سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پنجاه و ششمین نشست کمیسیون فرعی مبارزه با قاچاق موادمخدر برگزار شد

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از کاهش کشت خشخاش در افغانستان استقبال می‌کند.

پنجاه و ششمین نشست کمیسیون فرعی مبارزه با قاچاق موادمخدر و موضوعات مرتبط با آن در خاور نزدیک و غرب آسیا، در بیشکک برگزار شد.

همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش کشت و تولید موادمخدر و مواد روان‌گردان و توسعه جایگزین، انجام تحقیقات مالی از پرونده‌های قاچاق موادمخدر، تشریح تجربه از نقش ارز‌های دیجیتال در قاچاق و پولشویی حاصل از آن، مقابله با تولید غیرقانونی و انحراف انواع پیش ساز‌های شیمیایی در تولید و ساخت موادمخدر و روان‌گردان و همچنین ارتباط بین موادمخدر و محیط زیست جزو دستور کار‌های این نشست بود.

نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) گفت: در پی ممنوعیت اعلام شده از سوی طالبان، کشت خشخاش در افغانستان در سال ۲۰۲۳، ۹۵ درصد کاهش یافته است.

محمد زارعی، معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از کاهش کشت خشخاش در افغانستان استقبال می‌کند و امیدوار است که منطقه عاری از هر گونه موادمخدر باشد، اما برای کاهش کشت و استمرار آن، داشتن برنامه‌ای منسجم و پایدار ضروری است.

معاون دبیرکل ستاد با بیان اینکه تولید موادمخدر و کشت خشخاش در سالیان متمادی در افغانستان، یک محل درآمد و امرار معاش برای کشاورزان بوده است، افزود: درست است که اصل منافع حاصل از کشت و سود کلان آن برای سوداگران مرگ است؛ اما باید به تأمین معیشت، کشت جایگزین و موضوعات اقتصادی و اجتماعی مردم افغانستان توجه شود؛ در غیر اینصورت نمی‌توان کاهش کشت را موضوعی پایدار تلقی کرد؛ زیرا ممکن است عدم توجه به این امر، فعالیت‌های غیرقانونی را فقط از یک منطقه به منطقه دیگر جابجا کند.

زارعی گفت: اظهارات مربوط به کاهش کشت برای مخدر سنتی ممکن است با تغییر رویکرد به مخدر‌های صنعتی همراه باشد؛ به این علت در ۹ ماهه سال میلادی، دو محموله بزرگ موادمخدر صنعتی از مبدا افغانستان کشف کرده ایم.

وی افزود: مقدار قابل توجهی از پیش ساز‌ها به سمت افغانستان در حال ترانزیت است؛ این پیش ساز‌ها دارای استفاده چندگانه در صنعت، دارو و یا تولید مخدر‌های صنعتی هستند که در این خصوص، از طرف هیئت ایرانی پیشنهاد شد که با تعریف ساز و کار لازم امر رصد نیز انجام شود که این مقدار مواد پیش ساز وارداتی به افغانستان زمینه انحراف برای تغییر رویکرد تولید موادمخدرسنتی به صنعتی را فراهم نکند.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر از وجود زمینه‌های لازم برای گسترش و توسعه روابط ایران و قرقیزستان در حوزه مبارزه با موادمخدر و روان‌گردان خبر داد و گفت: ایران، آماده انتقال تجارب خود در حوزه‌های مقابله با موادمخدر و کاهش تقاضا و آسیب به کشور قرقیزستان است.

معاون مقابله با عرضه ستاد گفت: با توجه به حساسیتی که نسبت به پولشویی و اموال قاچاقچیان داریم، کمیته‌ای را در سطح ملی تشکیل داده‌ایم و علاوه بر نظارت در روند فعالیت‌های مالی قاچاقچیان، به راهکار‌های مقابله با درآمد‌های غیر قانونی مثل شناسایی اموال قاچاقچیان، ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان توجه داریم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.