حنیف غفاری کارشناس مسائل بینالملل درباره تاثیر تحریم رژیم صهیونیستی بیان کرد: متعاقب جنگ غزه و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه کودکان غزه و سایر جنایاتی که برای همه مشخص است؛ جنبش تحریم رژیم صهیونیستی نه صرفا در منطقه بلکه در کل دنیا به راه افتاده است و ما شاهد یک پدیده به نام صهیونیست ستیزی هستیم که در ابعاد اقتصادی قطعا موضوع تحریم کالاهایی است که یا رژیم صهیونیستی مستقیما آنها را صادر میکند و یا در روند صدور آنها نقش دارد و به هر نحوی از آنها نفع میبرد.
وی ادامه داد: همین مساله باعث شده تا در دو مرحله موضوع تحریم رژیم صهیونیستی را در پیش بگیریم؛ ابتدا در موضوع رصد اینکه این تحریمها دقیقا چه خدماتی را شامل میشوند. زیرا همانطور که گفتم برخی از این کالاها در سایر کشورها تولید میشوند و یا شرکتهای چند ملیتی و بین المللی آنها را تولید میکنند، اما در هرحال بخشی یا کل نفع آن ممکن است از نظر اقتصادی به رژیم صهیونیستی برسد؛ بنابراین این موارد باید به طور صحیح شناسایی شود و در قبال آن یک اقدام فوری و به هنگام را صورت داد.
غفاری افزود: در این مورد بخشی از اقدام مربوط به جنگ میشود و اینکه این تصمیم باید به یک تصمیم اسلامی بدل شود و کشورهای اسلامی را هم تا حد امکان در آن شریک کرد. در حالت کلان نیز حتی اگر جنگ هم نباشد هرگونه انتفاعی که به رژیم صهیونیستی از منظر مستقیم و غیر مستقیم برسد ممنوع است و هرگز نباید تبدیل به جزئی از ساختارهای واردات و صادراتی تبدیل شود.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: اساسا جمهوری اسلامی ایران در سیاستهای خود بر این موضوع حساس است، اما تمامی ابعاد و معاملاتی که در بخش خصوصی صورت میگیرد و همچنین معاملاتی که در آن خریداران نمیدانند نفع این معامله به رژیم صهیونیستی میرسد را نیز باید مد نظر قرار داد و با یک حساسیت بیشتری معاملات را واکاوی کرد.
وی درباره تاثیرات این اقدام نیز بیان کرد: ما سر موضوع شهرک سازی رژیم اشغالگر قدس در کرانه باختری شاهد بودیم که وقتی تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی تبدیل به یک موج جهانی شد این باعث شد که حتی افراطیترین کابینه این رژیم یعنی نتانیاهو مجبور شود که با سرعت کمتر و احتیاط بیشتر گام بردارد بنابراین تحریمها دارای اثر مستقیم هستند.
غفاری در پایان گفت: الان همانطور که در اعتراضات اراضی اشغالی هم مشهود است یکی از عواملی که منجر به نگرانی ساکنان شده است موضوع اقتصادی ماجرا و تاثیر آن بر تراز اقتصاد است؛ بنابراین اگر این مساله شکل بگیرد و تبدیل به موج منطقهای و جهانی شود ما شاهد هستیم که تلاویو یک سری از بایستهها را رعایت کند.