سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت بومی‌سازی خوراک دام و طیور با استفاده از گیاهان کم آب

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام گفت: بومی‌سازی خوراک دام و طیور با رویکرد استفاده از گیاهان و علوفه‌های کم‌آب‌بر باید در دستور کار قرار گیرد.

سیداحمدرضا سید علیان مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام گفت: زیرساخت ورود حدود ۱۳ قلم انواع کنجاله و علوفه کم‌آب برای عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی در راستای تنوع‌بخشی، ارزان‌سازی و بومی‌سازی خوراک دام و طیور کشور فراهم شده است.

به گفته او، اکنون برای تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور حدود ۱۳ قلم نهاده از جمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشه‌ای یا سورگوم و چند قلم گیاهان کم‌آب‌بر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌ها معرفی کرده‌ایم.

سیدعلیان ادامه داد: بر اساس برآورد امسال، سالانه حدود ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۱۰ میلیون تن ذرت برای تأمین خوراک دام و طیور وارد کشور می‌شود، درحالیکه ارز نیمایی در سال نخست به میزان ۱۰ درصد کنجاله سویا برای جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آفتابگردان تخصیص می‌یابد و بازرگانان می‌توانند با ارز نیمایی این ۳ سه قلم کنجاله را وارد کنند.

او افزود: برای تأمین کنجاله سویا بدلیل مسافت‌های طولانی از کشور مبدا تولیدکننده و شرایط تحریم‌، با مشکلاتی مواجه هستیم، از این رو تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر، فشار را از مصرف کنجاله سویا برمی‌دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی بار دیگر بر بومی‌سازی خوراک دام و طیور کشور با رویکرد استفاده از گیاهان و علوفه‌های کم‌آب‌بر تاکید کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.