علیرضا تاج شهرستانی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت در این جلسه بر هماهنگی به منظور بزرگداشت هفته رشت تأکید کرد و گفت: صحبتهایی که درباره این هفته مطرح میشود، متأسفانه چندان مورد توجه مدیران شهرداری نیست و در نهایت تصمیمات خودشان را اجرایی میکنند.
او به برگزاری برنامههای هفته رشت در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بارها تأکید شده بود که برنامهها و رویدادهای روز رشت حتما در قالب بیلبورد و ... به اطلاع تمامی شهروندان در سطح این شهر رسانده شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت تصریح کرد: این هفته متعلق به شهروندان این شهر است و باید همه شهروندان در آن مشارکت داشته باشند.
به گفته تاج شهرستانی، در بیلبوردهایی که به مناسبت هفته رشت در سطح شهر نصب میشود حتما باید به زبان و گویش محلی نیز توجه شود و همچنین از مشارکت رسانهها به خصوص شبکههای ملی و بین المللی به منظور پوشش برنامههای این هفته استفاده شود.
نادر حسینی، عضو دیگر کمیسیون فرهنگی شورای رشت نیز در این جلسه با تأکید به مشارکت دادن مدارس مختلف سطح شهر گفت: زنگ رشت در مدارس شهر نواخته شود تا دانش آموزان نیز نسبت به این مهم توجه داشته باشند.
او افزود: یقینا حضور چهرههای شناخته شده ملی هم در چنین برنامههایی بسیار تأثیرگذار است و همچنین میتوانیم نمایشگاهی از توانمندیهای رشت نیز برپا کنیم.
علیرضا حسنی، رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری رشت هم در این نشست با اشاره به اینکه کمتر از یک ماه به برگزاری هفته رشت زمان باقی است، گفت: هنوز حساسیت لازم به منظور برگزاری برنامههای این هفته مشاهده نمیشود.
او افزود: بازدید رایگان از موزه، نیم بها شدن بلیت سینماها در هفته رشت از جمله برنامههایی است که میتوانیم داشته باشیم.
به گفته رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری رشت، اجرای مباحث فرهنگی - رسانه ای، برپایی نگارخانه شهر، جشنواره خوراک و ... از جمله مواردی است که قرار است در این هفته اجرایی شود.
حسنی به تقارن چندین مناسبت با هفته رشت اشاره و تصریح کرد: سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) و همچنین سالگرد شهادت سردار سلیمانی از جمله این مناسبتها است که باید با در نظر داشتن تمامی این مباحث به صورت واحد حرکت کنیم.
یاسر محجوب، مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری رشت نیز در این جلسه گفت: هر کدام از روزهای هفته رشت به نام خاصی نامگذاری شده است که در قالب یک جدول تهیه و در فضای مجازی به منظور اطلاع پیدا کردن شهروندان پخش میشود.
او همچنین از برگزاری جشنواره عکس موبایلی در این هفته خبر داد و افزود: نمایشگاه عکسهای بازسازی شده از رشت قدیم نیز در گالری مارلیک به نمایش گذاشته میشود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری رشت با اشاره به برگزاری برنامهای با عنوان «رشت شعر» تصریح کرد: این برنامه با حضور فعالان حوزه شعر و چند چهره شاخص ملی در تالار مرکزی این شهر در قالب شب شعر برگزار میشود و اشعار ارسالی باید با محوریت رشت باشد.
محمدرسول محمدپور، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت هم در این نشست گفت: برای نخستین روز هفته رشت برگزاری فستیوال خبری «عصر قلم» در دستور کار است.
او افزود: این فستیوال در ۳ حوزه دلنوشته، عکس و خبر برگزار میشود و همچنین یک گالری از آثار برگزیده ارسالی به این جشنواره نیز برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت تصریح کرد: برگزاری برنامههای هفته رشت در یک مکان بسته و مسقف نمیتواند پاسخگو باشد و باید این مهم را به قلب محلات ببریم.
محمد نعمت پور، مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهرداری رشت نیز گفت: در بخش غذا از ون کافهها دعوت کردیم تا در داخل محدوده تالار مرکزی این شهر حضور پیدا کنند.
او افزود: همچنین از گاری کبابیهای رشت نیز به عنوان یک جاذبه توریستی در این هفته استفاده میکنیم و ۲ بازارچه رازی، چمران و بازارچههایی که توسط بخش خصوصی مشغول فعالیت هستند در این هفته تخفیفاتی را ارائه میکنند.
احمد رمضانی، مسئول برند سازی شهری شهرداری رشت هم در این نشست گفت: در تلاش برای ثبت هفته رشت در تقویم ملی هستیم.
او پیشنهاد کرد: در هفته رشت اتوبوسهای عمومی رایگان شوند و در ۴ نقطه از پیاده راه فرهنگی هم نمایشگاه صنایع دستی و استندآپ کمدی و ... با هدف معرفی ظرفیتهای رشت برگزار شود.
رشت در روز ۱۲ دی سال ۹۳۶ هجری شمسی در زمان شاه طهماسب صفوی به عنوان مرکز استان گیلان انتخاب شد. به همین مناسبت و به پیشنهاد روبرت واهانیان، معمار گیلانشناس و رشت پژوه در سال ۱۳۹۳، این روز به نام روز نکوداشت شهر رشت پیشنهاد و از سال ۱۳۹۴ به عنوان «روز رشت» نامگذاری شد.