سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک سالگی قطرگیت؛ پولیتیکو ابعاد جدیدی از فساد در پارلمان اروپا را افشا کرد

پولیتیکو نوشت: مجموعه اسناد افشا شده درباره بزرگترین پرونده فساد که در دهه‌های اخیر اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار داده، رسوایی دریافت پول به ازای اعمال نفوذ را در پارلمان اروپا آشکار می‌کند.

پولیتیکو گزارش داد:  مجموعه گسترده‌ای از اسناد افشا شده از تحقیقات پلیس درباره بزرگترین پرونده فساد که در دهه‌های اخیر اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار داده است، ابعاد کاملی از رسوایی دریافت پول به ازای اعمال نفوذ را در پارلمان اروپا آشکار می‌کند.پرونده‌هایی که به رویت این رسانه رسیده نشان می‌دهد در بیش از چهار سال گذشته مظنونان اصلی این رسوایی از جمله پی‌یر آنتونیو پانزری عضو سابق پارلمان اروپا و فرانسسکو جورجی مشاور او به دقت تلاش‌های ادعایی برای دستکاری در پارلمان اروپا، اصلی‌ترین نهاد دموکراتیک اتحادیه اروپا، و بحث‌های سیاسی گسترده‌تر را ثبت کرده اند.

بر اساس اسناد موجود در این پرونده، کسانی که مظنون به پرداخت پول به آن‌ها در قطر، مراکش و موریتانی هستند حدود چهار میلیون یورو برای این کار هزینه کرده اند.

این رسوایی ابتدا در چنین هفته‌ای در سال گذشته فاش شد و پانزری، جورجی و دیگر مقامات کلیدی در حمله‌ای دراماتیک که شامل کشف و ضبط ساک‌های پول نقد و روایت‌های ابهام آمیز درباره دخالت خارجی در مرکز دموکراسی اتحادیه اروپا بود، بازداشت شدند.

برخی از اقدامات ثبت شده در این اسناد شامل مواردی است که تاثیر قابل توجهی بر عملکرد اتحادیه اروپا دارد؛ از جمله برنامه ریزی برای نابودی ۶ قطعنامه پارلمانی در محکومیت سابقه حقوق بشر در قطر و تلاش برای دستیابی به توافقنامه سفر بدون روادید بین دوحه و اتحادیه اروپا.

در بین اسناد رویت شده توسط پولیتیکو، مدارک بدست آمده از یک نرم افزار در لپ تاپ جورجی است که در آپارتمان او در بروکسل توقیف شد و در آن فهرستی از صد‌ها فعالیت با هدف اعمال نفوذ از سوی این شبکه در بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ درج شده است.

در این سند بیش از ۳۰۰ نمونه از اقداماتی ثبت شده است که مظنونان برای آن‌ها هزینه‌های زیادی دریافت می‌کردند. به نظر می‌رسد که آن‌ها با استفاده از شبکه‌ای از همکاران شاغل خود در داخل پارلمان که آن‌ها را «سربازان» خود می‌نامیدند، به اهداف خود دست یافته اند.

تاکنون چهار نماینده فعلی و سابق پارلمان اروپا به اتهامات اولیه فساد، پولشویی و عضویت در یک سازمان جنایی دستگیر شده اند. مظنونان عبارتند از پانزری، جورجی و اوا کایلی، شریک جورجی و یکی از مقامات بلندپایه بروکسل که در زمان بروز این رسوایی، از سمت خود به عنوان معاون رئیس پارلمان برکنار شد.

در حالی که بازرسان گمان می‌کنند پانزری و شبکه متبوعش، سعی در دستکاری اقدامات پارلمان اروپا به نفع قطر و سایر کشور‌ها داشته اند، اسناد نشان می‌دهد که آن‌ها همچنین تلاش می‌کردند از فقدان آگاهی مقامات خارجی در مورد دموکراسی در اتحادیه اروپا سوء استفاده کنند.

اسناد کشف شده از لپ تاپ توقیف شده نگاهی اجمالی و منحصربفرد به عملکرد شبکه‌ای از نفوذ ساخته شده توسط پانزری، جورجی و همدستان آن‌ها ارائه می‌دهد که در نهایت با تحقیقات پلیس در دسامبر ۲۰۲۲ به طور ناگهانی پایان یافت. این اسناد همچنین ابهاماتی را درباره چرایی بی توجهی به چنین عملیات نفوذی که برای مدت طولانی ادامه داشت، مطرح می‌کند.

پولیتیکو نوشت: در حالی که رهبران اروپایی با سالگرد ننگین این رسوایی که در ۹ دسامبر سال گذشته رخ داد، مواجه هستند، افشاگری‌های مطرح شده در پرونده‌های قطرگیت بار دیگر استاندارد‌های اخلاقی اتحادیه را مورد مداقه قرار می‌دهد.

