه دانشگاهها در مجلس از دیگر اقدامات شاخص در دولت سیزدهم است که ۲ هفته پیش نهایی شد و برهمین اساس ردیف مستقلی برای پژوهانه اساتید در ردیف بودجه دستگاهها دیده شد که حداقل ۱۵ درصد بودجه دستگاه به پژوهش اختصاص داده شود.
قربانی، دیگر اقدام وزارتخانه علم و فناوری در دولت سیزدهم را اختصاص پژوهانه حمایتی برشمرد و گفت: در این طرح که از سال گذشته شروع شده به نخبگان و دانشمندان ۲ درصد برتر دنیا و اعضای هیات علمی که در پنج سال گذشته استخدام شدند مبلغی اختصاص داده شده و مستقل از بودجه دانشگاه پرداخت میشود.
او گفت: امسال برای اولین بار در کشور در روز دانشجو از دانشجوهای برتر در عرصه پژوهش قدردانی و تجلیل و در سطح استان همدان نیز ۲۶ نفر دانشجو پژوهشگر نمونه در رشتههای مختلف انتخاب شدند.
منبع ایرنا