سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

وظایف امام جماعت یک محله چیست؟

قائم مقام بنیاد هدایت در مورد «گفتمان امام محله» گفت: امام محله یعنی در جریان ولایت الهی می‌خواهیم ولایت را در جامعه منتشر کنیم.

حجت‌الاسلام رضا غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت در مورد «گفتمان امام محله» بیان کرد: گفتمان امامت اساساً ریشه قرآنی دارد و نسخه امامت در آیات مختلف به ویژه بعد از این که حضرت ابراهیم علیه السلام مقام ابتلاء و امتحان را طی کردند رقم خورد و رونمایی و ارائه نسخه کامل الگوی امامت به عنوان الگوی حکمرانی و مدیریت جامعه اسلامی برای سعادت بشر در غدیر اتفاق افتاد و در حقیقت، غدیر روز رونمایی نسخه کامل امامت و سعادت بشر و اداره جامعه اسلامی بعد از نبی مکرم اسلام (ص) است. 

او ادامه داد: پرسشی که وجود دارد این است که آیا امامت فقط در امام معصوم علیهم‌السلام صدق می‌کند؟ و واژه امامت اختصاص به امام معصوم دارد؟ در آیات و روایات، تعابیر ائمه کفر یعنی امامان کفر داریم و این نشان می‌دهد که امامت انحصار به امام معصوم علیهم السلام نیست.

حجت‌الاسلام رضا غلامی گفت: امام کسی است که راهبر است و انسان را در جبهه حق و باطل هدایت می‌کند و امام حق و باطل داریم. 

وی افزود: پرسش بعدی این است که آیا امامت یک مقام تعینی و ثابت و غیر قابل تعمیم و منحصر به یک شخص و برای یک عده خاصی است؟ بر اساس منابع مختلفی که وجود دارد امامت منحصر نیست و مراتب دارد. یعنی امامت معصوم داریم که یک شأن و مراتبی دارد و امامت عام و خُرد داریم که تجلی آن حتی در پدر به عنوان یکی از ارکان مهم خانواده وجود دارد. بنابراین، گفتمان امام محله در همین شجره طیبه و امتداد است. یعنی در جریان ولایت الهی می‌خواهیم ولایت را در جامعه منتشر کنیم.

قائم مقام بنیاد هدایت تصریح کرد: بر اساس الگوی امامت، فردی که در یک جامعه و محله و نقطه‌ای عهده دار هدایت و راهبری و تربیت و در یک کلام عهده دار رسالت همه انبیاء الهی یک جامعه، محله، روستا، قبیله و... می‌شود امام آن جمع است «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ ۖ» «همانا ما پیمبران خود را با ادلّه و معجزات فرستادیم و با ایشان کتاب و میزان عدل نازل کردیم تا مردم به راستی و عدالت گرایند» یعنی رسالتی که همه انبیاء و اولیاء الهی دارند این است که مردم را به قیام وادار کنند و نتیجه امامت یک امام قیام لله مردم شود.

حجت‌الاسلام رضا غلامی مطرح کرد: یک تلقی در میان مردم و بعضاً در بین برخی از ائمه جماعت وجود دارد و آن هم این است که وظیفه آن‌ها تبلیغ دین و اقامه جماعت است و عده‌ای از آن‌ها معتقد هستند که برطرف کردن مشکلات مردم، اداره جامعه و تربیت آن‌ها برعهده ائمه جماعت نیست و وظیفه شان بیان، تبلیغ و ترویج است در حالی که مسجد به عنوان مهم‌ترین پایگاه تبلیغ و ترویج دین که پایگاه توحید و انتشار باور‌ها و عقاید است بر اساس رهنمود حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، برای اداره امور است. یعنی یک امام جماعت در مسجد و محله صرفاً پیش نماز نیست بلکه امام آن مسجد و محله است تا بتواند مردم یک محله و روستا را به قیام وادار کند و قیام لله اتفاق بیفتد و مردم در صحنه باشند و خودشان را درمورد اتفاق‌های فرهنگی و اجتماعی مسئول دانسته و خود را شریک در اتفاق‌ها بدانند و در جامعه حضور داشته باشند و تصمیم بگیرند و افراد جامعه در حرکت جمعی با مدیریت و راهبری بتوانند به ایفای نقش بپردازند. 

قائم مقام بنیاد هدایت ادامه داد: تعبیری که شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی از امام محله داشته اند تعبیر دقیق و درستی است که ایشان فرمودند: حوزه عملیات و اقدام میدانی یک امام محله یا امام جماعت چهاردیواری مسجد نیست بلکه مختصات آن، مختصات افرادی است که حول آن مسجد زندگی می‌کنند و امام جماعت باید راهبری و هدایت کند.

حجت‌الاسلام رضا غلامی افزود: حاج قاسم فرموده اند: «همه چیز را مدیون مسجد هستیم، اما وقتی از مسجد می‌گوییم، منظور، پیکره مسجد نیست؛ مدیون فردی هستیم که به عنوان امام جماعت یا امام مسجد شناخته می‌شود.

 او می‌گوید: یک زمان نگاه ۲۵۰ ـ ۳۰۰ متر محیط مربع داخل مسجد است که همان ۱۵۰ یا ۲۵۰ نفری که می‌آیند و نماز می‌خوانند، شاید حفظ شوند.

آقای حجت‌الاسلام! اگر می‌خواهید جامعه را حفظ کنید و همین محدوده داخل مسجد را ارزیابی می‌کنید، اشتباه است و باختید. اگر مسجد، نیروی دست خودش یعنی محیط دور خودش سقوط کند، آن امام جماعت سقوط کرده و خطش شکست خورده است. دشمن وارد خطش شده است، او دیده‌بانی، مراقبت و جاذبه خوبی نداشته است. همت خوبی نداشته است.

آقای حجت‌الاسلام! این محیط فرهنگی شماست. طول و عرضش ۱۰ کیلومتر مربع است، نه این ۲۰۰ متر مربع! باید کار کنید.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
برگزاری نماز جماعت و آموزش قرآن و حدیث و تفسیر قرآن و برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و پاسخ به شبهات و جواب دادن به اینسفلوئرها و شنیدن مسائل و مشکلات مردم