سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشت نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جانشان را از دست داده‌اند

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون متاسفانه هشت نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خودشان را از دست داده‌اند.

علی عبدالرزاق نژاد، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب، استفاده از اجاق گاز جهت گرم کردن منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون متاسفانه هشت نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خودشان را از دست داده‌اند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: همچنین طی امداد رسانی تکنسین‌های اورژانس و تشخیص مسمومیت با گاز CO از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون جان ۷۳ نفر از هم استانی‌های عزیز نجات یافته‌اند.

عبدالرزاق نژاد با بیان اینکه گاز مونوکسید کربن گازی بی‌رنگ و بی‌بو و دارای میل ترکیب با هموگلوبین
است، اضافه کرد: مونوکسیدکربن بعد از نفوذ به بدن، مانع از رسیدن اکسیژن به مغز و اندام‌ها شده و
فرد دچار نشانه‌هایی مانند ضعف، بیحالی، سردرد و حالت تهوع می‌شود.

وی ادامه داد: چنانچه فرد در این مرحله متوجه خطر شود می‌تواند از پیشرفت مسمومیت جلوگیری کند، اما از آنجا که علایم اولیه مسمومیت با مونوکسید کربن با سردرد آغاز می‌شود و به سرماخوردگی شباهت
دارد، ممکن است فرد به آن توجه نکند و حتی تصمیم به استراحت در بستر بگیرد که بسیار خطرناک است، بنابراین لازم است نشانه‌های اولیه گاز گرفتگی را جدی بگیریم و ضمن باز کردن درب و پنجره‌ها، سیستم گرمایشی را بررسی کنند.

گاز کشنده مونوکسید کربن؛ قاتل خاموش است

علی اسکندری، مسئول ایمنی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان   گفت: انواع بخاری‌های گازی، نفتی، شومینه، پکیج و آبگرمکن از جمله این وسایل است حتی خودرویی که به‌مدت طولانی در محیط بسته روشن بماند می‌تواند باعث تولید این گاز کشنده شود، همان گازی که از آن به‌عنوان قاتل خاموش یا مرگ خاموش یاد می‌شود.

وی اظهار کرد: شعله‌های آبی گاز به همان میزان که ما را در فصل سرما گرم و محیط را برایمان آرام بخش می‌کند به همان اندازه نیز می‌تواند تهدید کننده جان و مالمان باشد و از این رو در استفاده از دستگاه‌های گازسوز رعایت نکات ایمنی نباید فراموش شود.

اسکندری افزود: برابر بررسی دقیق آمار و حوادث ناشی از سهل انگاری مشترکان در بکارگیری گاز طبیعی، متأسفانه عدم رعایت استاندارد‌های دودکش و شیلنگ بیشترین حادثه را در پی داشته است.

وی ادامه داد: جنس مناسب، عدم پاره گی، تعویض دوره‌ای، بکارگیری بست اطمینان، طول مناسب شیلنگ (از یک متر و ۲۰ سانتی متر بیشتر نباشد) و از استاندارد‌های الزامی شیلنگ و داشتن کلاهک H شکل، طول مناسب دودکش از سطح بام (یک و نیم متر)، تخصیص یک دودکش مجزا برای هر وسیله گازسوز، اطمینان از باز بودن مجاری دودکش از الزامات دودکش استاندارد است.

مدرس ایمنی سازمان اتش نشانی اذعان کرد: مشترکان دقت کنند از تامین اکسیژن مورد نیاز در منازل و دیگر مکان‌هایی که از سوخت گاز طبیعی برای گرم کردن استفاده می‌کنند؛ مطمئن شوند تا از ایجاد هرگونه حادثه مانند مسمومیت با گاز سمی منوکسید کربن، خفگی، انفجار و آتش‌سوزی جلوگیری شود و بخاری همواره با شعله آبی بسوزد، ممکن است این نقص، ناشی از نرسیدن هوای کافی به بخاری باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.