سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روز ۱۹ ژانویه؛

فضاپیمای رباتیک ژاپن روی ماه فرود می‌آید

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ژاپن در اواسط ماه آینده در اکتشاف ماه تاریخ‌ساز خواهد شد.

 «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن» (JAXA) اعلام کرده که ۱۹ ژانویه را برای فرود آوردن فضاپیمای رباتیک «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه» (SLIM) روی ماه هدف قرار داده است.

به گزارش اسپیس، در این طرح تازه فاش شده، SLIM قرار است فرود خود روی ماه را روز ۱۹ ژانویه حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز کند. این اولین فرود نرم یک فضاپیمای ژاپنی روی ماه خواهد بود که قرار است حدود ۲۰ دقیقه بعد رخ دهد.

کاوشگر SLIM به طول ۲.۷ متر روز ششم سپتامبر بر فراز یک موشک ژاپنی «H-۲A» همراه با تلسکوپ فضایی پرتو ایکس به نام «XRISM» پرتاب شد.

اگر همه چیز به خوبی پیش برود، SLIM روز کریسمس به مدار ماه وارد خواهد شد و نزدیک به یک ماه را صرف آماده‌سازی برای نمایش فناوری خود خواهد کرد. این ماموریت در صورت موفقیت، ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل خواهد کرد که پس از اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا، چین و هند، کاوشگر خود را روی ماه قرار داده است. همچنین، این فرود می‌تواند در را به روی شاهکار‌های اکتشافی جاه‌طلبانه‌تر باز کند.

مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن نوشتند: هدف SLIM، رسیدن به فرود دقیق با دقت کمتر از ۱۰۰ متر است. این نشان‌دهنده یک فرود بی‌سابقه با دقت بالا روی یک جرم گرانشی مانند ماه است و پیش‌بینی می‌شود که نتایج آن به برنامه‌هایی مانند اکتشاف فضایی بین‌المللی که در حال حاضر تحت مطالعه هستند، کمک کند.

همچنین، SLIM دارای دو کاوشگر کوچک است که هر دو پس از فرود آمدن، روی سطح ماه مستقر خواهند شد. بر اساس داده‌های مطبوعاتی آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، این دو کاوشگر از محل فرود عکس خواهند گرفت. آن‌ها به گروه SLIM کمک خواهند کرد تا بر وضعیت فضاپیمای مادر نظارت کنند و یک سیستم ارتباطی مستقل را برای برقراری ارتباط مستقیم با زمین ارائه دهند.

فرود SLIM روی ماه، اولین فرود قمری برای یک فضاپیمای ژاپنی نخواهد بود. یک کاوشگر خصوصی نیز اوایل امسال شروع به کار کرد. این کاوشگر، فرودگر «هاکوتو-آر» (Hakuto-R) ساخت شرکت «آی‌اسپیس» (ispace) است که با موفقیت به مدار ماه رسید، اما حسگر ارتفاع آن به خاطر لبه یک دهانه روی ماه گیج شد و فرودگر سقوط کرد.

برچسب ها: فضاپیما ، ماهواره
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.