سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

پادزهر مدیریت شهری برای آلودگی هوا چیست؟/ نسخه‌هایی که بی جواب مانده اند!

چندین سال است که برای بیماری همچون آلودگی هوا، نسخه‌هایی تجویز شده اما بی نتیجه مانده، با این حال مدیریت شهری چه وظیفه ای دارد؟

آلودگی هوا چندین دهه است که تحت عنوان معضل شناخته می شود، خصوصا در کلانشهری مانند تهران که روزانه افراد زیادی با وسیله شخصی خود برای تردد استفاده می کنند، در هر دوره از مدیریت شهری افراد جدید می آیند و نسخه ای برای این بیمار پر حاشیه تجویز می کنند اما یا بی اثر است و یا دارای نتیجه موقت است! در صحن شورای شهر تهران هم بارها تذکر داده شده که مسئولان مربوطه باید پای کار باشند!

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در این باره معتقداست که وزارتخانه‌ها هر کدام وظایفی را دارند اما وقتی با آنها صحبت می‌کنیم، اعلام می‌کنند که بودجه موضوع آلودگی هوا باید از سوی مجلس پیش‌بینی شود و مجلس نیز این بودجه را پیش‌بینی نکرده است و در همین ارتباط ما انتظارمان از نمایندگان مجلس بویژه نمایندگان تهران این است که توجه ویژه‌ای را به موضوع تهران و آلودگی هوا داشته باشند چرا که آنها مجددا می‌خواهند از همین شهر تهران به عنوان نماینده انتخاب شوند و قاعدتا باید هوای تهران را داشته باشند.

در این راستا عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره وظایف مدیریت شهری در قبال آلودگی هوا طبق قانون هوای پاک، اظهار کرد که مطابق مصوبه سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی، ۲۳ نهاد و دستگاه مختلف در قبال این موضوع مسئولیت دارند.  شهرداری هم یکی از این ۲۳ دستگاه است که بر اساس مفاد این قانون وظیفه دارد نسبت به ارتقای سرانه فضای سبز شهری اقدام کند؛ از سوزاندن زباله‌ها در فضای باز خودداری کند؛ زیرساخت‌های کنترل معاینه فنی خودرو‌ها را فراهم و نسبت به نوسازی ناوگان عمومی با همکاری وزارت کشور اقدام نماید. سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ هکتار کمربند سبز در حاشیه شهر احداث شد. هدف‌گذاری امسال رسیدن به ۲۰۰۰ هکتار آن‌هم عمدتاً با درختان مُثمر و میوه است.

سخنگوی شهرداری تهران هم‌چنین به زیرساخت‌های طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا در سطح شهر پرداخت و گفت: علاوه بر افزایش مراکز معاینه فنی وسایل نقلیه در سطح شهر، امسال برای نخستین بار مراکز سیّار معاینه فنی هم راه‌اندازی شد که می‌تواند در خدمت شهروندان باشد. سال‌ها است موضوع زباله‌سوزی غیراصولی در تهران وجود ندارد،  با این همه دفن زباله‌ها در مجمتع آراکوه موجبات آلودگی گسترده محیط‌زیست را در جنوب پایتخت فراهم کرده است. هم بوی تعفنی که از پسماند پخش شده، هم شیرابه‌های سمی و خطرناکی که سفره‌های آب زیرزمینی را تهدید می‌کند.

محمدخانی به نهایی شدن تفاهم احداث زباله‌سوز‌های مُدرن در تهران اشاره و تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های سفر اخیر هیأت مدیریت شهری به چین، خریداری این دستگاه‌ها بود. به نظر می‌رسد با راه‌اندازی مجتمع ۶۰۰۰ تُنی زباله‌سوز در تهران، معضلات آرادکوه به‌طور قابل توجهی حل و فصل شده و مشکلات زیست‌محیطی کاهش می‌یابد.  در حوزه نوسازی ناوگان عمومی نیز شهرداری تهران برای تهیه ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس صفر با تولیدکنندگان داخلی قراردادی به ارزش ۲۸ هزارمیلیارد تومان امضا کرده است. با ورود این اتوبوس‌ها عملاً ظرفیت ناوگان اتوبوس‌رانی شهرمان دو برابر خواهد شد.  

