سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهمیت انبارش زعفران بواسطه بورس کالا چه میزان است؟

کارشناس حوزه بورس کالا گفت: در خصوص انبار‌های بورس کالا برای زعفران، بهبود خوبی را شاهد بودیم اکنون حدود ۱۷ انبار پذیرای محصولات کشاورزان است.

برگی کارشناس حوزه بورس کالا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص عرضه زغفران در بورس کالا گفت: بورس کالا نقش مهمی و تعیین کننده‌ای در بازار محصولات کشاورزی می‌تواند ایفا کند که می‌توان گفت تابخشی توانسته این نقش را ایفا کند.

این کارشناس حوزه بورس کالا بیان کرد: در بحث زعفران بر اساس آمار عوامل، شرایط اقلیمی و نحوه نگهداری از زمین در تولید زعفران تاثیرگذار است. اکنون زعفران در سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی به خوبی شناخته می‌شود، اما استان‌های دیگر هم دست به کار شده‌اند.

او افزود: از سال ۹۹ بر اساس آمار حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ تن ما برداشت زعفران داشته ایم البته این روند در سال‌های اخیر دچار تغییر شده و در سال ۱۴۰۰ یک افت را به سبب کاهش بارش‌ها تجربه کردیم و ۱۴۰۱ شرایط و روند کمی بهتر شد و در سال ۱۴۰۲ تقریبا می‌توان گفت برداشت‌ها انجام شده و رو به اتمام است و باید منتظر اعلام آمار‌های رسمی باشیم.

برگی بیان کرد: در خصوص انبار‌های بورس کالا برای زعفران در این رویه بهبود خوبی را شاهد بودیم حدود ۱۰ انبار در سال‌های گذشته وجود داشته و اکنون حدود ۱۷ انبار پذیرای محصولات کشاورزان است که این رشد خوبی است، ولی باید شاهد ورود زعفران به انبار باشیم و صرفا انبار دلیلی بر رونق نخواهد بود بحث انبارش زعفران بسیار مهم است ما بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا هستیم که متاسفانه کفه ترازوی درآمد صادراتی به سمت کشور‌های امارت، اسپانیا و چین است.

او مطرح کرد: مورد بعدی که باید به آن اشاره کرد بحث واسطه‌های زعفران و معاملاتی است که سر زمین شکل می‌گیرد و گاهی رسیدن زعفران به انبار‌های بورس کالا نیمه کاره باقی می‌ماند و کشاورزان نمی‌توانند این فرآیند را طی کنند اگر کشاورزان بتوانند این فرآیند را طی کنند و زعفران کشور از طریق بورس کالا قیمت گذاری و عرضه شود رشد خوبی را شاهد خواهد بود و می‌تواند درآمد ارزی خوبی را برای کشور در این محصول داشته باشیم.  به سبب این که بحث انبارش به شکل کامل انجام نمی‌گیرد در بازار‌های فرعی زعفران فروخته می‌شود و اینگونه تاثیر بورس کالا در قیمت گذاری کاهش پیدا خواهد کرد.

پیش از این نیز جواد فلاح مدیر بازار‌های مالی بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: مکانیزم بورس کالا کمک کرده است که زعفران تولیدی از نظر کیفی ارتقاء پیدا کند، کشف نرخ منصفانه برای زعفران صورت گیرد، کشاورزان نسبت به قیمت واقعی زعفران آگاه باشند و نگهداری زعفران در شرایط ایده‌آل صورت گیرد. زعفران کالای با ارزشی است که اگر در منازل نگه‌داری شود دارای ریسک‌های مختلفی مانند سرقت است که در مقابل، با توجه به این که انبار‌های بورسی دارای پوشش بیمه هستند و محافظت و امنیت خوبی دارند، امنیت خاطر مناسبی برای کشاورزان ایجاد کرده‌اند. در نهایت تمام این موارد به کشاورز کمک می‌کند بتواند محصول تولیدی خود را با قیمت بهتر در یک بازار بزرگ به وسعت ایران و بدون محدودیت عرضه کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.