آیین افتتاح فاز یک پروژه بازآفرینی و محرومیتزدایی محله قدیم پدونک شیراز با حضور مسئولان و مدیران شهرداری شیراز، آیتالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و فرماندهان سپاه فجر استان فارس برگزار شد.
شهردار شیراز در این آیین گفت: ۱۵۰ خانواده شهید در محله پدونک ساکن هستند و قدمت این محله به قدمت۱ هزار و ۷۰۰ سال پیش بر میگردد.
محمدحسن اسدی با بیان اینکه پروژه شهری تنها به پروژه عمرانی ختم نمیشود، افزود: ارزش کاری که در محله پدونک انجام شد از چندین فعالیت عمرانی بیشتر بوده و همراهی مردم محله پدونک با بازآفرینی و بهسازی مثالزدنی است.
او ادامه داد: در این محله علاوه بر محرومیتزدایی بخشی از مشکلات این محله نظیر دفع آبهای سطحی، آسفالت معابر و رنگ آمیزی معابر انجام شده است که از محل اختصاص ۳ درصدی بودجه عمرانی شیراز به محرومیتزدایی انجام شد.
اسدی با اشاره به احیای بافت فرسوده محله پدونک با مرمت، رنگآمیزی و آسفالت کوچهها و معابر اصلی اضافه کرد: ایثار و همراهی مردم محله پدونک در سطح کشور نمونه بوده که باید مورد الگو برداری قرار گیرد. رفع محرومیت از محلات تنها وظیفه یک ارگان خاص نیست بنابراین باید همگان در این موضوع نقشآفرینی کنند.
شهردار شیراز با تاکید بر اینکه بهسازی و بازآفرینی محله پدونک بسیار متمایز از سایر پروژههای شهری است، بیان کرد: در تمام مناطق شهری شیراز بافتهای فرسوده وجود دارد بنابراین تمامی شهرداری مناطق بازآفرینی را در دستور کار خود قرار دهند.
او با بیان اینکه شهرداری و شورای شهر شیراز تسهیلات و مزایای خوبی برای محرومیتزدایی و بازآفرینی بافت فرسوده محلات شهر قائل شده است، اضافه کرد: شهروندان میتوانند با پرداخت عوارض برای نوسازی منازل و بافت فرسوده محله خود از تخفیفها و تسهیلات مناسب درنظر گرفته شده استفاده کنند.
اسدی در پایان سخنان خود تاکید کرد: ۲ شهید گمنام طی چند روز آینده در پارک ارغوان و پارک نماز منطقه ۱۱ شهرداری شیراز دفن خواهند شد تا مایه خیر و برکت این منطقه شهری باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در ادامه این آیین با اشاره به اینکه محله پدونک یکی از محلات قدیمی کلانشهر شیراز بوده که دارای مردم اصیل و با فرهنگ است، تاکید کرد: فعالیت شهرداری شیراز با همراهی مردم در محله پدونک تابلویی از بزرگ منشی شهروندان این محله است. شهرداری پروژههای متعددی در دستور کار دارد که رضایت مردم و همراهی شهروندان مهمترین دستآورد فعالیتها است.
سیدابراهیم حسینی افزود: مردم محله پدونک از پروژه بهسازی محله خود شادمان هستند و باید بتوان اینگونه پروژهها را به سایر مناطق دارای بافت فرسوده منتقل کرد. همچنین اعضای دوره ششم شورای شهر روی محرومیتزدایی تاکید داشته و در زمره سیاست اصلی کار خود قرار دادند و یاوران شورا محله در بسیاری از اقدامات شهرداری تاثیرگذار بودند.
او در پایان سخنان خود بر اجرای فاز دوم پروژه باز آفرینی محله پدونک تاکید کرد و اظهار کرد: رفع موانع جزئی نظیر دسترسی خودروهای امدادی از خواستههای مردم محله پدونک است که باید مورد توجه مدیران شهرداری قرارگیرد.
آیتالله لطفالله دژکام نیز با اشاره به اهمیت اعمال انسان در نظر پروردگار، تاکید کرد: خداوند متعال در قرآن کریم فرمودند که انسان را جانشین خودم بر روی زمین قرار دادم تا آن را آباد کند. در محله پدونک آبادی شکل گرفته و همراهی مردم محله با بهسازی محله اصالت و فرهنگ غنی مردم را میرساند.
امام جمعه شیراز افزود: تعاون یکی از دستورات مهم اسلام است و شهرداری به تنهایی نمیتواند کلانشهر شیراز را آباد کند از این رو اگر تمامی مردم پای کار باشند، شهر آباد خواهد شد.
او با بیان اینکه ذخیره ثواب و جلب رضای خداوند متعال برای قیامت صرفا به چند کار خاص محدود نمیشود، تاکید کرد: حتی ایجاد چراغ در معابر عمومی نیز باعث جلب رضایت خداوند خواهد شد؛ بنابراین اگر کار برای رضایت خداوند متعال باشد، خیر دنیا و آخرت را برای خدمتگذاران به دنبال دارد همچنین مشارکت مردم در آبادی محله خود بسیار ارزشمند است و همه ارگانها و نهادها باید با همافزایی در نوسازی محلات کوشا باشند.
آیتالله دژکام با تاکید بر اینکه فرهنگ اصیل همیاری مردم پدونک در آبادانی شهر باید ترویج پیدا کند، اظهار کرد: خدمت خالصانه به مردم برای رضایت خداوند متعال و ماندگار خواهد شد و خداوند متعال بهترین مصلحت را برای خدمتگذاران به مردم در دنیا و آخرت رقم خواهد زد. کار برای خداوند متعال بنابه فرموده حضرت زهرا (س) دارای ارزش بسیاری است چرا که ضایع نخواهد شد. همچنین اجتماع قلوب مومنان برای آبادانی محله باعث افزایش برکت کارها خواهد بود و محور قرار دادن مسجد نیز بر برکات آن خواهد افزود.
شهردار منطقه ۱۱ شیراز نیز در خصوص مشخصات پروژه بازآفرینی محله پدونک گفت: اولین بار در ایران پروژه شهرسازی تاکتیکال با مشارکت مردم محله انجام شد و تمامی کارهای بهسازی توسط شهروندان محله صورت گرفته است. همچنین چندین ماه کارشناسان شهرداری منطقه ۱۱ نیازهای مردم را از نزدیک بررسی کرد و به دلیل محدودیتها تصمیم بر بهسازی گرفتیم که اولین بار این مشارکت در حجم کنونی رخ داد.
علی فراشاهیان ادامه داد: بازآفرینی دارای دو محور نوسازی و بهسازی است که برای محله پدونک با توجه به بافت محله، بهسازی درنظر گرفته شد.
او با بیان اینکه محله پدونک دارای فرهنگ غنی و تاریخی است، تاکید کرد: بهسازی این محله تاریخی با پیوست فرهنگی انجام شد و مسجد جامعه، خانههای تاریخی و دیوارههای مهم در نظر گرفتیم همچنین این پروژه طی دو فاز با بودجه ۱۵ میلیارد تومان این بهسازی انجام میشود.