سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد؛

نیازهای سالمندان در کشاکش مشکلات اجتماعی

یک جامعه شناس گفت: رفتار درست در برابر سالمندان را باید به مردم آموزش دهیم.

امان الله قرایی مقدم جامعه شناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سالمندان از لحاظ روحی بسیار آسیب‌پذیر هستند و از آن جایی که گاهی حتی برای انجام کار‌های شخصی‌شان نیازمند کمک فرد دیگری هستند، حساس و زودرنج می‌شوند. در جامعه پیشرفته امروزی برای هر یک از این مسائل راه حل‌هایی وجود دارد که با تحقیقات و بررسی‌ها و آگاه سازی عمومی می‌شود به آن‌ها دست یافت و وضعیت زندگی سالمندان را بهبود بخشید. با آموزش‌های لازم به افراد جامعه و بیدارسازی اذهان تا حدودی این مشکلات برطرف می‌شود. این مشکلات نیازمند سیاست‌گذاری و برنامه ریزی‌های دقیق و صحیح در جامعه است.

وی گفت: بنابر این باید در تکریم سالمندان و شناخت جایگاه آن‌ها در جامعه بکوشیم. باور‌های نادرستی که در جامعه نسبت به سالمندی وجود دارد، می‌تواند آثار مخربی بر روان سالمندان و خود جامعه بر جای بگذارد. در این زمان، کل سبک زندگی در جامعه متحول می‌شود و برای این سبک زندگی متحول شده در زمینه‌های مختلف، چون طب سالمندی از همین حالا باید برنامه‌ریزی  داشته باشیم و اگر نتوانیم خود را آماده کنیم، با مشکلات زیادی در ارتباط با زندگی سالمندی درگیر خواهیم شد. نیاز به امکاناتی در زمینه طب سالمند، ارتباط با امکانات شهری و ورزشی هم باید یک سری تحولات و زمینه‌هایی ایجاد کنیم.

وی مطرح کرد: باید تمام تلاش خود را بکنیم تا سطح کیفیت زندگی سالمندان افزایش پیدا کند. هر چه ما در توجه به آن‌ها بی توجهی کنیم، به همان میزان هزینه‌های جامعه بالا خواهد رفت. برای این که هزینه‌های جامعه توسط سالمندان بالا نرود، می‌توانیم از آن‌ها به بهترین  شرایط استفاده بکنیم. باید امکانات مخصوص این افراد را ایجاد کنیم و همیشه آنان را شاداب و سرزنده نگه داریم که هرچه آن‌ها را شاداب‌تر نگه داریم و کیفیت زندگی‌شان بالاتر باشد.

وی بیان کرد: همان میزان هزینه‌هایی که از بابت سالمندی جمعیت بر جامعه تحمیل می‌شود، کمتر خواهد شد. سالمندان منابع بزرگ  اطلاعات و تجارب زندگی هستند و تجارب زیستی‌شان می‌تواند بسیاری از مشکلات‌مان را حل کند. وقتی سالمند به گذشته خود نگاه کند و ببیند که چندان از زندگی خود بهره نبرده‌است، دچار ناامیدی خواهد شد.

وی گفت: سالمندان فعال و دیگری سالمندان منفعل هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، ولی به طور کلی سالمندان فعال سالمندانی هستند که از گذشته خود رضایت دارند. ولی سالمندان منفعل رضایت چندانی از گذشته خود ندارند. سالمند فعال همچنان خودش را بخشی از بدنه جامعه و  گروه‌هایی که قبلا در آن فعالیت می‌کرده و با آن‌ها ارتباط داشته، سالمندان فعال طول عمر بیشتری دارند و میزان اضطراب، افسردگی، مشکلات خواب و مشکلات جسمی در آن‌ها بسیار پایین است.

قرایی مقدم افزود: اگر بخواهیم آگاهی جامعه را نسبت به سالمندان بالا ببریم ضرورت دارد تفاوت‌های سالمندان را با مردم در میان بگذاریم و رفتار درست در برابر سالمندان را به مردم آموزش دهیم. نقش سالمندان در جامعه اگر به خوبی مدیریت کرد و  در حفظ و تامین بخشی از سلامت روان جامعه مفید و مطلوب خواهد شد. جامعه و نسل جوان، به هدایت و راهنمایی نیاز دارد تا بتواند درمسیر صحیح زندگی کنیم. سالمندان  که صاحب آگاهی و اطلاعات  فراوانی هستند، می‌توانندبا هدایت و ارشاد سایر گروه‌ها مخصوصا جوانان ونوجوانان، جامعه‌ای را از سقوط درسراشیبی حفظ کنند. سالمندان گنجینه‌هایی و تجربه‌های زندگی  دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.