سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرمانده نیروی دریایی ارتش:

ناوشکن دیلمان به زودی به نیروی دریایی ارتش الحاق می‌شود

امیر ایرانی گفت: ناوشکن دیلمان آخرین مدل کلاس «جماران» است که تجهیزات آن بروزرسانی شده و متناسب با تجربیات ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش است.

امیر دریادار «شهرام ایرانی» امروز در نشست خبری به مناسبت هفتم آذر، روز نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: عملیات «مروارید» در سال ۱۳۵۹ با از خودگذشتگی دریادلان نیروی دریایی ارتش به وقوع پیوست؛ این عملیات تنها ۶۷ روز پس از آغاز جنگ تحمیلی توانست موجودیت نیروی دریایی رژیم بعثی را برای هشت سال آینده آنگونه از صحنه محو و شاهرگ اقتصادی دشمن را به طور کامل قطع کند که تا سال‌ها پس از جنگ هم نتوانست از خلیج فارس نفت صادر کند.

وی ادامه داد:، اما با مجاهدت نیروی دریایی ارتش و اسکورت بیش از ۱۰ هزار کشتی تجاری و نفت‌کش، هیچ‌گاه ایران عزیز با توقف صادرات نفت و واردات کالا در طول جنگ تحمیلی مواجه نشد و اجازه نداد علاوه بر جنگ نظامی، جنگ اقتصادی نیز بر کشور تحمیل شود.

امیر ایرانی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: خوی حیوانی و وحشی‌گری حقیقی رژیم سفاک و غاصب و کودک‌کش صهیونیست را که در میدان نبرد توان مقابله ندارد و با بی رحمی تمام کودکان و زنان را قتل عام می‌کند، محکوم می‌کنم.

دریادار ایرانی در ادامه خطاب به ملت ایران گفت: مردم شریف ایران و اقوام محترم ایران عزیز! امروز فرزندان شما در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ایجاد ابهامات راهبردی متعدد در حوزه دفاعی و دریایی توانسته در هندسه شوم ترسیمی دشمن اضلاع توطئه، تحریم و تهدید را خنثی کند و مسیر انقلابی خود را با اتحاد همه جانبه، همگرایی و هم افزایی همه اقوام عزیز ایران زمین در راستای توسعه همه جانبه و پایدار با تقویت ارتباط با ملل جهان در مسیر پیشرفت طی کند. 

وی تصریح کرد: معتقدیم ایران قوی با مشارکت تک تک ایرانی‌ها محقق خواهد شد، فرزندان اصیل ایران عزیز در نیروی دریایی راهبردی ارتش با اراده پولادین و توانایی‌های علمی و عملی و امید و پشتکار جوانان روشن ضمیر توانسته اند با تغییر الگو‌های راهبردی بیش از پیش اقتدار نظام اسلامی را به جامعه جهانی ارائه کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: بر خود فرض می‌دانم به عنوان سرباز ولایت، تشکر ویژه‌ای از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) داشته باشم، زیرا با ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با همراهی اراده جدی سران محترم سه قوه، قطعا فصل جدیدی از تغییر رویکرد اقتصاد به اقتصاد بحری صورت خواهد گرفت و گامی اندیشه‌ای و عملی برای احیای اقتصاد کشور برداشته خواهد شد.

وی افزود: معتقدم اجرای صحیح این سیاست‌ها در مسیر تمدن سازی دریایی ایران اسلامی، نقش بسیار مهمی خواهد داشت و همرزمانم، آمادگی هرگونه مشارکت و نقش آفرینی در این عرصه مهم را دارند و امیدواریم مجلس انقلابی و دولت مردمی از ظرفیت‌های بالقوه موجود در این نیروی راهبردی استفاده کنند. ایران عزیزِ ما برای قرار گرفتن در تراز یک کشور تمدن ساز دریایی اسلامی با تقویت مولفه‌های قدرت دریایی خود با رویکرد صلح طلبانه، مولفه‌های نظام بین الملل را با قدرت پی می‌گیرد.

