سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این گونه فرزندت کتاب را قورت خواهد داد!

یک نویسنده کتاب گفت: بسیاری از مفاهیم سنت ایرانی - اسلامی را در قالب قصه می‌توان برای کودکان بیان کرد و این امر آن‌ها را به خواندن کتاب سوق می‌دهد.

نام کتاب «قصه ما مثل شد» را شنیده‌اید؟ همان کتابی که اگر هم نخوانده باشید حتما طرح جلدش را در کتابخانه‌های شهر دیده اید. نکته جالب ماجرا اینجاست که این مجموعه ۱۰ جلدی شامل ۲۲۰ قصه در بسیاری از مراکز فرهنگی به عنوان متن نمایشی در قالب ۱۰۶ قسمت پویانمایی تولید شده است. نکته دیگر اینکه مجموعه کتاب «قصه ما مثل شد» فرامرزی شده و ترجمه آن در کشور‌های چین و ترکیه منتشر شده است.

مجموعه «قصه ما مثل شد» در سه قطع متفاوت

«محمد میرکیانی» سال‌ها در حوزه کتاب کودک و نوجوان قلم زده است. او از معدود نویسندگانی است که بیش‌تر کتاب هایش با محور سبک زندگی و سنت اصیل ایرانی است، از قضا کتاب‌هایش نیز مورد استقبال خانواده‌ها قرار گرفته، به همین خاطر برای اولین بار در کشور یک کتاب ویژه نوجوانان در سه قطع؛ کوچک، متوسط و رحلی منتشر شده است.

 به سراغ میرکیانی رفتیم تا از او بپرسیم برای اینکه فرزندمان به خواندن کتاب علاقه‌مند شود، چه باید کرد؟ آن هم در عصری که فضای مجازی زورش بیش‌تر می‌چربد. اگر شما هم این دغدغه را دارید با ما همراه باشید تا در جریان راهکار‌های طلایی این نویسنده قرار بگیرید:

«محمد میرکیانی» از راهکارهایش برای علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب خواندن می‌گوید

راهکاری طلایی برای کتاب خوان شدن فرزندتان

میرکیانی در ابتدا می‌گوید: به نظرم بهتر است پدران و مادران که خیلی علاقه‌مند هستند فرزندشان اهل مطالعه و کتاب باشند، کتاب‌هایی را برای آن‌ها تهیه کنند که بتوانند هم زمان هر دو گروه سنی مطالعه کنند؛ یعنی کتاب‌هایی در بازار نشر است که مخاطب دوگانه دارد و هر دو مخاطب از آن لذت می‌برند.

او با اشاره به اینکه برای ارتباط بین نسلی همانند آنچه که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در گذشته بهره می‌گرفتند، می‌توان امروزه هم به کار برد، خواستار خواندن قصه‌ها و افسانه‌های ایرانی توسط والدین برای فرزندانشان می‌شود و می‌افزاید: بار‌ها تماس‌های مختلفی از سوی پدران، مادران و اولیا داشتم که می‌خواستند کتاب‌های مناسبی را برای فرزندانشان معرفی کنم. وقتی این دغدغه را دیدم تصمیم گرفتم تمام هم و غمم را در سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی بگذارم و برای این کار هم چند سال زمان گذاشتم تا وقتی قرار است پدر یا مادری برای کودکش کتابی بخواند، او هم لذت ببرد.

معنای لذت بردن از کتاب این است که وقتی والدین برای فرزندشان یک اثر هنری را می‌خوانند، هر دو تحت تأثیر پیام و درون مایه آن قرار بگیرند و از آن کتاب بهره فرهنگی ببرند