پولیتیکو در تشریح برخی اقدامات صورت گرفته در رسوایی قطرگیت نوشت: جورجی و پانزری که به نفع قطر کار می‌کردند به دنبال تضمین این بودند که دوحه به توافقی برای سفر بدون روادید با اتحادیه اروپا دست خواهد یافت. این قرارداد در دسامبر ۲۰۲۲ چند روز قبل از دستگیری این ۲ نفر در کمیته آزادی‌های مدنی پارلمان اروپا چراغ سبز گرفت، اما رای نهایی درباره آن از زمان افشای این رسوایی به تعلیق در آمده است.

اسناد دیگر بدست آمده از لپ تاپ جورجی فاش می‌کند که وی قصد داشته به قطری‌ها دو طرح اقدام را معرفی کند که در آن‌ها جزییات تماس با افراد و چگونگی اعمال فشار بر آن‌ها برای دستیابی به توافق مربوط به روادید، تشریح شده است.

دستکاری در جلسات استماع پارلمان

برنامه‌های قطر برای برگزاری جام جهانی فوتبال به دلیل ادعای استثمار کارگران مهاجر مورد انتقاد شدید قرار داشت. اسناد جورجی نشان می‌دهد که چگونه روایت‌های متفاوتی در جلسه استماع کمیته پارلمان قطر در آوریل سال ۲۰۲۱ که باحضور یک مقام قطری برگزار شده است، در این زمینه ارائه شد.

در فوریه ۲۰۲۰، مظنونان، یادداشت‌های مفصلی را برای حضور وزیر امور خارجه قطر در کمیته روابط خارجی پارلمان تهیه کردند. آن‌ها همچنین حضور برخی از نمایندگان پارلمان اروپا را به منظور طرح «سؤالات هدفمند» تضمین کردند.

حملات سیاسی به رقبای قطر

برای مثال، یکی از این عملیات‌ها در حمایت از قطر در سال ۲۰۲۱، انتصاب ناصر الرئیسی مقام ارشد پلیس امارات، به عنوان رئیس جدید اینترپل را هدف قرار می‌داد.

روابط بین قطر و امارات پرتنش بود و روابط دیپلماتیک دو کشور بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ قطع شد. ماریا آرنا نماینده پارلمان اروپا و دوست پانزری مانند بسیاری از سیاستمداران و سازمان‌های غیردولتی در آن زمان، از کشور‌های اتحادیه اروپا خواست تا در برابر نامزدی الرئیسی مقاومت کنند. پانزری و جورجی سعی کردند از این درخواست آرنا به نفع خود استفاده کنند.

معلوم نیست که ارنا از این موضوع مطلع بوده یا خیر، اما وکیل او به پولیتیکو گفته که این نماینده به عنوان بخشی از تحقیقات پلیس متهم نشده و از اظهارنظر بیشتر در این زمینه خودداری کرد.

عملیات دیگری عربستان را هدف قرار می‌داد که روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با قطر قطع کرده بود. پانزری و جورجی از قطر برای بسته‌ای از اقدامات شامل مجموعه‌ای از توئیت‌ها و نمایش فیلم‌های مربوط به قتل جمال خاشقچی نویسنده منتقد عرب پول درخواست کردند و در عین حال مسئولیت ریاض در این قتل را محکوم کردند.

دفاع از مراکش و موریتانی

به نوشته پولیتیکو، وقتی نوبت به دفاع از مراکش رسید، پانزری و جورجی به تصویب قطعنامه پارلمان علیه الجزایر به خود مباهات می‌کردند و مدعی بودند که به نفع مراکش خواهد بود.

این تیم همچنین متن ملایم تری را در قطعنامه‌ای ایجاد کردند که مراکش را به دلیل نحوه مدیریت بحران مهاجرت در سال ۲۰۲۱ مورد انتقاد قرار می‌داد.

بر اساس این اسناد، هدف اصلی موریتانی بهبود وجهه عمومی خود بود. اسناد لپ تاپ جورجی نشان می‌دهد که این گروه تلاش کرد تا از اعطای جایزه معتبر ساخاروف اتحادیه اروپا برای حقوق بشر به یک فعال ضد برده داری که دشمنانی در دولت موریتانی داشت، جلوگیری کند.

پولیتیکو نوشت: افشاگری‌ها در پرونده‌های قطرگیت احتمالا بحث‌هایی را در پارلمان اروپا درباره اطمینان کافی از جلوگیری از تکرار اقدامات مشابه بر خواهد انگیخت. در حالی که پارلمان اروپا در واکنش به این رسوایی اقدامات سختگیرانه تری را در نظر گرفته، اما بسیاری در بروکسل، اصلاحات صورت گرفته را در بهترین حالت ضعیف می‌دانند.

این رسانه افزود: وزیر امور خارجه مراکش که پیشتر نقش این کشور را در رسوایی قطرگیت رد کرده بود، به چندین درخواست پولیتیکو برای اظهار نظر در این زمینه پاسخی نداد.

قطر مداخله در دموکراسی اتحادیه اروپا را رد کرده است. موریتانی نیز به چندین سوال که از طریق پست الکترونیک درباره دخالت ادعایی این کشور در این رسوایی ارسال شده است، پاسخ نداده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۳ آذر ۱۴۰۲
?????????