وی گفت: یکی از عرصه‌های غیر قابل اغماض با توجه به موقعیت جغرافیای سیاسی کشورمان در منطقه غرب آسیا، میزان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریایی است؛ قدرتی که تنها به توانمندی عملیاتی دریایی در جنگ خلاصه نمی‌شود بلکه کنترل تجارت بین الملل، توانایی بهره برداری و کنترل منابع اقیانوسی و بهره گیری از قدرت اقتصادی دریایی به عنوان ابزار دیپلماسی و نفوذ سیاسی را شامل می‌شود.

امیر دریادار ایرانی گفت: امروزه که جهان با چالش‌های بیشتری در دریا از قبیل قاچاق، دزدی و تروریسم دریایی در شریان‌های تجارت جهانی و اختلافات درباره حاکمیت آب‌های بین المللی روبه‌رو شده است، حراست و پاسداری از منافع کشور در محدوده آب‌های ساحلی، سرزمینی، منطقه نظارت، فلات قاره و منطقه ویژه اقتصادی و همچنین برقراری تامین خطوط مواصلاتی و حفظ امنیت آبراه‌ها در زمان صلح و جنگ و جاری ساختن قوانین، مستلزم داشتن قدرت دریایی در تراز منطقه‌ای و بین المللی است.

وی ادامه داد: رصد ناوگروه‌های غیر بومی طی سال‌های متمادی نشان می‌دهد که در منطقه به دنبال برهم زدن توازن قوایی هستند، اما با اعمال حاکمیت دریایی ایران عزیز، منافع آن‌ها به چالش کشیده شده است. بی شک نظم جهانی لیبرال‌محور در حال حاضر جای خود را به نظم چند قطبی داده است و از پیامد‌های این نظم جدید، شکل گیری ائتلاف‌ها و نمایش قدرت توسط قدرت‌های نوظهور است. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: در این بین، جمهوری اسلامی ایران با گفتمان مقاومت و با شعار صلح و دوستی جهت جانمایی و نمایش توانمندی جایگاه خود در دوران گذار نظم جدید بین‌المللی است که این امر، خود یک نشانه از بی‌نهایت نشانه‌های تضعیف هژمونی آمریکا و عبور جهان به نظام چند قطبی است.

امیر دریادار ایرانی در حاشیه این نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: دریای خزر، دریای صلح و دوستی است و آنچه امروز به عنوان ناوشکن «دیلمان» قرار است در دریای شمال الحاق شود، دو محور اصلی دارد؛ محور اول، تامین امنیت کشتی‌رانی است، چون دریای خزر شرایط خاص خود را دارد و برای همین، باید شناوری متناسب با محیط دریای خرز همیشه در صحنه حضور داشته باشد.

وی افزود: در کنار این، تمام مراکز آموزشی نیروی دریایی ارتش در شمال کشور هستند و باید یک شناور برای ارتقای مهارت دانشجویان در دریای خزر حضور می‌یافت. دیلمان، آخرین مدل کلاس «جماران» است، اما تجهیزات آن بروزرسانی شده که متناسب با تجربیات ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش است و می‌تواند به عنوان یک شناور قدرتمند در حوزه‌های کشف و رهگیری و امداد و نجات ایفای نقش کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: ما در دریای جنوب، دو رزمایش در دستور کار داریم؛ یک رزمایش امداد و نجات با کشور عمان که در این رزمایش از کشور‌های دیگر هم دعوت شده و در ادامه یک رزمایش امنیت پایدار که تا سال گذشته با حضور سه کشور انجام می‌شد، اما امسال کشور‌های بیشتری از قاره‌های مختلف به عنوان یگان عمل کننده و کشور ناظر حضور خواهند یافت؛ محدوده این رزمایش شمال اقیانوس هند خواهد بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی کمالی
۱۲:۰۰ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
چرا متخصصان ایرانی رزم ناو در کلاس های مختلف تولیدنمی کنند که توانایی مقابله با رزم ناوهای امریکایی داشته باشند و در جنگ قابلیت های مختلف را داشته باشند؟