سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنامه «دفترچه یادداشت» رادیو فرهنگ پاسخ می‌دهد؛

چه کتابی را برای مطالعه انتخاب کنیم؟

ویژه برنامه «دفترچه یادداشت» رادیو فرهنگ به مناسبت هفته کتاب به علاقه‌مندان به کتاب می‌گوید چه کتابی را بخوانند، چگونه آن را بخوانند و چرا باید مطالعه کنند.

فاطمه محمدیان‌فر، تهیه‌کننده ویژه برنامه «دفترچه یادداشت» رادیو فرهنگ که به مناسبت هفته کتاب اولین قسمت آن ۲۴ آبان همزمان با روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار روانه آنتن شد، درباره محوریت این برنامه گفت: ما می‌خواهیم در «دفترچه یادداشت» به سه سوال چرا بخوانیم، چی بخوانیم و چگونه بخوانیم پاسخ دهیم.

محمدیان‌فر ادامه داد: به سراغ یکسری اصول و مهارت‌های کتابخوانی رفتیم. اینکه اگر بخواهیم تازه کتاب خواندن را شروع کنیم، باید چکار کنیم تا حوصله‌مان از کتاب خواندن سر نرود. اگر برای کتابخوانی بهانه و موانع وجود دارد، ما برایش راهکار ارائه می‌دهیم. مثلاً در چه ساعت از شبانه‌روز چه محتوایی از کتاب را شروع کنیم، یا چه مدل کتاب‌هایی را انتخاب کنیم.

تهیه‌کننده ویژه برنامه «دفترچه یادداشت» پرداختن به سوالاتی مبنی‌بر اینکه آیا بلندخوانی خوب است یا بد، مبتدی‌ها چگونه کتابخوانی را شروع کنند، چگونه کتابخوان‌های حرفه‌ای مطالعه‌شان را قوی می‌کنند و چگونه می‌توان مطالعه سطحی را عمیق کرد و ... بخشی از موضوعات این برنامه دانست و بیان کرد: انتهای برنامه هم نکات مهم کتابخوانی را به طور تیتروار در دفترچه یادداشت می‌نویسیم. 

وی در پاسخ به این سوال که پس مخاطب عمده برنامه شما افرادی است که تازه شروع به مطالعه می‌کنند؟ توضیح داد: بله، هم کسانی که می‌خواهند مطالعه را شروع کنند، ولی نمی‌دانند از کجا شروع کنند و هم کسانی که کتاب می‌خوانند و می‌دانند نحوه خواندن‌شان بیهوده است. اما کتابخوان‌های حرفه‌ای مسئله‌شان در نحوه انتخاب کتاب است. کارشناس برنامه هم خانم سمیه عظیمی ستوده است.

محمدیان‌فر با بیان اینکه ما همیشه گفتیم کتاب بخوانید، ولی در «دفترچه یادداشت» رادیو فرهنگ می‌خواهیم به روان‌شناسی کتاب هم بپردازیم، گفت: خواندن به مهارت و ابزار نیاز دارد. ابتدا باید به کتاب خواندن عادت کنیم، تا کتاب جزوی از سبک زندگی ما محسوب شود. بعد به مطالعه‌مان عمق ببخشیم.

این تهیه‌کننده درباره روان‌شناسی کتاب بیان کرد: یعنی بدانیم چه کتابی را بخوانیم، چرا باید کتاب بخوانیم، چه موانعی سر راه ماست، چه راهکار‌هایی برای رفع موانع وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که گاهی پیش آمده فرد کتابی را انتخاب می‌کند و با مطالعه آن از انتخابش پشیمان می‌شود، گفت: دقیقاً در برنامه به مخاطب می‌گوییم که چگونه کتاب را شروع کند، تا در ادامه از انتخابش زده نشود. یعنی نخواندن یک کتاب خیلی بهتر از این است که کتاب غلط را شروع به خواندن کنی. چون ممکن است به سمت کتاب‌های دیگر نروی.

این ویژه برنامه در هفته کتاب ساعت ۱۹:۱۰ دقیقه روانه رادیو فرهنگ می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.