بختیار خلیقی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت در دیدار با مطالبه گران استان کردستان، گفت: رفع مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی راکد و احیای آنها و همچنین اجرایی شدن طرحهای زنجیره فولاد کردستن یکی از اولویتهای کاری بوده که به صورت شبانه روزی پیگیر آن بوده ایم.
وی با بیان اینکه ۶ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال زایی در طول زنجیره فولاد برای استانی که نیازمند اشتغال زایی و توسعه است بسیار ضروری است، افزود: از ۱۷ طرح و پروژه زنجیره فولاد خوشبختانه با پیگیریهای مستمر ۵ طرح در شهرستانهای قروه و بیجار به اتمام رسیده و فعال هستند؛ همچنین ۱۲ طرح دیگر نیز با میانگین ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی در بحث صنایع فولاد کردستان در حال احداث است.
خلیقی گفت: در حوزه زنجیره فولاد ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت میگیرد که زمینه اشتغال بیش از ۲ هزار نفر را فراهم میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: همچنین به بحث فعال سازی واحدهای راکد ورود پیدا کرده ایم و ذوب آهن سابق قروه بعد از ۱۲ سال احیا شده و مجوز جدید در ۴۰ دقیقه برای این واحد و سرمایه گذار صادر شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال واقعی در سامانه رصد ثبت شد و خوشبختانه با همت همکاران به دستگاه برتر استان در حوزه ایجاد اشتغال تبدیل شدیم.
خلیقی ادامه داد: شفاف سازی در حوزه صنعت و معدن اولویت کاری این سازمان است و در سال جاری تفاهمنامه ۳ جانبهای با جهاد کشاورزی و اتاق اصناف در سال مهار تورم بسته شد و در قالب گشتهای مشترک و در راستای تحقیق شعار سال به صورت جد به بحث نظارت بر بازار ورود پیدا کرده ایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: در حوزه معدن نیز استان دارای ۱۸ گونه ماده معدنی است و ۵۹۷ میلیون تن ذخیره انواع مواد معدنی در کردستان به ثبت رسیده که از این میزان ۸۹ میلیون تن آن سنگ آهن است.
وی با بیان اینکه در خصوص معادن خوشبختانه اقدام نوینی صورت گرفته و از پساب استفاده میکنند، اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در حوزه معادن این است که پروانه بهره برداری منوط به فراوری مواد معدنی در داخل استان است.
خلیقی افزود: سهم حوزه صنعت و معدن در کردستان از تخصیص آب بسیار ناچیز است و تنها ۵ درصد به این حوزهها تخصیص داده میشود و متاسفانه این حوزهها مظلوم واقع شده اند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: با توجه به اینکه استان کردستان در حال حرکت به سمت صنعتی شدن است و با جذب ۸۰ میلیارد اعتبار پرواز ژئوفیزیکی هوایی تکمیل شده، علاوه بر قروه، بیجار، سقز، دیواندره هم تحت پرواز قرار گرفت و ۵۸ درصد مساحت استان در بحث اکتشاف نوین قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مجموعههای سرمایه گذاری شستا، ایمیدرو و ایدرو به بحث سرمایه گذاری در ۵۸ درصد نقطه امید بخش معدنی استان ورود پیدا کرده اند، ادامه داد: همچنین در سفر ریاست جمهور طرحی ارائه شد که هر سرمایه گذار در یک شهرستان استان سرمایه گذاری کند تا شاهد تحول و اشتغال زایی در استان به صورت متوازن باشیم.
خلیقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه میانگین سرانه زمین صنعتی در استان ۱۱ متر مربع است، یادآور شد: کمبود سرانه زمین صنعتی در استان کردستان هم یکی از دلایل عدم حضور سرمایه گذار در کردستان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: همچنین مجوزهای بی نامی در راستای جذب سرمایه گذار صادر شده تا بستر توسعه و تحول استان فراهم شود.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات موثر صورت گرفته راه اندازی سامانه جامع تجارت است تا اظهار تولید به صورت شفاف در استان قابل مشاهده باشد.
خلیقی در پایان یادآور شد: واحدهای تولیدی نیازمند ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستند و انتظار میرود در این خصوص مساعدتهای لازم صورت گیرد.