وی با یادآوری تلاش‌های مدیریت شهری ششم پایتخت برای گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، بیان داشت: هرچه این زیرساخت‌ها اعم از اتوبوس و مترو توسعه پیدا کند، استفاده شهروندان از خودروهای تک‌سرنشین و در نتیجه ترافیک و آلودگی هوا کمتر خواهد شد.یکی دیگر از اهداف مهم مدیریت شهری، گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل برقی است. در همین راستا از تابستان امسال با همکاری وزارت صمت موضوع نصب شارژرهای ویژه خودروهای برقی (با آلایندگی صفر) در نقاط مختلف شهر آغاز شد. هم‌چنین شهرداری در تلاش است تا ناوگان عمومی را به خودروهای برقی ارتقا دهد.

سخنگوی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در همین راستا در سفر اخیر به چین موضوع واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی در کنار واردات هزاران دستگاه وَن، تاکسی و موتورسیکلت برقی مورد توجه قرار گرفت. با مساعدت بانک مرکزی هم‌چنین موضوع تأمین «ارز» مورد نیاز برای واردات این خودرو‌ها نیز در حال حل و فصل است.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود با نهایی شدن مذاکرات با طرف چینی، اولین سری از اتوبوس‌های تمام‌برقی تا پیش از پایان سال وارد تهران شود، امیدواریم تا سال آینده با واردات تعداد قابل توجهی از این اتوبوس‌ها، چهره حمل‌ونقل عمومی کلانشهر تهران متحول شود. البته که کنترل آلودگی هوا موضوع فرابخشی است و طبق قانون ۲۳ دستگاه در این حوزه مسؤلیت دارند. برای تماشای هوای پاک تنها این اقدامات کافی نیست؛ باقی دستگاه‌های متولی باید به وظایف خود از قبیل افزایش کیفیت سوخت یا جلوگیری از تردد خودرو‌های غیراستاندارد، اقدام نمایند.

مطالبه گری در رابطه با ایجاد یک برنامه مدون و فراهم کردن زیرساخت های لازم جهت کاهش آلودگی هوا در پایتخت توسط رسانه ها بوده و ادامه خواهد داشت اما نکته مهم این است که مدیران شهری، وزارتخانه ها، مجلس و... نباید دست روی دست بگذارند، تا دیر نشده اقدامی درست و درخور انجام دهند؛ تنها با اعلام کردن برنامه ها و وعده ها کار به جایی ختم نمی شود و نیاز به همت جمعی دارد! همتی که تا حدودی از این حجم از آلودگی هوا کم کند و مردم به ویزه کودکان و افراد سالمند ترسی بابت قدم ردن ساده در خیابان های تهران نداشته باشند! امیدواریم به زودی شاهد رسیدگی به این معضل شهری و دغدغه مندی آقایان مسئول باشیم...!

