سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح ملی بسیج غربالگری دیابت و فشارخون در سیستان

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: اجرای طرح ملی بسیج غربالگری دیابت و فشارخون از بیستم آبان‌ماه آغاز و تا اواسط دی‌ماه ادامه دارد.

 جواد اکبری‌زاده با توجه به آغاز طرح بسیج ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا برای ارتقای برنامه سلامت خانواده بیان کرد: این طرح از بیستم آبان‌ماه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت خانواده، خانه‌های بهداشت، سازمان‌ها و ادارات، پایگاه‌های بسیج آغاز شده و تا اواسط دی‌ماه ادامه دارد.
 
وی افزود: دو بیماری دیابت و فشارخون بالا به همراه عوارض بسیار شایعی همچون حملات قلبی، سکته‌های مغزی، نارسایی کلیوی، قطع عضو و… ایجاد می‌کنند که نه تنها باعث ایجاد هزینه‌های سنگینی به بیماران می‌شوند بلکه به دولت نیز هزینه‌های بسیار زیادی را تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: هدف از این طرح افزایش بیماریابی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به دیابت و پرفشاری خون و همچنین افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامد‌ها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل دیابت و فشارخون بالا در افراد ۱۸ سال و بالاتر و زنان باردار در همه گروه‌های سنی است.
 
وی ادامه داد: دیابت و فشارخون بالا به عنوان بیماری‌های خاموش است که به ام‌الامراض معروف می‌باشند و عامل بسیاری از بیماری‌های خطرناک و تهدید کننده سلامت مردم محسوب می‌شوند و براساس تحقیقات صورت گرفته، مشخص گردیده که شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان به این دو بیماری می‌تواند روند پیشرفت آن‌ها را کند کرده و زندگی هزاران نفر را نجات دهد و همینطور باعث کاهش هزینه‌های سلامت نیز شود.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل در خصوص بسیج ملی فشارخون و دیابت و طرح غربالگری این بیماران در منطقه سیستان تاکید کرد: این طرح همزمان با سایر دانشگاه‌های کشور با مشارکت و تعامل معاونت بهداشت و سایر معاونت‌های دانشگاه آغاز شده و براین اساس، افراد بالای ۱۸ سال و تمامی زنان باردار در هر گروه سنی می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت، خانه‌های بهداشت، ایستگاه‌های موقت و مراکز خدمات جامع سلامت از وضعیت فشارخون و قند خون خود مطلع و از خدمات غربالگری و آموزشی بهره‌مند شوند.

 وی ادامه داد: ۱۱ هزار و ۳۷۳ نفر بیمار دیابتی و ۲۱ هزار و ۱۵۵ نفر بیمار مبتلا به فشارخون بالا در منطقه سیستان شناسایی و تحت مراقبت قرار دارند.
 
اکبری‌زاده با توجه به این‌که تعداد زیادی از افراد ممکن است به این بیماری‌ها مبتلا و از بیماری خود بی‌اطلاع باشند افزود: از مردم فهیم سیستان درخواست می‌شود جهت شناسایی به موقع و پیشگیری از عوارض این بیماری‌ها با مامورین بهداشتی در زمان اجرای طرح و پیگیری‌های بعدی نهایت همکاری را داشته باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.