سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قطعی سامانه تی‌تک سبب معطلی مردم برای تامین شیرخشک نوزاد شد

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر داروخانه‌ای به اجرای طرح ثبت شیرخشک در سامانه تی‌تک کمک نکند، سهمیه نخواهد داشت و اولویت با داروخانه‌های همراه خواهد بود.

حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو درباره عرضه شیرخشک با کد ملی از سوی داروخانه‌ها و ثبت آن در سامانه تی تک گفت: موضوع کنترل اصالت برای همه محصولات برقرار بود که برای شیرخشک‌های رگولار هم از ۲۰ مهر آغاز شده است. این کار به مدیریت مصرف و جلوگیری خروج محصول از زنجیره کمک می‌کند. طبیعتا افرادی که اعتقاد به شفافیت در زنجیره دارند باید این کار را انجام دهند و ذیل بند پ ماده ۷ قانون احکام دارویی کشور این امر تکلیف قانونی ما است و اگر داروخانه‌ای به اجرای این طرح کمک نکند، سهمیه نخواهد داشت و اولویت با داروخانه‌های همراه خواهد بود.

وی افزود: این صحبت که برخی طرح را برای داروخانه هزینه‌زا خواندند، صرفا نظر شخصی آن‌ها بوده است. خیلی از داروخانه‌های قانونمند در حال اجرای طرح هستند.

محمدی کفت: فعلا محدودیتی در ارائه تعداد شیرخشک به افراد نیست و با کمک متخصصین اطفال و تغذیه این موضوع را ارزیابی می‌کنیم و اگر نیاز شد حداکثر سقف مجاز به ازای هر کد ملی قائل شویم.

اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ظرفیت تولید شرکت‌های تولیدکننده شیرخشک به زودی به هفت میلیون قوطی در ماه می‌رسد.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار قوطی شیرخشک نیز از طریق واردات تامین شده است، اظهار کرد:  این میزان شیرخشک که وارد کشور شده، اکنون در مرحله آزمایش و شناسه گذاری است بوده و از هفته آینده در داروخانه ها توزیع می شود.

اسماعیلی در ادامه به بیان علت بروز کمبود شیرخشک رگولاری پرداخت و توضیح داد: اواخر سال گذشته ارز تخصیصی به شیرخشک به ارز نیمایی (۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) تغییر کرد.

وی افزود: سازمان توسعه تجارت مسئولیت ثبت سفارش کالاهای اساسی بر عهده دارد و باید ارز مورد نیاز برای واردات شیرخشک را با نظر دستگاه تخصصی (وزارت بهداشت) تخصیص می داد اما این سازمان ثبت سفارش تمامی محصولات اساسی حوزه سلامت از جمله شیرخشک را باطل کرد و سبب شد تا در این حوزه با کمبود روبرو شویم.

سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: با افزایش ارز تخصیصی به واردات شیرخشک از سوی سازمان توسعه تجارت، سازمان غذا و دارو پیگیری های خود را برای تامین ارز و ثبت سفارش شیرخشک در دستور کار قرار داد و در حالی که زمان طلایی برای ثبت سفارش از دست رفته بود، ارز تخصیص یافت.

اسماعیلی تاکید کرد: با پیگیری های فراوان سازمان غذا و دارو و با دستور معاون اول رئیس جمهور، از ۲۴ تیرماه امسال بانک مرکزی ارز را برای شیرخشک تخصیص داد در حالی که ثبت سفارش شیرخشک چهارماه به تعویق افتاده بود.

وی تصریح کرد: همچنین ۲ شرکت سهم ۹۰ درصدی بازار شیرخشک را که در دست دارند و شروع به تولید کردند و از آنجایی که بحث کمبود شیر خشک از اواخر شهریورماه بوجود آمد، این شرکت ها اعلام کردند توان تولید را نداریم و سازمان غذا و دارو واردات دو فوریتی شیرخشک را در دستور کار قرار داد.

به گفته وی، اکنون با توجه به افزایش ظرفیت تولید شیرخشک در کشور و انجام واردات آن، شیرخشک با ثبت کد ملی در سامانه تی‌تک توزیع می شود و بازرسی های سازمان غذا و دارو برای اعمال آن در سامانه از سوی داروخانه ها وجود دارد و در غیر این صورت سهمیه شیرخشک داروخانه متخلف قطع می شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مصرف کننده از طریق ثبت کدملی و استعلام از سامانه بیمه سلامت مجاز است ۱۲ قوطی شیرخشک برای کودک زیر ۲ سال از داروخانه  دریافت کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.