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۸
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
شوراییایی که هنوز نمیخوان بفهمن فقط فیلتر دوده مشکل رو حل میکنه برا لای جرز دیوار خوبن
ناشناس
۰۷:۴۵ ۱۵ آذر ۱۴۰۲
تنها راه نجات روشن کردن فیلتر دوده تو روزای کثیف توسط ماشینا و موتور آبا و موتوربرقای گازوئیلیه
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۴ آذر ۱۴۰۲
من خودم یه طرح دادم‌ شورای شهر تهران که فیلترای دوده فقط تو روزای آلوده روشن بشن تا عمرشون ده برابر بشه و همه بزنن ولی اینقدر به فکر .....بودن که وقت این حرفا رو نداشتن
ناشناس
۰۷:۲۶ ۱۳ آذر ۱۴۰۲
من خودم یه طرح دادم شورا که روی ماشینا فیلتر روغنی مسطح بزرگ جلوی رادیاتوراشون بذارن و اینجوری تمام دوده ها جذب میشد و شهر تمیز میشد ولی قبول نکردن البته شهرداری هر یکی دو ماه باید فیلتر ماشینا رو میشست و دوباره روغنکاری میکرد
کلا تا شورا درست نشه شهر درست نمیشه و مردم باید تو دود خفه شن
ناشناس
۰۰:۱۰ ۱۳ آذر ۱۴۰۲
ماشین های فرسوده رو بذارید کنار هم بنزین کمتر مصرف میشه هم الودگی به طور کامل رفع میشه
ناشناس
۰۳:۲۵ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
راه حل رفع آلودگی هوا واردات خودروهای برقی با قیمت مناسب و بدون تعرفه، انتقال کارخانه های آلوده ساز اطراف تهران و شهرهای بزرگ است .
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
اخراج شوراییا و شهردار
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
موتوریا باید زوج و فرد بشن
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
در ایام پیک کرونا مدارس تعطیل بود خیلی از کارمندان دور کار بودند مردم هم از ترس جانشان بیرون نمی امدن ولی آلودگی هوا بود. پس آلودگی را در خودرو ها جستجو نکنید.
ناشناس
۰۰:۵۹ ۱۳ آذر ۱۴۰۲
اتفاقا آلودگی هوا در آن ایام کمتر شده بود که یادم هست خیلی ها اینو میگفتن که هوا تهران خیلی بهتر شده، ضمن اینکه بخش زیادی از آلودگی بخاطر کارخانه ها است.
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
طوری از مدیریت حرف میزنید انگار ما تو کشور مدیر داریم کسی
تخصص پزشکی هسته ای بوده یا خلبانی بوده میشه شهردار تهران
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
سلام خواهشا جلوی مهاجرت بی رویه کشور همسایه را بگیرید بیا ببین چطوری به مردم ایران نگاه می‌کنند وقتی چند نفر هستند ببین لطفا با ناموس مردم جدی‌تر باشيد ده تا بچه افغانی میریزن سر بچه ایرانی میزنند خدا را خوش نیست و....
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
قلی جون !
شعور هم خوب چیزیه !!
رضا
۰۹:۳۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
مدیریت شهری ما شبیه سازمان ملل عمل می کنه. سال به سال به وقت سرما و آلودگی سر و کله اش پیدا میشه و اظهار تاسف و ناراحتی می کنه.
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
باد میاد درست میشه
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
همه ما به آلودگی ماشین‌ها توجه می کنیم ولی درزمستان یک چیزی که توجه نمی شود بخاری گاز سوز خانه هاست که باید جایگزین شود یا با پکیج ویا موتورخانه مرکزی که از تعداد آنها کاسته وراندمان بالا می رود.
شاهرخ
۰۹:۲۴ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
باید حمل و نقل عمومی تا حد امکان رایگان و زیاد شود و در مقابل محدودیت وسایل نقلیه شخصی بیشتر و سختگیریها برای انها بیشتر شود.
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
اینو که گفتند !
شما پیشنهاد جدید مطرح کن !!!
شاهرخ
۲۰:۴۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
رایگان شدنش را نگفته اند. اگر رایگان شود از قِبَل صرفه جویی سوخت بیشتر از درآمد کنونی گیرشان می آید.
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
مدیریت شهری فقط بنر میزنه به درو دیوار
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
بنزین رو عوض بکنند به جای آن از دستگاه تقطیر آب و هیدروژن استفاده کنند که مخترع آن را اختراع کرد و خودروهای برقی عمومی و برداشتن موتور خودروهای داخلی وبرقی کردن آنها رواج بدن....
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
سیاست اشتباه افزایش جمعیت در کنار عدم اجرای آمایش جمعیت باعث ترافیک های سنگین و آلودگی همیشگی هوای شهرهای پرجمعیت شده و هر روز بدتر می شود و پادزهر آن، کنسل کردن این سیاست و کوچاندن داوطلبانه یا اجباری مردم از شهرهای پر ازدحام به بخش های خالی از جمعیت یا کم جمعیت با رعایت فاصله دستکم ۲۰۰ کیلومتری از شهرهای بزرگ است.
