سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

برخورد سلیقه‌ای بانک‌ها در مورد شرایط اعطای تسهیلات به پایان می‌رسد؟

به گفته مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، افراد می‌توانند شکایت خود را درباره تمام موارد بانکی در سایت بانک مرکزی یا با شماره‌گیری ۲۷۰۶ ثبت کنند.

تسهیلاتی که بناست گره‌گشا باشد اما گاهی به سبب برخوردهای سلیقه ای برخی از شعب بانک‌ها مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد، مشکلاتی که بعضا سبب می‌شود متقاصیان از دریافت تسهیلات پشیمان شوند.

عقب نشینی در دریافت تسهیلاتی که آقای میرزایی یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: برای دریافت تسهیلات به شعب یکی از بانک‌ها مراجعه کردم. پس از دو روز رفت و آمد بنا شد ضامن خود را معرفی کنم اما بانک اعلام کرد بازنشسته بالای ۶۵ سال به عنوان ضامن قبول نمی کند، این بود که مجبور شدم قید دریافت وام را بزنم.

دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان آقای سیدی هم گفت: در برخی از بانک ها برای دریافت تسهیلات باید از هفت خان رستم عبور کرد! اول که باید در بانک حساب داشت و بعد هم باید ضامن مورد تایید باشد اما این تایید چارچوب ندارد و شرایط سنی در اولویت است!

البته که سخت‌گیری شعب تنها مربوط به تسهيلات خرد نمی‌شود و متقاضیان تسهیلات تکلیفی هم در رابطه با سخت‌گیری‌های بانک‌ها گلایه مند هستند. موردی که آقای کوسه‌سفر دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: برای دریافت وام ازدواج به سه بانک برای بررسی شرایط مراجعه کردم و هر سه آنها بازنشسته بالای ۶۵ سال را برای ضمانت قبول نداشتند و در خصوص نیاز به یک ضامن هم اظهار تعجب می‌کردند.

برخوردهای سلیقه ای برخی از شعب بانکی که صدای معاون اقتصادی سازمان بازرسی را هم در آورد و در این خصوص گفت: پیش بینی شده است زمانی که مشتری به بانک مراجعه می‌کند و می‌خواهد در قالب عقود بانکی، قانون عملیات بانکی بدون ربا به طور مثال فروش اقساطی، جعاله، خرید دین و... تسهیلات دریافت کند، چه شرایطی باید داشته باشد.

او افزود: بعضا در یک سال گذشته دیده‌ایم برخی از بانک‌ها یک‌سری مقررات خلاف قانون برای مردم تعیین کرده‌اند و بر اساس گزارش‌های مردمی به این موضوع ورود کردیم. به طور مثال برخی از شعب بانک‌ها اعلام کردند ضامنی که سن او بالای ۶۵ سال باشد را نمی‌پذیرند که این قطعا خلاف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: یا به طور مثال مقرر کردند اگر کسی قرار است ضامن شود باید در همان شعبه حساب داشته باشد که این مورد هم خلاف است. بخشنامه بانک مرکزی این اجازه را به هیچ بانکی نمی‌دهد که چنین تکلیفی را برای مشتری معین کند.

امکان ثبت شکایات مردمی از بانک‌ها فراهم است

اقدامات خلاف بخشنامه بانک مرکزی برخی از شعب بانکی که سبب شکل گیری برخی از نارضایتی ها شده است. در ادامه هم باشگاه‌ خبرنگاران جوان به سراغ محمد نادعلی، مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی رفت. او در پاسخ به این پرسش که افراد، تخلفات بانک‌ها در زمینه تضامین و شرایط خارج از قاعده بانک‌ها در بخش دریافت تسهیلات را چگونه می‌توانند، گزارش دهند؟ گفت: افراد می‌توانند شکایت خود را در سایت بانک مرکزی ثبت کنند و رسیدگی هم خواهد شد.

مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی یک مرکز تماس ۲۷۰۶ دارد، همچنین یک بخش هم در سایت بانک مرکزی تحت عنوان ثبت شکایت وجود دارد که افراد می‌توانند موارد و شکایت خود را در آنجا ثبت کنند و آیتم آن فعال است.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: این دو بخش (مرکز تماس و سایت بانک مرکزی) برای همه موارد و موضوعات بانکی است و در آنجا گزارشات و موارد بررسی می‌شود.

مهر ماه نیز این مقام مسئول در خصوص تضامین تسهیلات ازدواج به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: تضامین بر اساس قانون مشخص شده‌اند که حداکثر یک ضامن یا سفته است. ما از بانک‌ها هم درخواست کردیم که اعتبارسنجی را انجام دهند و بانک‌هایی که بیش از یک ضامن را بخواهند ما با آن‌ها برخورد می‌کنیم و تذکراتی را هم داده‌ایم و یک‌سری از بانک‌ها که بیش از یک ضامن درخواست داشته‌اند شناسایی و به هیات انتظامی جهت برخورد معرفی شده‌اند.

بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۷ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۸،۴۷۸.۹ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۲۳.۹ درصد افزایش داشته است. از کل تسهیلات پرداختی مبلغ ۲۳،۷۰۳.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۸۳.۲ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۴،۷۷۵.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۱۶.۸ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه امسال مبلغ ۱۸،۲۲۴.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۹ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۱،۸۹۱.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۳۹.۶ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) است.

همچنین از ابتدای سال تا ۷ آبان ۱۴۰۲ حدود ۱۰۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۵۰۰ هزار متقاضی پرداخت شده است. در این مدت میزان پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری نیز به بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان رسید که ۴۴۰ هزار متقاضی آن را دریافت کرده‌اند.

بنابر آمار اعلامی هرچند روند پرداخت تسهیلات در برخی از حوزه‌ها نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش داشته، اما برخی از برخورد‌های سلیقه‌ای و سختگیری‌های بی مورد شعب بانک‌ها سبب شده برخی از متقاضیان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کنند و این انتظار وجود دارد بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر توجه ویژه تری به این موضوع داشته باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
علی اصغرعباس نیا
۰۵:۳۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
با سلام بررسی نمایید چرا بانک صادرات وام‌های متقاضیانی ،که، چندماهه ،تشکیل، پرونده کردن ،رو نمیریزن، هر وقت ،میریم، بانک ،صادرات، میگه ،بودجه، نداریم، کلا مردم،رو خر فرض ،کردن، اونهایی، که،دوست دارن ،و پارتی و واریز میکنن خواهشا بررسی،نماییدبا تشکر
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
تسهیلات سریع و با کارمزد کم فقط مختص کارمندان بانک است که با پول مردم صاحب ماشین چند میلیاردی و آپارتمان هایی در بهترین نقاط شهری میشن.
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
والا من وام ودیعه مسکن گرقتم ۸ماه پیش ضامن دادم پول واریز نشده هنوز الانم هر روز میرم بانک میگه بسته هست وام ماشینی که باهاش کار میکردم مجبور شدم بفروشم بدم پول پیش خونه الان بیکارم
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
چکار کنم میترسم دست خودم نیست
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
هر وقت میرم بانک وحشت دارم
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
هر موقع که مجبورم میخوام برم بانک وحشت دارم میترسم از ترس اینکه کارام انجام نشه مجبور باشم خالی برگردم
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
برخورد سلیقه اییی بانک ها در مورد شرایط اعطایی تسهیلات به پایان می رسد
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
برخورد سلیقه اییییی دیگه
مرتضی
۰۹:۱۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
سلام. آقا بانکها کلا سر خود عمل میکنند حرفی که بانک مرکزی میگه .کاری که بانکها میکنند تطابق ندارد وام ازدواج برمی‌داریم الان ضامنین بیشتر از دو ماهه امضا کردن ولی پول نمیدن
سعید
۰۸:۵۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
عزیزان دقت کنید وام فرزندآوری تنفس داره بعضی بانک ها مثل اینده اون 6 ماه را حذف میکنند. میگن یه فرمی برای امضا گذاشتیم خودت امضا زدی که 6 ماه تنفس را نمیخوایی
درحالیکه بالای 10 امضا بزنی دیگه میگن همه را امضا بزن تا وام بدیم بهت موندیم چی بگیم.
خلاصه قبل از امضا بگین میخام از 6 ماه تنفس استفاده کنم.
H
۰۸:۴۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
ببینیمو تعریف کنیم
سجاد
۰۸:۳۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
چه شکایتی؟ چه حکایتی؟
بانک مرکزی در خبرگزاری ها می گوید وام فرزند آوری یک ضامن می خواهد. به بانک که مراجعه کردم گفتند دو ضامن بیاورید در حالیکه خودم هم کارمند بودم. در سامانه شکایات! بانک مرکزی ثبت شکایت کردم، همان ها گفتند تعیین تعداد ضامن با رئیس شعبه است. دقت کنید رئیس شعبه، نه حتی رئیس کل بانک! چه برسد که تعیین آن با بانک مرکزی باشد!
ایشان راست گفته اند: «امکان ثبت شکایات مردمی از بانک‌ها فراهم است» اما پاسخ مناسب و منطقی و مستند و مطابق با وعده ها و خبرها «فراهم نمی باشد...»
ناشناس
۰۷:۵۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
40سال همین حرفهاست
ناشناس
۰۷:۴۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
الان نزدیکه یکماهه بانک ملی با وجود گرفتن مدارک و تایید ضامنها از دادن تسهییلات جلوگیری میکنه و میگه سیستم کل کشور بسته است.مردم گرفتار این بانکهای شدن.بانکها بازوهای اجرایی دولت هست برای درآمد بیشتر.
یاسان
۰۷:۴۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
یعنی شما خبر ندارین توی بانکا چه خبره که میندازین گردن مردم و منتظرین مردم شکایت کنن؟؟!
از پایه جلوی تخلفات رو بگیرید.اگه توی حوزه تون کسی داره تخلف آشکار میکنه،شما باید پیگیرش باشید، نه اینکه مردم شکایت کنن!