سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۳۰۰ بنای تاریخی اصفهان باحمایت بخش خصوصی در حال مرمت است

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: بیش از ۳۰۰ بنای تاریخی در استان با کمک بخش خصوصی و زیر نظارت میراث فرهنگی درحال مرمت و بهسازی است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: عملیات مرمت و احیای بیش از ۳۰۰ بنای تاریخی در این خطه با کمک بخش خصوصی و زیر نظارت میراث فرهنگی در دست اجراست.

حمیدرضا محققیان  افزود: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان نظارت مستمر بر مرمت و احیای بیش از ۳۰۰ واحد بنای تاریخی در دست مرمت را توسط بخش خصوصی در سراسر استان دارد و این بنا‌ها بیشتر تاسیسات گردشگری هستند.

او ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده، آثار تاریخی شاخص شهرستان‌های استان اصفهان که می‌توانند در جذب گردشگر موثر باشد، مرمت شده و یا در حال مرمت هستند.

محققیان  در خصوص وضعیت مرمت برخی آثار تاریخی شهرستان‌های نائین، تیران و کرون، آران و بیدگل و نطنز افزود:مرمت «آب انبار چهاردرگاه شهر نائین»، با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و اهالی درحال انجام است و تاکنون سه میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است.

او خاطرنشان کرد:علاوه بر مرمت «آب انبار چهاردرگاه شهر نائین»، برای مرمت «بنای رختشویخانه محمدیه شهر نائین» شامل مرمت سقف ورودی، محوطه سازی، نماسازی و محدوده پیرامونی تاکنون سه میلیارد ریال  هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح حدود ۱۰ میلیارد ریال است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، مرمت «آب انبار ملاحسن بیگ شهر نائین» را نیز با مشارکت اهالی درحال انجام دارد و اعتبار هزینه شده برای آن سه میلیارد ریال بوده است که عملیات مرمت این بنای تاریخی به اتمام رسیده است.

او افزود: برای مرمت «یخدان محمدیه شهر نائین» نیز تاکنون سه میلیارد ریال  هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در حدود هفت میلیارد ریال دیگر است و عملیات مرمت این بنا شامل عملیات استحکام بنا، اندودکاری و پی بندی است.

محققیان با اشاره به طرحهای مرمت اداره کل در شهرستان تیران و کرون گفت: برای مرمت «قلعه قمشلو» در این شهرستان تاکنون، ۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح ، ۶۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود.

او تاکید کرد: «قلعه قمشلو» در تملک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و مرمت بخش‌هایی از آن انجام شده و نیازمند مرمت سایر بخش‌ها نیز هست.

محققیان در خصوص مرمت «مسجد قائمیه نوش آباد شهرستان آران و بیدگل» خاطرنشان کرد: تاکنون برای این مسجد یک میلیارد ریال هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، ۲ میلیارد ریال است و عملیات عمرانی با مشارکت اداره کل و هیات امنا ادامه داد و بدنه‌های شبستان مرمت شده است و نیازمند تکمیل عملیات بدنه سازی و اجرای کف سازی نیز هست.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: تاکنون برای مرمت «خانه تاریخی صدیقیان آران و بیدگل» یک ۱.۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و برای اتمام پروژه به ۳۰۰ میلیون ریال دیگر نیاز است و مرمت و احیای این بنای تاریخی و استفاده از آن به عنوان ساختمان اداری در حال انجام است.

محققیان خاطرنشان کرد: برای مرمت تزئینات آجری و گچبری «بقعه شیخ عبدالصمد نطنز» نیز ۴ میلیارد ریال هزینه شده است و مرمت تزئینات فضای داخلی به اتمام رسیده و مرمت تزئینات «گنبد معقلی» نیازمند ۳ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز هست.

او یادآور شد:تاکنون برای مرمت «خانه آقاگل» روستای تاریخی «خالدآباد نطنز» نیز چهار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، پنج میلیارد ریال است و این بنا در تملک شهرداری بوده و با مشارکت اداره کل بخش‌هایی از آن مرمت شده است.

محققیان اظهار داشت: ناپایداری اعتبارات تخصیصی و مشکلات استان در هزینه‌کرد اعتبارات با توجه به مسائلی مانند پیش بینی نشدن موعد پایان سال مالی، دشواری‌های موجود در انتخاب پیمانکاران با توجه به بی‌علاقگی آن‌ها به شرکت در مُناقصه‌ها به‌دلیل پایین بودن قیمت‌ها در فهرست بها از دیگر مشکلات این اداره کل در حفظ و مرمت آثار تاریخی اصفهان است.

او  خاطرنشان کرد: ازکارافتادگی، فوت یا مهاجرت استادکاران و پیمانکاران کارآزموده در حوزه میراث فرهنگی و کمبود افراد متخصص برای مرمت آثار نفیس ملی و آثار معماری شاخص استان، دیگر چالش پیش روی این اداره کل در حفظ میراث گذشتگان این خطه تاریخی و فرهنگی است.

استان اصفهان بعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و ۱۶ اثر به ثبت جهانی رسیده است.

آثار جهانی این استان شامل میدان امام اصفهان (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات و کاروانسرا‌های نوشیروان (اصفهان)، گز (گز)، امین آباد (شهرضا)، مرنجاب (آران و بیدگل)، نیستانک (نایین)، کوهپایه (کوهپایه)، گَبرآباد (قمصر)، مهیار (شهرضا) و شیخعلی‌خان (شاهین شهر) است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.