نبیاله خدابخشی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در آیین آغاز جشنواره استانی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: مرحله استانی بیستوپنجمین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی، طی امروز و فردا چهارشنبه و پنجشنبه در تالار همایش شهید سردار حاجقاسم سلیمانی این ادارهکل، برنامهریزی شد.
وی گفت: جشنواره بیستوپنجم با شعار «با قصه، لبخند بسازیم»، در چهار بخش «ملی (مدرن و کلاسیک)»، «آیینیسنتی»، «زبان اشاره» و «۹۰ ثانیه» با رویکرد ارزشگذاری قصهها با نگاه و زاویهی دید جدید، امیدآفرینی، لبخند، ایمان و الهامآفرینی پیشبینی شد.
وی خاطرنشان کرد: «قصههای قرآنی، دینی و مذهبی»، «روایت اراده (قصه کارآفرینان و صاحبان نام در عرصه کار و تلاش)»، «قصههای نامداران (روایت اسطورهها)» و «قصههای آزاد»، محورهای موضوعی این جشنواره را تشکیل میدهند.
خدابخشی اظهار داشت: ثبتنام در این دوره از جشنواره، مرداد امسال در سامانه آغاز شد و از مجموع ۴۰۰ شرکتکننده، اثر ۴۰ قصهگوی بخش رقابتی پس از داوری و پایش اولیه به مرحله استانی راه یافت.
وی یادآور شد: از این تعداد، ۱۴ قصهگو پس از رقابت صحنهای به تشخیص هیات داوران و دبیرخانه استانی به مرحله ملی معرفی میشوند و حضور قصهگویان در مدارس و بیمارستانها از برنامههای جنبی این جشنواره است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، هدف اصلی جشنواره امسال را عمومیسازی و مردمیسازی جریان قصهگویی و ارتقای این جریان بهعنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی در جامعه و توجه ویژه به خانواده و نوجوانان در جریان قصهگویی و ترویج آن، برشمرد و تصریح کرد: پنج جایزه ویژه به «قصه برتر با موضوع سردار سلیمانی» و «قصه برتر با تکیه بر لبخند» و «قصه برتر با موضوع غزه»، «قصه برتر با موضوع امنیت» و «قصه برتر در راستای فراخوان قصههای پشت خاکریز»، اهدا میشود.
خدابخشی خاطرنشان کرد: علاقهمندان به شرکت در بخش ۹۰ ثانیهای این دوره از جشنواره تا پایان آبانماه فرصت دارند تا اثر خود را در این سامانه بارگذاری کنند و داوری این بخشها نیز بهصورت متمرکز در تهران انجام میشود.
به گفته وی، نشست تخصصی «سنجههای داوری» بهمنظور همسانسازی و انتخاب بهینه و پایش دقیقتر، شامگاه سهشنبه ۲۳ آبان با حضور داوران استانی در سالن کوثر ادارهکل کانون سمنان برگزار شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان با اشاره به رشد صعودی جشنواره امسال در بخش ملی، تصریح کرد: از سوی دبیرخانه استانی جشنواره، قصهگویان منتخب و راهیافته به مرحله استانی در سه بخش نوجوانان دختر و پسر ۱۲ تا ۱۸ سال، زنان و مردان ۱۸ سال به بالا و پدربزرگها و مادربزرگها طی ۲ روز با یکدیگر به رقابت میپردازند.