میرکیانی ابراز می‌دارد: منظورم از «لذت» این نیست که وقت گذرانی کنند، بلکه به این معنا است که وقتی یک اثر هنری را می‌خوانند، تحت تأثیر پیام و درون مایه آن قرار بگیرند و هر دو از آن کتاب بهره فرهنگی ببرند، به طور مثال در کتاب «قصه ما مثل شد» به قصه‌ای با عنوان «خرمای فردا» روبرو می‌شوید، بن‌مایه این داستان بر اساس یک حدیث پیامبر (ص) است که مادری به پیامبر (ص) مراجعه کرد و گفت: فرزند من زیاد خرما می‌خورد، چه کار کنم؟ پیغمبر (ص) فرمود: فردا بیا! آن مادر همراه با کودکش فردا نزد پیامبر (ص) رفتند و پیامبر (ص) به آن کودک گفتند: خرما نخور، آن مادر تعجب کرد و به پیغمبر (ص) گفت: چرا دیروز شما این مورد را نفرمودید؟ پیغمبر (ص) پاسخ دادند: من خودم دیروز خرما خورده بودم، نمی‌توانستم وقتی خودم خرما خوردم به دیگران توصیه کنم که خرما نخورید، این بنایش بر ضرب المثل «رطب خورده منع رطب کی کند؟!»، این داستان خودش یک آموزش سبک زندگی است.

مادر می‌تواند با هیجان خواندن کتاب فرزندش را شیفته کتاب کند

نویسنده کتاب «قصه ما مثل شد» با اشاره به اینکه بسیاری از مفاهیم سنت ایرانی ـ اسلامی را در قالب قصه می‌توان برای کودکان و نوجوانان بیان کرد و همین بیان مفاهیم آن‌ها را به خواندن کتاب سوق خواهد داد، اظهار کرد: در مجموعه پنج جلدی کتاب‌های «حکایت‌های کمال» که توسط نشر «به نشر» منتشر شده در هر جلد شما با ۳۰ قصه روبرو می‌شوید که درباره سبک زندگی دهه ۴۰ طهران قدیم است. با توجه به اینکه در این ۱۵۰ داستان حوزه‌های سبک زندگی با زیر شاخه‌هایی، چون آداب و رسوم، رعایت حلال و حرام، رعایت محرم و نامحرم، رعایت پوشش و حتی نحوه مواجهه خانواده با چالش‌های مختلف مطرح شده است، با شناختی که از کودکان و نوجوانان دارم، آن‌ها به شدت به مطالعه و کتاب خواندن علاقه پیدا می‌کنند.

آقای پدر و مادر خانمی کتاب را با صدای بلند بخوانید!

تا اینجا راهکار‌های میرکیانی برای علاقه‌مندی کودکتان به کتاب را خواندید، با این وجود ما نیز چند راهکار دیگر برای شما بیان می‌کنیم که می‌تواند شما را در این زمینه یاری برساند:

ـ مادر و پدر اولین روی صحبت با شما است، خودتان کتابی را در دست بگیرید و هر روز زمانی را به خواندن کتاب در جمع خانواده اختصاص دهید، اگر صدای‌تان خوب است با صدایی زیبا شاهنامه، دیوان حافظ یا گلستان سعدی را بخوانید تا دلبندتان ببیند و حظ ببرد، ناخودآگاه او نیز شیفته کتاب خواندن می‌شود.

ـ اگر به طور اتفاقی کودکتان کتابی را برای شما آورد تا برایش بخوانید، گوشی‌تان را کنار بگذارید و پذیرای درخواست او شوید، او را به آغوش بگیرید و متن کتاب را به گونه‌ای برای او بخوانید که انگار حین خواندن دارید بازیگری آن شخص را هم انجام می‌دهید، بی‌شک این نوع کتاب خواندن برای فرزندتان دلچسب خواهد شد.

گاهی با فرزندمان همراه شویم تا کتاب مورد علاقه‌اش را بگیرد

ـ این راهکار ما در اینجا طعم آشپزی هم دارد، بالاخره که قرار نیست همیشه کتاب‌های داستان و شعر بخوانیم، بلکه کودکمان می‌تواند در اینجا بفهمد، کتاب این رفیق همیشگی کارکرد‌های دیگر هم دارد، کافی است کتاب آشپزی را باز کنید و از فرزندتان بخواهید از متن کتاب برای شما بخواند و شما را در آشپزی یاری کند، وقتی کارتان تمام شد یک عکس سلفی یادگاری برای ثبت یک خاطره کتابخوانی بیندازید.

ـ راهکار‌های جذاب زیاد است، اما اگر شما هم راهکاری در این زمینه می‌شناسید در پایین این گزارش بنویسید تا آن را به دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۲
پس یعنی کتاب رو اینگونه بخونیم درست نیست