اسماعیل خسروانی گفت: میز ملی گردشگری عشایر براساس یکسری اهداف با دستور معاونت گردشگری وزارت میراث و دفتر توسعه گردشگری داخلی این وزارتخانه راهاندازی شد و دبیرخانه داخلی آن در فارس مستقر است.
او با تصریح اینکه اگرچه ایران در تنوع قومی دنیا رتبه نخست را دارد، اما در گردشگری قومی و عشایر رتبه اول را نداریم، گفت: شناسایی اقوام و فعالان بومی عشایری و ارائه آموزش به آنها، شناسایی پتانسیلهای موجود، وضع قوانین تور برای ورود گردشگری به سیستم زندگی عشایر و استقرار کمپهای عشایری در این میز دنبال میشود.
دبیر میز ملی گردشگری عشایر ادامه داد: این میز در نمایشگاه بینالمللی گردشگری پارس در قالب ورکشاپ سبک زندگی عشایر شامل خوراک، دست بافتهها و صنایع دستی و سازماندهی سیاهچادرها ورود خواهد کرد.
خسروانی با بیان اینکه گردشگری مسئولانه در تورهای عشایر نیز در این نمایشگاه دنبال خواهد شد، تاکید کرد: هدف ما این است که برای نخستین بار گردشگری عشایر که جزیی از تورهای تجربهگرا در دنیاست، برنامهریزی و بر اساس استانداردهای جهانی رونق یابد و نمایشگاه گردشگری پارس هم کمک بزرگی در این باره باشد.
او گفت: قوانین اجرای تورهای عشایری که توسط میز ملی گردشگری عشایر و دفتر توسعه گردشگری داخلی در اولین رویداد تخصصی گردشگری عشایر رونمایی شد موجب نظمدهی، رونق گردشگری، توسعه گردشگری پایدار، حفظ محیط زیست، حفظ آداب رسوم عشایر، سازماندهی تورها، جلوگیری از سلیقهای عمل کردن، جلوگیری از تهاجم فرهنگی در زندگی عشایر، کمک در روند برندسازی و معرفی گردشگری عشایر ایران میشود.