سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی حادثه تخریب‌های غیر مجاز منطقه ۱۹/ لزوم تدوین نقشه راه علمی برای جلوگیری از حوادث مشابه

عضو شورای شهر تهران گفت: هنوز دستورالعمل مشخصی برای شیوه تخریب در مواردی که قصد نوسازی وجود دارد، وجود ندارد.

جلسه کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص پیگیری مشکلات حادثه تخریب منطقه ۱۹ با حضور سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ تهران، محمد کریم شفیعی مشاور کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، عباسعلی تسنیمی مشاور سازمان نظام مهندسی کشور و محمد قربانی کارشناس کمیسیون شهرسازی و معماری برگزار شد.  

در ابتدای این جلسه سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تخریب منطقه ۱۹ دارای دو بعد مورد تاکید است، گفت: یک بعد این حادثه تحلیل و بررسی فنی اتفاق رخ داده است که در روز‌های اول انجام شد و دیگری ارائه گزارش تلفیقی درخصوص شیوه تخریب صورت گرفته و چگونگی ادامه این روند با کمترین حادثه و بیشترین ایمنی از سوی سازمان نظام مهندسی، سازمان آتش نشانی، مرکز مطالعات شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۹ تهران است.  

وی با اشاره به تخلفات ساختمانی منطقه ۱۹ تهران گفت: در منطقه ۱۹ ساخت و ساز‌های غیر ایمن و  تغییر کاربری زمین رخ داده و برای حل این مشکل  باید نقشه راهی تدوین شود.  

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد:ضمن اینکه باید تغییر کاربری اراضی و ساخت و ساز‌های غیر مجاز تعیین تکلیف شوند باید پیشنهادی نیز برای جلوگیری از بروز اتفاقات مشابه ارائه شود.  

تشکری هاشمی اظهار کرد: با توجه به بازه زمانی مناسبی که  برای  بررسی چرایی حادثه منطقه ۱۹ اختصاص یافت، اکنون کارگروه باید گزارش دقیق حادثه را  به رئیس شورای شهر تهران ارائه کند.

وی گفت: امیدواریم به کمک سازمان نظام مهندسی، مرکز مطالعات شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۹ مشکلات موجود حل شود. بررسی مشکلات و یا تخلفاتی که منجر به بروز حادثه فروریزش ساختمان شد، در حیطه اختیارات مقام قضایی است که این کار در حال انجام است و ما در کمیسیون به دنبال بررسی چرایی این اتفاق و جلوگیری از مشکلات مشابه هستیم.  

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هنوز دستورالعمل مشخصی برای شیوه تخریب چه در مواردی که قصد نوسازی وجود دارد و چه مواردی که نیازمند رفع خلاف باشد، وجود ندارد گفت: باید شیوه‌های لازم در خصوص تخریب‌های مجاز به صورت علمی تدوین شود. همچنین باید اراضی محدوده نیز تعیین تکلیف شوند. نمی‌شود کاربری اراضی به شکل سابق خود باقی بماند و اجازه بارگذاری در اراضی کشاورزی صادر شود.  

تشکری هاشمی گفت: باید هرچه سریعتر نقطه نظرات لازم به کمیسیون ارائه شود تا گزارش تدوین شده قابل ارائه به رئیس شورای اسلامی شهر تهران باشد. برهمین اساس لازم است هرچه سریع‌تر جمع بندی لازم انجام شود تا مسیر آینده مبتنی بر مصوبات قانونی و نظام‌مند باشد.  

در ادامه تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ تهران با بیان اینکه منطقه ۱۹ از گذشته‌های دور تاکنون دارای مشکلات متعددی بوده است، گفت: تفکیک‌های غیر مجاز و عدم تعیین تکلیف برخی موارد در زمین‌های اوقافی، فرصت‌ها و منافعی را برای سوء استفاده‌گران ایجاد کرده است.  

فرهادی با بیان اینکه تخریب ساخت و ساز‌های خلازیر یکی از بزرگترین اتفاقات تاریخ شهرداری تهران بوده است، گفت: هرچند مشکلات و حوادث تلخی در زمان تخریب رخ داد و مراجع نظارتی درحال بررسی آن‌ها هستند، اما اصل تخریب و بازپس‌گیری اراضی منطقه ۱۹ اتفاق خوبی بود.  

شهردار منطقه ۱۹ تهران با بیان اینکه درحال حاضر حتی یک مورد ساخت و ساز غیر قانونی که بخواهد از صفر آغاز  شود نداریم گفت: باید از فرصت ایجاد شده برای ساماندهی منطقه ۱۹ استفاده کنیم و کیفیت زندگی در این منطقه را افزایش دهیم، با استفاده درست از زمین‌های موقوفه می‌توانیم اتفاقات خوبی را برای تمام تهران رقم بزنیم.  

وی با بیان اینکه تخریب کاری علمی است، گفت: باید گروهی از مهندسان به شهرداری تهران کمک کنند تا مشکلات ساخت و ساز و صدور پروانه در منطقه ۱۹ حل شود.  

شهردار منطقه ۱۹ تهران با اشاره به پارک ایرانیان ادامه داد: صد هکتار از اراضی این پارک موقوفه است و اگر این زمین‌ها را رها کنیم چندسال دیگر هیچ اثری از آن‌ها باقی نمی‌ماند.  

در ادامه عباسعلی تسنیمی مشاور سازمان نظام مهندسی گفت: برای صدور پروانه ساخت باید مذاکره خاصی میان شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی انجام شود تا راهکار علمی احصا شود.  

وی ادامه داد: جز افراد سواستفاده‌گر، بهتر است با عمومیت شهروندان منطقه ۱۹ برخورد قهری صورت نگیرد، زیرا از طریق ایجاد سازوکار‌های لازم می‌توان از بسیاری از  اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد.  

در ادامه محمد کریم شفیعی مشاور کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه واکاوی منطقه ۱۹ طی چند جلسه انجام شده است گفت: چهل و یکمین تخریب با کاهش طبقات در منطقه ۱۹ انجام شده و اکثر ساختمان‌ها در یک تراز قرار گرفته‌اند و منطقه به یک شرایط آرامش رسیده است.  

وی در ادامه گفت: ایستایی این ساختمان‌ها بسیار مهم است و جز  سازمان نظام مهندسی هیچ مرجع دیگری نمی‌تواند درخصوص ایستایی ساختمان اظهار نظر کند.  

شفیعی گفت: تجربه رخ داده در منطقه ۱۹ می‌تواند یک الگو باشد و باید از آن‌ها استفاده کنیم تا دیگر دچار مشکلات مشابه نشویم. همچنین باید دستورالعمل نحوه تخریب ساختمان‌ها از سوی سازمان نظام مهندسی تدوین شود.  

در ادامه  محمد قربانی کارشناس کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: باید لایه‌ای در GIS برای ناحیه ۳ منطقه ۱۹ ایجاد شود. منطقه ۱۹ دروازه ورود شهر است و باید وضعیت و طرح ما برای حریم بزرگراه‌ها در این منطقه مشخص شود و همچنین الزامی است که طرح جامع ناحیه ۳ منطقه ۱۹ تدوین شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.