سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

شورای فرهنگ عمومی استانها باید ضمانت اجرایی داشته باشد

امامی با بیان اینکه شاخص‌های فرهنگی یکی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورا خواهد بود، گفت: با رصد به موقع کمک شود شورای فرهنگی استانها ضمانت اجرایی و اثرگذاری داشته باشد.

مجید امامی  در جلسه شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان بیان کرد: سیستان مهد تمدن ایران و از بلوچستان سواحل مَکُران و چابهار به عنوان دروازه شرقی فرهنگ و تمدن ایرانی‌اسلامی یاد می‌شود و حیف است که این فرهنگ، زیبایی‌ها، زبان، لهجه، آداب و رسوم و میراث تاریخی به سایر نقاط دنیا معرفی نشود این‌ها همه کنار هم جمع شده و از این حیث فرصت‌هایی که نباید از دست بدهیم کار ما را سخت‌تر کرده است.

وی با اشاره به اینکه تنوع قومی و مذهبی، یک فرصت و سرمایه برای جامعه به شمار می‌رود، افزود: با توجه به توطئه دشمنان باید بتوانیم شکوفایی فرهنگی واقعی را در سیستان و بلوچستان رقم بزنیم در این زمینه یکی از نقاط مطلوبیت در حوزه سرمایه‌ای و ملی با توجه به وجود قومیت‌های رنگارنگ این است که این استان مقصد گردشگری هست و وظیفه داریم استان را به محوریت اصلی آن یعنی فرهنگ و هنر اصیل ایرانی برگردانیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: باید سیستان و بلوچستان را به سمت فرهنگی کردن سوق دهیم دشمن می‌خواهد با اقدامات غیر فرهنگی چهره استان را سیاه کند در حالیکه این منطقه در حوزه فرهنگ سرشار از زیبایی و فرصت است.

وی با اشاره به ثبت سالروز نخستین قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین در تقویم ملی کشور، گفت: از آنجایی که خرما اقتصاد اول کشاورزی است برگزاری جشن‌ها و سنت‌ها باعث همگرایی مردم می‌شود که ثبت این روز در تقویم ملی می‌تواند اثرگذار باشد.

امامی با بیان اینکه کارگروه نوجوانان و جوانان را نیز راه‌اندازی کردیم که اگر در استان‌ها شکل گیرد می‌تواند به موضوعات پیرامون جوانان و نوجوانان بپردازد، افزود: بازارپردازی فرهنگی در بعد کودک و نوجوان مهم هست و سریع‌ترین راه برای تحول در عرصه فرهنگی توسعه این کالاهاست صنایع نرم این عرصه را در جهان امروز پیش روی ما قرار داده برای سامان‌دهی آن باید به سمت صنایع فرهنگی برویم که نبود آن بزرگ‌ترین خلأ و ضعف یک سیستم و زیست بوم فعال است.

وی لزوم توجه به بازارپردازی فرهنگی و توسعه زنجیره ارزش محصولات فرهنگی را به عنوان در دسترس‌ترین راهکار برای تحول در سبک زندگی مطرح کرد و ادامه داد: مورد بعدی توجه به توسعه حکمرانی پلتفرمی برای حکمرانی محتوای فرهنگی در فضای مجازی است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه شورا با رصد به موقع تغییرات فرهنگی نباید اجازه دهد شکاف بین فرهنگ عمومی و رسمی در کشور افزایش یابد، افزود: در برخی از استان‌ها این شکاف‌ها زیاد شده و در مواردی نیز نیازمند پیشگیری و مدیریت فرهنگی آسیب‌های اجتماعی هستیم.

وی با یادآوری اینکه شاخص‌های فرهنگی یکی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورا خواهد بود، گفت: با رصد به موقع کمک کنید شورای فرهنگی استان ضمانت اجرایی و اثرگذاری داشته باشد.

امامی تأکید کرد: در آیین‌نامه جدید جلسه شورای فرهنگی عمومی ۹ عضو حقیقی وجود دارد و هر دستگاه در کارگروه الزامی قرار گرفته، حوزه آسیب‌های اجتماعی دیده شده و با کارگروه استانداری تلفیق شده است.

وی بیان کرد: سند ملی زیست بوم قابلیت و ظرفیت‌های محتوایی و نرم‌افزاری اعم از تاریخی، انسانی و طبیعی استان‌ها را داراست باید به ظرفیت‌ها و زیست بوم و سابقه تاریخی توجه کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تأکید بر اینکه نباید تک‌بعدی سرمایه‌گذاری و حرکت کرد، گفت: حوزه صنایع فرهنگی دارای محصولات و تولیدات فراوانی است که باید همگان با همگرایی دست در دست هم وارد عمل شده و در جهت تولید محصولات و صنایع خلاق فرهنگی تلاش کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.