سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاک امنیت غذایی پایدار را تامین می‌کند

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: حفاظت از خاک در تأمین امنیت غذایی نقش بسزایی دارد.

رضا بهراملو با اشاره به ضرورت حفظ خاک در آستانه روز جهانی خاک گفت: ۱۴ آذر روز جهانی خاک با شعار «خاک و آب، منشأ زندگی» است به ویژه که در شرایط فعلی غذا یک اسلحه و خاک کارخانه تولید این اسلحه به شمار می‌آید.

او با بیان اینکه اهمیت خاک حاصلخیز به منظور تأمین و پایداری امنیت غذایی به ویژه در محصولات استراتژیک بر کسی پوشیده نیست، گفت: تنها شش درصد از اراضی کشور، خاک حاصلخیز کلاس یک و ۲۳ درصد خاک حاصلخیز کلاس دو است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: حفاظت از خاک حاصلخیز الزامی است، از همین رو در حوزه ساخت و ساز یا ایجاد واحد‌های تولیدی حفظ این ۲۹ درصد باید مدنظر باشد.

بهراملو در بخش دیگری از اقدامات انجام شده در راستای حفظ اراضی حاصلخیز یاد کرد و گفت: در کنار برنامه‌های مدون و ترویجی در بخش‌های مختلف کشاورزی، اقداماتی در راستای حفظ خاک نیز مد نظر است.

او با اشاره به اینکه از حدود یک میلیون سطح زراعی استان همدان حدودا ۳۰۰ هزار هکتار هر ساله به صورت آیش رها می‌شد، گفت: در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها بهره‌گیری از اراضی آیش از اولویت‌هاست به نحوی که تبدیل آیش زرد به آیش سبز در دستور کار قرار دارد و در سال زراعی جاری ۴۳۵ هزار هکتار زیر پوشش طرح جهش تولید در دیمزارهاست که یکی از نکات اصلی این طرح حفظ خاک است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه برای تشکیل هر یک سانتی متر خاک زراعی ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان نیاز است از همین رو جلوگیری از فرسایش به جد پیگیری می‌شود، به مصرف بهینه آب نیز اشاره کرد و گفت: متوسط مصرف آب کشاورزی در دنیا ۷۰ درصد است و این عدد در استان همدان نیز بین ۷۰ تا ۷۵ درصد برآورد شده است.

بهراملو این عدد را مستند دانست و گفت: حدود ۹۰ درصد از اراضی استان مجهز به سیستم‌های آبیاری نوین است همچنین راهکار‌های افزایش تولید ضمن مصرف کمتر آب از اولویت‌های سازمان جهادکشاورزی به شمار می‌آید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.