مسابقات وزنهبرداری قهرمان جوانان جهان، بامداد روز جمعه با قهرمانی کشورمان به پایان رسید. این مسابقات یک چهره ویژه داشت و او کسی نبود جز علیرضا یوسفی. این وزنهبردار خوشآتیه کشورمان در این مسابقات هم توانست عملکرد بسیار خوبی برجای بگذارد و عنوان قهرمانی این مسابقات را از آن خود کند.
یوسفی دارنده نشان طلای المپیک جوانان جهان، قهرمان جوانان و نوجوانان جهان بود و این قهرمانی، دومین و آخرین قهرمانی این ورزشکار در مسابقات قهرمانی جوانان بود و اگر مشکلات مصدومیت او نبود، الان باید یکی از مدعیان اصلی حضور در المپیک ٢٠٢٤ و ایستادن در سکوهای مسابقات قلمداد میشد، اما این ورزشکار چشمانداز خود را برای مسابقات آینده و پس از المپیک در نظر گرفته است.
علیرضا در گفتوگویی که با ما در خصوص شرایطش در مسابقات قهرمانی جوانان جهان داشت، صحبتهای مختلفی به میان آورد و اذعان کرد که تا پیش از این مسابقات، شرایط ایدهآلی برای وزنه زدن نداشته است، اما در نهایت توانست سه مدال طلا کسب و عنوان قهرمانی دسته فوقسنگین را از آن خود کند.
علیرضا از مسابقات قهرمانی جوانان جهان بگو و وضعیت برای تو به چه شکل پیش رفت؟
این مسابقات در مکزیک برگزار شد و تفاوتی که در این مسابقات رقم خورد، این بود که مثل قبل نمیتوانستیم سهمیه المپیک را کسب کنیم. من سه سال است که در رده سنی بزرگسالان وزنه میزنم و از قبل معلوم بود که طلای این مسابقات را به دست میآورم، اما در مسابقات قبلی دستم آسیب دیده بود و با توجه به مراحل درمانی، یک ماه قبل از بازیها شرایط تمرینکردن را به دست آوردم و با یک ماه تمرین به این مسابقات آمدم. تمرین زیادی نداشتم و خواستم وزنه آبرومند بزنم تا آخرین مدالم را در این مسابقات آبرومندانهتر بگیرم.
با وجود مصدومیتی که داشتی، اما در مسابقات قهرمانی جوانان جهان خوش درخشیدی.
با توجه به رقبایی که بودند، معلوم بود که میتوانستم طلا بگیرم و در حد توانم وزنه زدم و توانستم مدال طلای بازیها را به دست بیاورم.
تیمملی وزنهبرداری در این مسابقات هم عنوان قهرمانی را به دست آورد. این قهرمانی را چطور دیدی؟
من پنج روز مانده به اعزام، به اردوی تیمملی رسیدم و تیم ما پنج ورزشکار نوجوان داشت و پنج ورزشکار جوان ما در مسابقات توانستند مدالهای خوبی بگیرند و یکی از نوجوانان هم مدال طلا گرفت. تیم از نظر عملکردی، بسیار خوب است و اگر حمایت شود، طی چند سال آینده یک تیم بزرگسال خوبی را شکل خواهد داد.
شرایط خودت با توجه به مصدومیتی که داری به چه شکل پیش میرود؟
من به آسیبدیدگی بدی از ناحیه دست دچار شدم و با توجه به برنامهریزی که صورت گرفت، توانستم خودم را به مسابقات برسانم، اما این آسیبدیدگی برای وزنههای سنگینتر مشکلساز میشود. با دکتر نوروزی صحبت کردم تا مراحل درمانی خود را طی کنم و بتوانم وزنههای سنگینتری بزنم.
المپیک ٢٠٢٤ پاریس را چطور میبینی؟
المپیک آینده برای من از دست رفته است و همین آسیبدیدگی که در مسابقات آسیایی دچارش شدم، باعث شد به مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی نرسم و المپیک هم برای من از دست رفت. من برنامهریزی خود را برای المپیک ٢٠٢٨ و دوره بعدی بازیهای آسیایی کردهام. نزدیک برنامه من مسابقات جهانی ٢٠٢٥ بزرگسالان است و امیدوارم پلهپله پیش بروم و مدال المپیک را به دست بیاورم.
فکر میکنی روزی برسد که بتوانی رکورد تالاخادزه را بزنی؟
وزنهبرداری، ورزشی است که قابل پیشبینی نیست. رکوردهای تالاخادزه، وزنههای بسیار سنگین و تاریخی است، اما ما تلاش خود را میکنیم تا ببینیم در آینده چه اتفاقاتی رقم میخورد.
علیرضا یوسفی هدفگذاریهای خود را در وزنهبرداری به چه شکل میبیند؟
من باید پلهپله پیش بروم تا عملکرد خوبی داشته باشم و آسیبدیدگی دیگری را تجربه نکنم و در مسابقات جهانی بزرگسالان عملکرد خوبی داشته باشم.
کلام پایانی؟
وزنهبرداری، ورزش المپیکی است و از نظر ارزشی، جزو چند ورزش باارزش ایران و جهان است. ما در ایران ورزشی مثل کشتی داشتیم که همیشه افتخارآفرینی کرده است، اما وزنهبرداری در حال پوستاندازی است و این پوستاندازی نیاز به زمان دارد تا نسل جدید جایگزین شوند. ما از مردم خواهش میکنیم صبر داشته باشند. وزنهبرداری یک رشته رکوردی است و با تجربه و تمرینات به دست میآید و طی گذر زمان، این رکوردها حاصل میشود. ما داریم تلاش خود را میکنیم که در میادین بزرگ افتخارآفرینی کنیم و مثل قبل مردم را خوشحال کنیم. از مسئولان شهری و استانی خواهش میکنم بیشتر به این ورزش نگاه کنند، از ما حمایت کنند، وعدههای الکی ندهند و دل ما را گرم کنند تا ما هم مثل دورههای قبلی افتخارآفرینی کنیم.
منبع: شهروند