سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون فرمانده نیروی دریایی ارتش:

ماموریت نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب، تحقیقاتی است

دریادار نصری گفت: امسال نیز مأموریت و سفر‌های طولانی در قطب جنوب در دستور کار خواهیم داشت و هدفمان اصلاً نظامی نیست بلکه تحقیقاتی است.

 امیر دریادار فرامرز نصری معاون فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه سنندج در مسجد جامع سنندج از نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی با ابلاغ رهبر معظم انقلاب نام برد و گفت: از سال ۱۳۸۸ مأموریت نیروی دریایی از خلیج فارس و دریای عمان فراتر رفت و بر خلاف سایر بخش‌ها، مرز برایمان معنایی ندارد.

وی تاکید کرد: نیروی دریایی تا هر جایی که قوانین بین‌الملل تعریف کرده باشد غیر از اینکه به سواحل و آب‌های سرزمینی کشور‌های دیگر نزدیک شود، اجازه پیشروی داشته و جدا از نقش نظامی و امنیتی، نقش‌های دیپلماسی را نیز اجرا می‌کنیم.

 دریادار نصری با اشاره به اینکه نیروی دریایی دنبال تربیت نیرو‌های توانمند و متخصص برای آینده است، افزود: دانشگاه افسری نیروی دریایی هیچ ممنوعیتی برای جذب افراد ندارد و از همه جوانان غیور کردستانی دعوت می‌شود که در صورت تمایل برای استخدام در نیروی دریایی مراجعه کرده تا بتوانیم از ظرفیت آنان استفاده کنیم.

معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی راهبردی ارتش به فعالیت‌های نیروی دریایی در زمان جنگ نیز اشاره کرد و گفت: در آن دوران عملیات‌های فوق‌العاده تأثیرگذاری انجام شده، اما به دلیل ممنوعیت در ثبت و ضبط تصاویر در ارتش نتوانسته‌ایم آنچنان که باید و شاید رشادت‌های دریاداران را نشان دهیم. نیروی دریایی عراق در ۶۷ روز از بین رفت و بعد از آن هیچ کشتی عراقی نتوانست از دریای خلیج فارس عبور کند.

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس هیچ‌گونه صدمه‌ای به صادرات و واردات کشور وارد نشد، ادامه داد: در آن زمان دشمن زمین‌گیر و مرز‌های آبی و جزایر کشورمان محفوظ ماند. بعد از دوران جنگ نیز تحول زیادی در ناوگان نیروی دریایی ایجاد و بهینه‌سازی کشتی، تجهیزات و تعمیر و نگهداری و ساخت سامانه‌های جدید در دستور کار قرار گرفت.

 ۹۰ درصد صادرات و واردات کالا از طریق دریا انجام می‌شود

دریادار نصری ادامه داد: دولت‌های گذشته بیشتر به خشکی اهمیت می‌دادند، اما توجه به دریا و توسعه دریامحور نیاز دنیای امروز بوده و در چند هفته گذشته این دستورالعمل ابلاغ شد، اکنون ۹۰ درصد صادرات و واردات کالا از طریق دریا انجام می‌شود.

معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی راهبردی ارتش با تأکید بر اینکه در حوزه دریا باید کار زیرساختی و جدی انجام و تأسیسات کشتی‌سازی و بنادر و هولدینگ‌های زیادی در دریا ایجا کنیم، یادآور شد: ایران با داشتن بیش از ۳ هزار کیلومتر مرز دریایی، ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه بر محور دریا و آب‌های آزاد دارد، بنابراین باید فرهنگ و تفکر دریایی ترویج یابد چراکه مردم کشورمان حتی ساحل نشینان نیز با دریا ناآشنا هستند.

وی از اینکه مردمان مناطق دریانشین و ساحل‌نشین به ویژه سواحل جنوبی محروم‌ترین منطقه دنیا هستند ابراز تاسف کرد و گفت: مگر می‌شود این همه ظرفیت و درآمد در منطقه باشد، اما مردمانش محروم باشد، این‌ها بیانگر آن است که دولت در سالیان گذشته آنچنان که باید و شاید به این نقاط توجه نکرده است.

دریادار نصری با بیان اینکه اکنون نیروی دریایی برای مدیریت و برعهده گرفتن سواحل جنوبی پیشگام و پای کار آمده و نیازمند حمایت دولت است، افزود: خوشبختانه مجلس نیز پای کار آمده و امیر دریا ایرانی به جد موضوع را پیگیری کرده تا توجه مسئولان و دولتمردان را به سمت دریامحور شدن سوق دهد.

۴۴ کشور دنیا مرز دریایی ندارند

معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی راهبردی ارتش با تأکید بر اینکه جوانان نسبت به دریا بی‌تفاوت نباشند، یادآور شد: الان ۴۴ کشور دنیا از جمله اقغانستان مرز دریایی ندارد در حالی‌که ایران از بهترین موقعیت استراتژیکی برخوردار بوده، اما مردمانش از لحاظ معیشت ضعیف هستند.

وی تأکید کرد: باید با برنامه‌ریزی از فرصت و ظرفیت دریا استفاده کرده تا بتوانیم درآمدزایی کنیم.

دریادار نصری با یادآوری اینکه سال گذشته ناوگروه ۸۶ ارتش برای نخستین بار دور دنیا را طی کرد، افزود: این ناوشکن ساخت کشورمان بوده و یک افتخاری است که هیچ کشوری نمی‌تواند آن را بسازد. امسال نیز مأموریت و سفر‌های طولانی در قطب جنوب در دستور کار خواهیم داشت و با دانشگاه‌های مختلف رایزنی انجام شده تا ایستگاه علمی تحقیقاتی برپا شود و هدفمان اصلاً نظامی نیست بلکه تحقیقاتی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.