سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجمع تشخیص با اصلاحاتی مصوبه اختصاص قیر به پروژه‌های عمرانی را تایید کرد

مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ درباره اختصاص قیر به پروژه‌های عمرانی پرداخت.

مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی تشکیل جلسه داد و به بررسی مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ درباره اختصاص قیر به پروژه‌های عمرانی که برای تشخیص مصلحت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده، پرداخت.

 مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح اصلاح بند «ک» تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد.

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در تذکر آیین نامه‌ای اظهار کرد: طبق آیین نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز نظر تفسیری شورای محترم نگهبان، مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره قوانین دائم تا ۱۰ سال و در خصوص قوانین زمان دار تا پایان زمان قانون قابل تغییر نمی‌باشد و از آنجا که این مصوبه به اصلاح بندی از قانون بودجه می‌پردازد که ۸ ماه پیش مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص آن تصمیم گرفته است، نه مجلس و نه مجمع نمی‌توانند در این باره مصوبه‌ای داشته باشند.

آیت الله آملی لاریجانی درباره این تذکر گفت: اگر مصوبه مجلس عینا همان مصوبه قبلی باشد که مجمع آن را تصویب کرده، تذکر وارد است و مجمع نمی‌تواند در خصوص آن تصمیمی بگیرد.

ذوالقدر توضیح داد که متن مصوبه مجلس متن قبلی نیست و تغییر ماهوی کرده است، بنابراین این اصلاحیه قابل بررسی است. در مصوبه اخیر مجلس برای بند «ک» تبصره (۱) آمده است: «در سال ۱۴۰۲ وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ دویست هزار میلیارد (۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال نفت خام از محل منابع داخلی در اختیار شرکت ملی نفت ایران در اختیار پالایشگاه‌ها قرار داده و به میزان آن، به صورت ماهانه از ابتدای سال ۱۴۰۲ مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) با ۵۰ درصد قیمت بهابازار بورس در اختیار دستگاه‌های اجرایی موضوع این قانون تحویل دهد و در حساب‌های فی مابین خود و خزانه داری کل کشور اعمال و آن را از محل خوراک تحویلی تسویه نماید.

وزارت نفت مکلف است ما به التفاوت آن را با تعدیل قیمت ماهانه خوراک پالایشگاه‌ها از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی جبران و اعمال حساب نماید. در صورت کاهش قیمت قیر، مقدار قیر تحویلی به دستگاه‌های موضوع این بند افزایش می‌یابد...»

مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از گزارش حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع از بررسی‌ها و جمع بندی این کمیسیون وارد شور شد؛ که وزیر راه و شهرسازی با ارائه توضیحاتی، تصویب این بند از قانون را ضروری دانست.

در ادامه موافقان و مخالفان مصوبه کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع که مصوبه مجلس را در اختصاص قیر نیم بها به پروژه‌های عمرانی بدلیل عدم شفافیت در نحوه واگذاری و بروز زمینه‌های فساد در آن، به مصلحت ندانسته بود، به ارائه نظر خود پرداختند. سپس رای گیری به عمل آمد و اعضای مجمع، مصلحت مورد نظر مجلس در این مصوبه را تایید نکردند.

در ادامه جلسه طبق آیین نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای مجمع پیشنهاد‌هایی برای اصلاح مصوبه مجلس ارائه کردند و مجمع به شور درباره هر یک از پشنهاد‌ها پرداخت و در نهایت پیشنهاد ذوالقدر دبیر مجمع به شرح زیر به عنوان بند «ک» تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۲ مورد تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.

«در سال ۱۴۰۲ وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ دویست هزار میلیارد (۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال نفت خام از محل منابع داخلی در اختیار شرکت ملی نفت ایران را در اختیار پالایشگاه‌ها قرار داده و به میزان آن، به صورت ماهانه از ابتدای سال ۱۴۰۲ مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) با ۵۰ درصد قیمت بهابازار (بورس) در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد تا وزارت‌خانه مزبور آن را بر اساس گزارش اجرای برنامه مصوب هر دستگاه به صورت مرحله‌ای به دستگاه‌های اجرایی موضوع این بند تخصیص دهد. وزارت نفت مبلغ مذکور را در حساب‌های فی‌مابین خود و خزانه‌داری کل کشور اعمال و آن را از محل خوراک تحویلی تسویه می‌نماید.

وزارت نفت مکلف است ما به التفاوت آن را با تعدیل قیمت ماهانه خوراک پالایشگاه‌ها از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی جبران و اعمال حساب نماید. در صورت کاهش قیمت قیر، مقدار قیر تحویلی به وزارت راه و شهرسازی افزایش می‌یابد. مهلت هزینه کرد اعتبار موضوع این بند تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۳ می‌باشد.

به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌شود پس از ابلاغ این قانون رأساً نسبت به تأمین قیر مورد نیاز خود در سقف سهمیه تعیین شده از طریق شرکت‌های قیرساز اقدام و پس از تخصیص وزارت راه و شهرسازی با شرکت‌های قیرساز تسویه نمایند.

وزارت‌خانه‌های نفت و راه و شهرسازی و دستگاه‌های اجرائی ذی‌ربط موظفند حاقل هر سه ماه یک بار، گزارش عملکرد خود را به صورت مکتوب به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات، عمران و انرژی مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور ارسال نمایند.

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات موظف است پس از رسیدگی گزارش، آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

دیوان محاسبات کشور مکلف است بر حسن اجرای این بند نظارت نموده و گزارش‌های نظارتی خود را در خصوص عمل به موقع دستگاه‌ها به‌ ویژه مسئولان ذیربط سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت‌خانه‌های اموراقتصادی و دارایی، نفت و راه و شهرسازی به تعهدات‌شان به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید و متخلفین را برای پیگرد قضایی به قوه قضائیه معرفی کند.»

مصوبه مجمع برای اصلاح قانون و ابلاغ به دولت، توسط رئیس مجمع تشخیص مصلحت به رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.