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
شهرداری از اسرائیل غاصب در جنایتکاری سبقت گرفته است! بعد از 12 سال مستاجری امسال توانستم یک خانه داخل کوچه بنبست بخرم، شهرداری الان اعلام کرده این کوچه باید بازشود و تمام ملک شما در طرح تفضیلی قرار دارد.بدون خسارت باید تعهد دهید که ملک تخریب شود.!!! مرگ بر اسرائیل و همه جنایتکاران. از 2میلیون کیلومتر مربع زمین خدا نصیب ما فقط بدبختی و گرفتاری شد؛ خداوند مسبب اصلی این جنایت را به سزای عملش برساند.
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
دروغ میگی !
شهرداری برای اجرای طرحهایش ، پول واحدهای مسکونی و... را پرداخت می کند !
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
کلیه مدیریت های شهری در همه سازمانها فقط دنبال دزدی هستند نه حل مشکلی
رضا
۰۹:۳۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
دکمه اینتر کیبوردت گیر کرده. درستش کن.
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
کلیه مدیریت های شهری در همه سازمانها فقط دنبال دزدی هستند نه حل مشکلی
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
تا یارانه پنهان وجود دارد فقر وآلودگی هوا و اسراف وجود دارد وانگیزه درست مصرف کردن وجود ندارد،باید از دستکاری و دستوری کردن اقتصاد و اداره کشوردست برداشت،باید مصرف آب شرب و کشاورزی هر منطقه با اهرم قیمت،در حد جایگزینی کم شود،و منابع (برق وبنزین و گاز و گازوییل و...) به قیمت واقعی یعنی بالاترین پیشنهاد داخلی یا خارجی ،فروخته شود،باید از کل املاک کشور مالیات متناسب با ارزشش گرفته شود تاقیمتش کم ومعقول شود،و درآمدهای حاصل،که رقم چند میلیون تومانی ماهیانه آن برای هر نفر است شفاف وبدون دستکاری بین همه تقسیم شود،و باید صادرات و واردات و دستمزد و تولید،آزاد ور قابتی باشد،و هر کاری به صرفه بود انجام شود،و حتی در صورت بیکاری هم توان زندگی نزدیک به متوسط به وجود میاید و فقر و اسراف و فساد ورانت و قاچاق و بیعدالتی و نابودی محیط زیست و... برطرف میشود.البته بهتر است برای کنترل جمعیت بابت زیر ۱۸ سال نصفه پرداخت کنند یا محدودیت در تعداد فرزند باشد.
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
کلیه مدیریت های شهری در همه سازمانها فقط دنبال دزدی هستند نه حل مشکلی
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
کلیه مدیریت های شهری در همه سازمانها فقط دنبال دزدی هستند نه حل مشکلی
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
لطفا موتورهای دودزا رو جمع کنین
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
لطفا موتورهای دودزا رو جمع کنین
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
لطفا موتورهای دودزا رو جمع کنین
ناشناس
۰۷:۵۶ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
چرا مسئولین قبلی که دراین رابطه مقصر شناخته شدن دادگاهی نشدن؟چرااین دولت کارملموسی انجام نمیده
H
۰۷:۴۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
تخریب کوه های اطراف
به هرخانواده فقط یه ماشین بدن نه ۵تا۵
یعنی اگه یه خانواده ۳یاچهارنفره وقتی باهم هستن یه ماشین داده بشه وقتی یکیشون ازخانواده جدا شد وازدواج کردمیتونه یه ماشین دیگه بهش بدن به همین راحتی هم الودگی خوب میشه هم بنزین مصرفش کم میشه هم ترافیک نداریم ووووو
ناشناس
۰۷:۳۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
بسه دیگه ناتوان ترازآنیدکه مشکل آلودگی هواروحل کنید فقط هرساله این موقع یادتون می افته
ناشناس
۰۷:۳۸ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
موشک بسازیم
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
چرا هیچ مشکلی در این کشور حل نمیشه دنیا بعضی از معضلات ما را پشت سر گذاشتن نمیشه از تجربیات انها استفاده کرد؟! فقط از تجربیات مالیات گرفتن کشورهای دیگه میشه استفاده کرد
ناشناس
۰۷:۲۹ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
منتظر باد موندن
رضا
۰۹:۴۱ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
سازمان مدیریت باد
ناشناس
۰۷:۲۶ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
تمام مشکلات توو ایران با دعا حل میشه.دولت ناراحت نشه یه وقت.دعا میکنیم باد بدون خاک بیاد
ناشناس
۰۷:۱۷ ۱۱ آذر ۱۴۰۲
فقط فیلتر دوده