سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون سازمان توسعه تجارت خبر داد

ثبت بیش از ۱۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال جاری

قنادزاده گفت: ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در طی ۶ ماهه نخست امسال به ثبت رسیده است.

سیدمحمدصادق قنادزاده در نشست کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی همیشه ثبت می‌شود، اما در آمار ارائه شده برای صادرات کالا از گمرک قرار نداشته و اعلام نمی‌شود، اما در طی ۶ ماهه نخست امسال  ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی انجام شده است.

وی بیان کرد: این در حالی است که وقتی خدمتی صادر می‌شود در کنار آن فکر یا ایده فرد به کشور دیگری منتقل می‌شود و فرد به جای فروش منابع، افکار و دستاورد‌های علمی اش را می‌فروشد.

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: هم اینک احصای اچ. اس کد‌های خدمات فنی و مهندسی در کشور در حال انجام است، بخشی از آن‌ها در سامانه جامع تجارت ثبت شده و در حال تسری یافتن به کل خدمات است، با این اقدام خدمات شناسنامه دار خواهند شد و از همه ظرفیت‌ها و مزیت‌های قانونی برای صادرات بهره می‌گیرند.

قنادزاده اظهار کرد: معاون سازمان توسعه تجارت، کمیته ماده ۱۹ را کمیته ویژه صادرات خدمات فنی و مهندسی دانست و گفت: همه پروژه‌های مربوط به این بخش که از کمیته ذکر شده مصوبه بگیرند از مزایایی از جمله معافیت ۹۰ درصد از رفع تعهد ارزی و بازگرداندن ارز، معافیت مالیاتی، استفاده از صندوق ضمانت صادرات با تعرفه نصف یا عدد پایین‌تر بهره مند می‌شوند.

وی افزود: شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی نیز باید از ظرفیت‌های کمیته ماده ۱۹ بهره گیرند، با کشور ترکمنستان نیز توافق کردیم تا به جای گرفتن ضمانت نامه از شرکت‌های صادراتی، مصوبه کمیته ماده ۱۹ به عنوان تضمین از سوی شرکت‌های صادراتی خدمات فنی و مهندسی ایران را بپذیرند.

قنادزاده ادامه داد: ۹۰ درصد صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی از رفع تعهد ارزی معاف و برگرداندن ارز معاف هستند، از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی برای واردات ماشین آلات نیز بهره گرفته اند و با شناسنامه دار شدن آن‌ها از همه مزایای قانونی بهره‌مند خواهند شد.

وی در خصوص مجوز‌های درخواستی خراسان رضوی برای راه اندازی پایانه‌های صادراتی گفت: محدودیتی برای صدور مجوز در خصوص هر تعداد پایانه صادراتی که استان نیاز داشته باشد، وجود ندارد و به طور قطع اگر استان شرایط اولیه برای راه اندازی یک پایانه صادراتی را داشته باشد، مجوز مربوطه به آن داده خواهد شد.

معاون سازمان توسعه تجارت پیگیری تفویض اختیار ارزشگذاری کالا‌های صادراتی منحصر به فرد خراسان رضوی مانند زعفران و پسته و زیورآلات و جواهرآلات از سطح ملی به این استان را مربوط به کمیته ماده ۱۲ و معاونت معدنی وزارت صمت دانست و گفت: مکاتبه لازم از سوی مسئولان خراسان رضوی انجام گیرد تا موضوع مزبور پیگیری شود.

قنادزاده با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات ایران در بیشتر کشور‌های مقصد صادراتی کشور ایجاد شده است، گفت: برای راه اندازی شعبه این صندوق در افغانستان تلاش زیادی از سوی مسئول مربوطه در حال انجام است، حتی این موضوع در چند کشور آفریقایی نیز در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: در خصوص تسهیل صادرات کالا به افغانستان، مقرر شده است ظرف یک ماه آینده کمیته تجاری از سوی ایران در افغانستان برای پیگیری تجارت ترجیحی و همه موضوعات تجاری تشکیل شود، خراسان رضوی نیز می‌تواند نمایندگان خود را برای حضور در این کمیته معرفی کند.

وی اضافه کرد: کمیته تجاری مزبور در افغانستان متولی رفع مشکلات تجارت بین دو کشور خواهد بود، در خصوص رفع تعهد ارزی در صادرات به افغانستان یا صادرات ریالی باید از سوی سفیر ایران در افغانستان پیگیری شود.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص برگزاری نمایشگاه کالا در کشور‌هایی مانند عربستان و مصرف گفت: برگزاری نمایشگاه‌ها در آن کشور‌ها در وهله نخست با صلاحدید وزارت امور خارجه برپا خواهد شد، فعلا نیز با دولت عربستان به توافق رسیده ایم که طی پروسه‌ای ظرفیت‌های مشترک ۲ کشور در توسعه تجارت شناسایی و بررسی شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.