سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پس انداز سلامتی با ذخیره خون بند ناف

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از مردم درخواست کرد تا با ذخیره خون بند ناف نوزادان، سلامتی آنان را در آینده تضمین کنند.

کاشی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: ایران جزو منطقه‌های خطر متوسط از نظر سرطان است اما آمار سرطان در کشور به سرعت رو به افزایش است و پیش بینی می‌شود آمار آن در کشور در سال ۱۴۰۴ نسبت به یک دهه گذشته آن بیش از ۴۳ درصد افزایش پیدا کند که سهم بیماری‌های با منشأ خونی از این درصد ۲۴ درصد خواهد بود.

او افزود: سرطان نخستین عامل مرگ زودرس در کشور است و سرطان‌های خونی حاد و مضر جزو شایع‌ترین نوع سرطان‌ها هستند که روند افزایشی دارند.

کاشی بیان کرد: ذخیره ۵ عضو زایمانی از رحم که معمولاً در هنگام زایمان دور ریخته می‌شوند و مهمترین آن خون بند ناف است می‌تواند پس‌اندازی برای سلامتی نوزاد و یا حتی خانواده آن باشد که تا ۳۰ سال قابلیت فریز شدن دارد.


بیشتر بخوانید


رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی  ادامه داد : ما این خدمات را در شهرستان‌های بیرجند، قاین، فردوس، طبس و نهبندان ارائه می‌دهیم و  نمی‌خواهیم که این خدمات رسانی محدود به همین شهرستان‌ها شود در نتیجه از کارشناسان مامایی در سایر شهرستان‌ها دعوت می‌کنیم که با مراجعه به جهاد کشاورزی آموزش‌های لازم در این زمینه را ببینند تا بتوانیم خدمات مربوط به ذخیره خون بند ناف را در استان گسترش دهیم.

او عنوان‌کرد: از ۵ عضو زایمانی از رحم که منبع غنی از سلول‌های بنیادین هستند و برای هر فرد تنها یک بار و آن هم در ابتدای تولد قابلیت ذخیره سازی دارند،  می‌توان بیش از ۲۰ محصول بیولوژیک فراوری کرد و بیماری‌های زیادی از جمله بیماری‌هایی با منشأ خون مثل انواع سرطان خون، تالاسمی، کم خونی مادرزادی، نقص سیستم ایمنی و بیماری‌های دیگر به وسیله آن ها قابل درمان است و قابلیت استفاده پس از درمان با استفاده از شیمی درمانی برای انواع سرطان‌ها را نیز دارند.

کاشی تصریح کرد: علاوه بر آن سلول‌های بنیادی غیر خون ساز داریم که بافت بند ناف از مهمترین منابع آن و ۳ تا ۱۴ برابر بیشتر از سایر منابع دارای سلول بنیادین است و از آن در درمان بیماری‌هایی مثل اوتیسم، فلج مغزی، آلزایمر، دیابت، آرتروز، بیماری‌های قلبی عروقی و پارکینسون می توان استفاده کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: سلول های غیر خون ساز بند ناف نیاز به تطابق ژنتیکی ندارند و برای سایر افراد خانواده قابل استفاده‌ هستند.

او گفت: تاکنون هزار و ۲۵۰ نمونه در استان ذخیره شده است که حدود ۶ دهم درصد آمار کشوری بوده و بسیار پایین است و این آمار نشان دهنده عدم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی نشدن آن است؛ از مردم درخواست داریم که این پس‌انداز سلامتی را انجام بدهند چراکه این سلول‌ها تا ۲۵ درصد احتمال استفاده برای سایر افراد خانواده را نیز دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.